2016-05-02

Referat

I den femte finalekamp var Horsens IC på alle parametre det bedste hold – det mest aggressive, det mest tændte, det hold, der spillede bedst sammen og det hold der havde klart mest succes i begge ender af banen. HIC vandt en knusende stor sejr på 101-64 og kan nu tage DM-sejren i den sjette finalekamp på torsdag i Vejlby-Risskov Hallen.

HIC bragte sig foran 8-0 i en indledning, hvor det eneste Bears forsøgte var afslutninger langt fra kurven. Baye Keita scorede fem af sit holds første otte point, og først i det fjerde minut kom Bears på tavlen, da Michel Diouf ramte en lang toer. HIC gav dog ikke initiativet fra sig og bragte sig foran 16-5 efter aggressivt spil af Nimrod Hilliard, der kandiderer til at blive finaleseriens bedste spiller. Bears ramte et par treere i slutningen af periode blot for at se HIC scorede de sidste fire point til føring 26-15.

I anden periode forsøgte Bears i lidt højere grad at dække deres mand, og fik også enkelte stop, men alligevel kunne Nimrod Hilliard dominere i angrebsspillet. Hilliard scorede otte af sit holds første 14 point i periode, og det var hans fortjeneste at HIC nåede foran 40-23 inden Bears fik givet en lille smule igen. 50-35 ved pausen efter en buzzer beater af Shawn Glover.

Der blev givetvist talt forsvar i bjørnenes omklædningsrum, men var forsvaret dårligt i første halvleg, blev det direkte elendigt i tredje periodes start. HIC scorede på alle holdets angreb og scorede 19 point på de første fem minutter, og så var muligheden for et Bears-comeback ikke muligt. Fra 69-46 scorede HIC ti point i træk og så nærmere det sig ikke bare et nederlag, men en ydmygelse. Bears fik reduceret til 52-79 inden sidste periode. Og her fortsatte elendighederne. Bears fik kun scoret 12 point imod hjemmeholdets 22 og HIC vandt 101-64.

Shawn Glover var bedste Bearsspiller med 18 point på sine 10 skud og Bears tabte kun med fem point i de 19 minutter han var på banen. Darko Jukic scorede 10 point og var den anden Bearsspiller med tociffret antal point. For HIC scorede Hilliard 23 point, mens Iffe Lundberg scorede 22.

25 mar 2024

Storsejr gør Bears klar til lørdagens topopgør mod Horsens

Foran et påskestemt publikum på over 1100 tog Bakken Bears mandag aften en storsejr...
Playoff-topbrag i ferien
22 mar 2024

Playoff-topbrag i ferien

Inden playoff-braget mellem Bakken Bears og Svendborg Rabbits går i gang på mandag, er...
Aarhus bliver vært for den første Europa Cup finale i Danmark nogensinde
22 mar 2024

Aarhus bliver vært for den første Europa Cup finale i Danmark nogensinde

For første gang nogensinde afvikles en Europa Cup finale i basketball i Danmark. Det...
Dominerende tredje periode og Bergs Double double sender Bakken Bears forbi Værløse
21 mar 2024

Dominerende tredje periode og Bergs Double double sender Bakken Bears forbi Værløse

Bag en såkaldt Double Double af Sylvester Berg, med 19 point og 15 rebounds,...
NEWS ARCHIVE