2017-03-07

SIKKER SEJR TIL BEARS

Bakken Bears fik den ventede sejr over Stevnsgade SuperMen (118-81) efter en kamp, der blev afgjort i anden periode, og selvom Nørrebrodrengene kæmpede godt imod, kørte Bears en sikker sejr hjem med periodevist ganske fint angrebsspil. Kampen bød på flere personlige point- og reboundrekorder.

Der var fra starten lagt op til at en Bears-kamppause på en uge skulle resultere i flittig rotation og trods et par oversiddere (Chris Christoffersen blev roteret ud af truppen og Nicolai Iversen kom – som planlagt på forhånd – ikke på banen) var bjørnene i højt tempo. Det var ikke lige kønt hele vejen igennem, men Bears fik et par fine runs. Det første af disse var især iscenesat af en veloplagt Keane Thomann og bragte Bears fra 2-5 til 14-5. Filip Rajovic, Jesper Sandager og David Champagnie var ene om at score for udeholdet i første periode – ja, faktisk skulle man hen til kampens 20. minut før en fjerde Stevnsgadespiller scorede.

Ligatopscorer DeVaughn Akoon-Purcell startede på bænken, men kom ind i slutningen af første periode og i løbet af fem minutters spilletid havde han scoret 11 point og røg ud igen. Det samme gentog sig fra starten af tredje periode, hvor han scorede 11 på – dog på cirka syv minutter…

Bears spillede en fin anden periode, hvor bolden blev bevæget godt. Keane Thomann var fortsat en trussel, men scoringerne blev spredt godt ud mellem bjørnene. Hjemmeholdet var foran 54-36 ved halvlegspausen.

I tredje periode var der mest angreb og ikke så meget forsvar – gældende for begge hold. Perioden endte 29-29. David Kristensen ramte to treere i træk, mens James Young scorede otte af udeholdets point i perioden. Jonel Palou fik markeret sig scoringsmæssgt og satte syv af sine i alt 11 point i tredje periode.

I fjerde periode strammede Bears igen grebet, mens Stevnsgades profiler løb tør for luft. Bears fortsatte med at presse gæsterne og fik bevæget bolden godt i angrebet. Og når skuddene ikke gik i kurven, fik Bears rebounden. Perioden endte 35-16 – Eric Palm ramte tre treere i perioden og scorede 16 point i alt. For Stevnsgade var Rajovic eneste trussel i slutfasen og han scorede ni af sine 29 point i den sidste fjerdedel.

Rajovic’ 29 point er det højeste han har scoret i Basketligaen – hans hidtil højeste var 24 point fra tidligere på sæsonen, også i Vejlby-Risskov Hallen. David Champagnie scorede 16 point og tog 6 rebounds, mens spanske Jonel Palou udover 11 point tog 7 rebounds og havde 7 assists.

For Bears var Akoon-Purcell topscorer med sine 22 point på 11 minutter og 56 sekunders spilletid, mens Eric Palm scorede 16 point, ligesom Keane Thomann, der supplerede med hele 16 rebounds. Det var Thomanns højeste pointscore i Basketligaen i denne sæson og højeste antal rebounds i Basketligaen i de fire sæsoner han har tilbragt der. Unge David Kristensen scorede 14 point, også hans korte karrieres højeste tal.

Statistisk skal det noteres, at Bears virkelig dominerede reboundspillet (61-34) og det er interessant, at Bears tog flere angrebsrebounds end Stevnsgade tog forsvarsrebounds.

Stevnsgade spiller igen lørdag i Hørsholm, men slutter på 8.-pladsen uanset udfaldet af den kamp, mens Bears fortsat er to point efter HIC, der tirsdag aften slog Hørsholm. Bears har imidlertid to kampe i hånden i forhold til rivalerne. Næste opgave for Bears er torsdag, hvor Svendborg Rabbits kommer på besøg.

 

25 mar 2024

Storsejr gør Bears klar til lørdagens topopgør mod Horsens

Foran et påskestemt publikum på over 1100 tog Bakken Bears mandag aften en storsejr...
Playoff-topbrag i ferien
22 mar 2024

Playoff-topbrag i ferien

Inden playoff-braget mellem Bakken Bears og Svendborg Rabbits går i gang på mandag, er...
Aarhus bliver vært for den første Europa Cup finale i Danmark nogensinde
22 mar 2024

Aarhus bliver vært for den første Europa Cup finale i Danmark nogensinde

For første gang nogensinde afvikles en Europa Cup finale i basketball i Danmark. Det...
Dominerende tredje periode og Bergs Double double sender Bakken Bears forbi Værløse
21 mar 2024

Dominerende tredje periode og Bergs Double double sender Bakken Bears forbi Værløse

Bag en såkaldt Double Double af Sylvester Berg, med 19 point og 15 rebounds,...
NEWS ARCHIVE