2016-03-31

Referat

Der er vel en hel del garvede Bakken-tilhængere, for hvem sæsonen først bliver interessant, når vi som i aften kommer frem til semifinalerne. Og her stod vi så i en situation, hvor begge hold have holdt pause i 11 dage siden den seneste kamp i kvartfinalen.

 

Og det er igen i sæsonen 2015-16 at Bakken Bears støder ind i Team Fog Næstved i semifinaleserien – bedst af fem.

 

Det var vel på forhånd forventet, at det ville blive en fysisk kamp med en masse fight og ikke infight under kurven i reboundspillet.  Og det var før kampen et tema blandt publikummerne i en velbesøgt Vejlby-Risskov Hal om dommerne fandt den rette linje og ikke mindst en konsekvent linje.

 

Kampen startede ganske lige med skiftende føringer – det var tydeligt, at der nu for alvor var noget på spil. Nervøsitet og en del brændte skud (bestemt også fra straffelinjen) prægede begge hold. Hjemmeholdet kunne dog afslutte de første 10 minutter foran 18-16.

 

I anden periode fortsatte kampen med høj intensitet og stor koncentration i begge lejre – dog hele tiden med Bakken Bears foran – og Team Fog Næstved hårdt kæmpende for at hænge på. Et par besynderlige kald til begge sider betød samtidig, at et par af hjemmeholdets spillere kom i fejlproblemer med tre fejl – og efterfølgende ophold på bænken.

 

Dog var det værterne, der kunne trække sig til pause foran med 5 point – foran 38-33. En lidt rodet første halvleg med nerve, vilje ….. men bestemt ikke fremragende spil.

 

Det var så i tredje periode, at kampen i realiteten blev afgjort. Bakken Bears var meget effektive i angrebet med flere rigtig gode præstationer – og i forsvaret meget opmærksomme og med en game-plan, der blev fulgt – med det resultat, at TFN virkelig skulle arbejde for sine point.

 

Det var tydeligt, at trænerteamet hos Bakken Bears havde forberedt sig grundigt og de skal have stor ros for en fornuftig og veldisponeret gameplan.

Bakken Bears fortjener stor ros for disse 10 minutter, og kunne bringe sig foran med solide 66-52 i en kamp, hvor Team Fog Næstved i stigende grad lod deres frustrationer gå ud over eget spil. Det er i sæsonen set flere gange – netop at Team Fog Næstved ganske enkelt bliver deres egen værste fjende med efterfølgende teknisk fejl m.v.

 

Og det var så også, hvad vi blev vidne til – både tekniske og usportslige fejl hos spillerne på banen og tekniske fejl blandt coaches. Ikke noget kønt syn.

 

Fjerde periode skulle stort set kun overstås. Coach Israel Martin valgte klogeligt at bruge bænken bredt med tanke på næste semifinale allerede på mandag i Næstved (sendes i øvrigt som TV-kamp på TV2 Sport fra kl. 18.05). Men alligevel stor ros til hjemmeholdet for at bevare koncentrationen over hele linjen.

 

For gæsterne fra Team Fog Næstved skal fremhæves Troy Franklin med 23 point (kampens topscorer) foruden Aleksander Vasic og Caleb Walker begge med 12 point.

 

Hos Bakken Bears var der flere virkelig solide præstationer – Thomas Lærke scorede 18 point, Carles Bivia 15 point og Shawn Glover samt Michel Diouf begge 14 point.

 

Næste kamp i Vejlby-Risskov Hallen er kamp tre, torsdag den 7. april med kampstart kl. 18.15.

 

25 mar 2024

Storsejr gør Bears klar til lørdagens topopgør mod Horsens

Foran et påskestemt publikum på over 1100 tog Bakken Bears mandag aften en storsejr...
Playoff-topbrag i ferien
22 mar 2024

Playoff-topbrag i ferien

Inden playoff-braget mellem Bakken Bears og Svendborg Rabbits går i gang på mandag, er...
Aarhus bliver vært for den første Europa Cup finale i Danmark nogensinde
22 mar 2024

Aarhus bliver vært for den første Europa Cup finale i Danmark nogensinde

For første gang nogensinde afvikles en Europa Cup finale i basketball i Danmark. Det...
Dominerende tredje periode og Bergs Double double sender Bakken Bears forbi Værløse
21 mar 2024

Dominerende tredje periode og Bergs Double double sender Bakken Bears forbi Værløse

Bag en såkaldt Double Double af Sylvester Berg, med 19 point og 15 rebounds,...
NEWS ARCHIVE