2016-10-23

Bears slår Svendborg efter svingende kamp

Trods en enestående præstation af Svendborgs Antonio Porta, der scorede 31 point på 18 skud, vandt Bakken Bears søndagens topopgør med 101-86. Bears spillede virkelig godt i første og tredje periode, mens anden periode tilhørte de fynske kaniner.

Bears lagde ud for fuld damp og det var tydeligt at holdet var indstillede på at revanchere et par kampe, hvor reboundspillet ikke havde siddet lige i skabet. Bears kæmpede for alle de løse bolde, og trods lidt indledende usikkerhed i afslutningerne, kunne det snart efter ses på scoringstavlen. Bakken Bears bragte sig foran 5-0 og senere 15-4 inden en Rabbits timeout fik stabiliseret udeholdets spil. Bjørnene førte dog 27-17 efter de første ti minutter.

I anden periode øgede Bears til 31-19, men så gik spillet hele i stå. Godt spil af Amadou Zaki igangsatte et 8-0 run til udeholdet og efter scoring af Nicolai Iversen var det Antonio Portas tur. Tre angreb i træk blev afsluttet med en trepointscoring af den argentinske guard. Pludselig førte udeholdet 36-33 blot fire minutter efter bjørnenes 12-pointføring! Bears sluttede dog stærkest af og Sylvester Berg fik samtidig med buzzeren reduceret til 45-46.

Bears var igen toneangivende i tredje periode, der blev vundet 32-16! Mike Gesell ramte to trere, Thomas Lærke, Adama Darboe, Morten Sahlertz, Sylvester Berg og Nicolai Iversen fulgte trop, så Bears i alt ramte syv treere i perioden! Unge Bergs treer kom efter et flot dunk af samme spiller, og Bears havde i den grad momentum.

I fjerde periode forsøgte Rabbits flere gange et comeback og to treere af Porta sikrede at Bears kun førte med ni point, men et 10-0 run afgjorde kampen. I det run var DeVaughn Akoon-Purcell afgørende – han scorede nemlig otte point, inklusive en treer og et fantastisk alley-oop dunk. Intensiteten fes lidt ud i de sidste minutter. Morten Sahlertz ramte hjemmeholdets 16. og sidste trepointscoring på det 31. forsøg og kun fordi Chris Christoffersen forsøgte at score sin første treer i karriere, kom Bears ned på 50% fra distancen.

Mest scorende i kampen var Antonio Porta med 31 point, mens Harding Nana og Cameron Jones supplerede med hhv 15 og 14. For Bears scorede Akoon-Purcell 18 point, mens Adama Darboe og Morten Sahlertz scorede hhv 15 og 14. I alt otte Bearsspillere scorede mindst otte point. Bedste rebounder var Chris Christoffersen med ni stk. Det er i øvrigt værd at notere, at ingen af hjemmeholdets spillere var på banen i mere end godt 22 minutter.

Begge hold spiller igen onsdag aften. Rabbits møder på hjemmebane Stevnsgade, mens Bears får fornøjelsen af en kamp i Basketball Champions League, når BC Aris tager imod.

25 mar 2024

Storsejr gør Bears klar til lørdagens topopgør mod Horsens

Foran et påskestemt publikum på over 1100 tog Bakken Bears mandag aften en storsejr...
Playoff-topbrag i ferien
22 mar 2024

Playoff-topbrag i ferien

Inden playoff-braget mellem Bakken Bears og Svendborg Rabbits går i gang på mandag, er...
Aarhus bliver vært for den første Europa Cup finale i Danmark nogensinde
22 mar 2024

Aarhus bliver vært for den første Europa Cup finale i Danmark nogensinde

For første gang nogensinde afvikles en Europa Cup finale i basketball i Danmark. Det...
Dominerende tredje periode og Bergs Double double sender Bakken Bears forbi Værløse
21 mar 2024

Dominerende tredje periode og Bergs Double double sender Bakken Bears forbi Værløse

Bag en såkaldt Double Double af Sylvester Berg, med 19 point og 15 rebounds,...
NEWS ARCHIVE