2018-03-03

SEJR EFTER SVINGENDE INDSATS

Det er en kvalitet at kunne steppe op efter at have spillet en kamp under vanligt niveau, og den kvalitet viste Bakken Bears at holdet besad, da Hørsholm 79ers lørdag blev besejret. Bakken Bears var bagud med 12 point undervejs, men fik strammet op på forsvarsspillet i fjerde periode og vandt 87-80.

Med sejren er Bears på Basketligaens førsteplads to point foran Horsens IC, der dog har to kampe i hånden. Den sværeste af HICs tilbageværende opgaver er søndagens udekamp i Randers. Bakken Bears mangler blot en enkelt kamp i grundspillet, nemlig en udekamp i Næstved fredag den 16. marts.

Med Michel Diouf som fluesmækker i forsvarsenden fik Bakken Bears en glimrende start og nåede foran 14-4, inden en timeout fra Hørsholm-coach Rafa Monclova fik ændret kampbilledet. Hørsholm scorede trepointscoringer i tre angreb i træk, og selvom Bears’ Doug Wiggins scorede to i de mellemliggende angreb, havde 79ers overtaget momentum. Hørsholm evnede langt ind i kampen at dominere reboundspillet og samtidig få nemme scoringer på layups.

Efter Bearsføring på 25-20 stod der 79ers på hele anden periode. Nordsjællænderne kom foran 27-25 og senere 43-31 efter fint spil af Matt Bonds og Tosin Mehinti. Bears scorede otte point i træk inden Frederik Hougaard ramte en 3er til halvlegsføring 46-39.

I tredje periode kom Bears lidt bedre med, selvom holdet havde svært ved at stoppe Ty Sabin. 79ers førte hele periode med mellem fem og ni point. Bears begyndte at få fat i reboundsene, men fik ikke marginalerne til at trille den rigtige vej. Hørsholm var foran 65-58 efter 30 minutter.

Det virkede til at Bearsspillerne forstod alvoren da først fjerde periode startede. Treere fra Jaye Crockett og Adama Darboe skabte kontakt og ved 69-64 til hjemmeholdet ramte Wiggins, Darboe og Darko Jukic hver en treer og pludselig var Bears foran 73-69. Trods en time out til 79ers blev billedet ikke ændret, og Bears begyndte at vise, at holdet er størst og stærkest. 79ers skal roses for en virkelig god indsats i en svær situation, hvor holdet i den forgangne uge fik meldingen om snarlig lukning, men med et par turnovers i det sidste minut kunne Bears lukke kampen ned.

Bjørnenes normale topscorer DeVaughn Akoon-Purcell ramte bestemt ikke sit normalt høje niveau, og i hans sted kunne Doug Wiggins med 17 point tage topscorerrollen. Michel Diouf scorede 14 point, som blev suppleret med 9 rebounds. Darko Jukic scorede 13 point, Jaye Crockett 11, mens Adama Darboe og Tony Bishop scorede 10.

For Hørsholm scorede Ty Sabin 18 point, mens ligatopscorer Matt Bonds scorede 14 point, som blev toppet op med 13 rebounds.

Bears holder nu en 13-dages kamppause fra Basketligaen inden Næstved venter. Den pause skal bruges på to 1/8-finaler i FIBA Europe Cup. Onsdag gælder det en udekamp i Letland, mens Ventspils kommer til Danmark den efterfølgende onsdag.

 

PearsPADEL Open 2024
18 apr 2024

PearsPADEL Open 2024

Bakken Bears er egentlig en basketballklub, men vi har også etableret et stort netværk,...
Bakken Bears byder velkommen til BearsEVENT
17 apr 2024

Bakken Bears byder velkommen til BearsEVENT

Bakken Bears er events. Events til kampe, partnerarrangementer, netværksmøder og VIP - med en...
Semifinaler: Nu starter festen!
16 apr 2024

Semifinaler: Nu starter festen!

Det betyder bare lidt mere, når der står finalepladser på spil. Opbakningen bliver en...
Favoritdræberne havde ikke nok mod Bears
15 apr 2024

Favoritdræberne havde ikke nok mod Bears

Værløse Blue Hawks er blevet kaldt ”favoritdræbere”, men Bakken Bears viste sig for stærke...
NEWS ARCHIVE