Rundt om Ligaen: Kamp om førstepladsen

Toppen af Basketligaen er med under en måned tilbage af Playoff-gruppespillet utrolig tæt. Randers Cimbria, Team FOG Næstved og Bakken Bears kæmper om pladserne i top tre, og det har stor betydning, hvor man ender i tabellen.

Førstepladsen giver hjemmebanefordelen i en potentiel afgørende semifinale- og finalekamp. Andenpladsen har derudover også en stor fordel mod tredjepladsen, da andenpladsen giver hjemmebanefordelen i en potentiel femte kamp i semifinalerne. Det er derfor tre hold, som vil gøre alt for at tilspille sig hjemmebanefordelen.

Randers Cimbria vandt overbevisende med 89-99 på udebane i Horsens og ligger nu med 42 point på førstepladsen. Team FOG Næstved leverede ligeledes en flot udebanepræstation og besejrede Svendborg Rabbits med 105-115 i en højtscorende kamp. Resultatet betyder at Næstved har spillet sig op på andenpladsen med 38 point.

38 point er det samme pointantal som Bakken Bears har, men på grund af, at Næstved har vundet to ud af tre indbyrdes opgør i sæsonen, så må bjørnene nøjes med tredjepladsen på nuværende tidspunkt.

De tre tophold mangler at møde hinanden indbyrdes en gang mere i sæsonen. Det første opgør bliver torsdag 30. marts, når Næstved kommer til Aarhus for at møde bjørnene. Vigtigheden af det opgør giver sig selv, og det skal opleves i Sparekassen Danmark Basketball Center.

Fire dage efter, 3. april, venter endnu et dramatisk opgør i Randers, når Bears skal forsøge at tage revanche for sidste udebanekamp mod Randers, hvor det blev til et nederlag på 89-78.

6. april venter det sidste af de tre opgør, hvor Randers skal en tur til Sydsjælland. Randers har vundet to ud af tre indbyrdes opgør mod Næstved i sæsonen.

Den sidste del af Playoff-gruppespillet bliver nervepirrende og afgørende for resten af sæsonen.

Tag ind og støt drengene i kampen mod Næstved!

Fantastisk forsvar sikrer mesterskabet!
22 maj 2023

Fantastisk forsvar sikrer mesterskabet!

Bakken Bears er danske mestre for syvende gang i træk og 21. gang i...
Sidste finale i aften i Næstved?
22 maj 2023

Sidste finale i aften i Næstved?

Bakken Bears kan vinde det 7. mesterskab i træk, mens Team Fog Næstved står...
Hvordan oplever du finale 4?
19 maj 2023

Hvordan oplever du finale 4?

Vi kam på mandag vinde mesterskabet med en sejr i den tredje finalekamp. Hvordan...
Årets måske bedste 15 minutter sikrer sejren i finale 3
18 maj 2023

Årets måske bedste 15 minutter sikrer sejren i finale 3

Bakken Bears kan vinde endnu et Danmarksmesterskab på mandag i Næstved. Det står klart...
NEWS ARCHIVE