thomas_laerke-w420

Games | 2019-01-30

Bakken Bears vs. KATAJA BASKET

Dagens hjemmehold fra Bakken Bears åbnede første periode yderst effektivt i begge ender af banen. Særligt de danske mestres amerikaner Ryan Evans lagde godt ud med holdets første fem point på scoringstavlen. Forsvarsmæssigt holdte mand udeholdet fra Kataja Basket til nul point, og derfor var stillingen 5-0 efter det første minut. Halvvejs inde i første periode kom det finske mandskab bedre med i kampen, men Bakken Bears fortsatte ufortrødent med at score point i angrebet. Med fem minutter tilbage af perioden var de danske mestre foran med 21-13. ”Bjørnene” spillede indtil videre fremragende basketball, og det virkede til, at de havde taget det gode spil med fra sidste periode i kampen mod ZZ Leiden. Fem spillere var kommet på tavlen i første periode, hvor især Hayden Dalton og Ryan Evans viste glimrende spil med flotte scoringer. Første periode sluttede med stillingen 31-17 til Bakken Bears.

Bakken Bears kom fremragende ud til anden periode. Holdet spillede sprudlende basketball, der fik publikum op at stå. Aarhusianerne scorede 9 ubesvarede point gennem de tre første minutter og bragte forspringet op på 40-17. De finske gæster havde store vanskeligheder med at finde sit spil til stor frustration for udeholdets head coach. Den vanskelige start på anden periode fik gæsterne til at tage en tiltrængt timeout. Med blot to minutter tilbage inden pausen havde Bakken Bears scoret 28 point mod Katajas 10 point. Det lignede allerede på nuværende tidspunkt en potentiel afgørelse med to perioder tilbage. De danske mestre havde opbygget en imponerende føring på 52-27. Bakken Bears kunne allerede inden kampen spille sig videre til 1/8-finalerne med en sejr, og det lignede bestemt også et hold, der spillede for at sikre sig videre avancement til de sjove runder i knockoutfasen. Første periode sluttede 57-28.

Bakken Bears kom lidt sløset ud efter pausen. Hjemmeholdet formåede kun at score tre point i de første fem minutter af tredje periode. Gæsterne var fortsat bagud med 20 point, men de havde hentet ni point ind på aarhusianerne. De danske mestre fik dog efterfølgende gang i spillet igen med flere scoringer i træk. Det var fortsat udeholdet, der havde scoret flest point i perioden, men ”Bjørnene” havde momentum på nuværende tidspunkt. Perioden sluttede 77-49.

De danske mestre åbnede fjerde og sidste periode som lyn og torden. Holdet virkede ikke til at ville lette på speederen trods den store føring. Steffen Wichs mandskab har hele sæsonen gjort en dyd ud af at holde tempo i samtlige minutter af kampene – uagtet stillingen. Netop denne filosofi var tydelige at spore til dagens kamp mod finske Kataja Basket. Holdet viste også endnu engang sin styrke i bredden, eftersom samtlige spillere fik spilleminutter og samtid kom på tavlen. Hele fem spillere lå med tocifret antal point, hvor de tre amerikanere Dalton, Evans og Carberry var de mest scorende med henholdsvis 16, 16 og 17 point. Kampens sluttede med en overbevisende sejr til Bakken Bears over Kataja Basket med 102 – 58.

Kampens resultat:

102-58

Dato:

onsdag 30. januar 2019

Tid:

18:30

Arena:

Vejlby-Risskov Hallen

Se statistikken

Onsdag aften klokken 18:30 lægger Vejlby-Risskov Hallen i det nordlige Aarhus gulv til endnu et internationalt opgør på den europæiske scene, når Bakken Bears tager imod finske Kataja Basket i FIBA Europe Cups andet gruppespil. De to mandskaber mødes indbyrdes for anden gang i dette års udgave af turneringen, og med blot to runder tilbage er der meget på spil for de regerende danske mestre og sidste års semifinalister i den prestigefyldte turnering.

Bakken Bears kom fremragende i gang med turneringen, da man gik ubesejret gennem det første gruppespil med seks sejre ud af seks mulige. Den flotte stime fortsatte ind i det andet gruppespil med sejre i de første to kampe, men aarhusianerne har siden haft problemer med at finde tilbage til det flotte spil i begge ender af banen, og det har kastet to nederlag i træk af sig i FIBA Europe Cup. Bakken Bears kommer seneste fra et nederlag på udebane til hollandske ZZ Leiden, som holdet ellers besejrede med 40 point på hjemmebane i Vejlby-Risskov Hallen. De danske mestre spillede en rædderlig kamp i Holland for en uge siden. Holdet gik ind til fjerde periode med et efterslæb på 22 point men formåede at indhente det store forspring. Dette var dog alligevel ikke nok for ”Bjørnene”, der måtte se sig slået til sidst. Hvis aarhusianerne kan tage noget med fra kampen, så er det spillet fra fjerde periode, og det bliver der brug for, hvis man skal slå Kataja Basket. Tingene spidser til i gruppen med to nederlag i træk, men danskerne kan fortsat selv afgøre sin egen skæbne i turneringen.

Bakken Bears ligger på nuværende tidspunkt nummer to i gruppen lige efter russiske Avtodor Saratov på førstepladsen. Hollandske ZZ Leiden har lige så mange point som Bakken Bears, men må se sig henvist til tredjepladsen grundet dårligere indbyrdes statistik mod de danske mestre. Onsdagens modstander fra Kataja Basket ligger på sidstepladsen med fem point. ”Bjørnene” kan grundet sine bedre indbyrdes statistiker med ZZ Leiden sikre sig videre avancement til turneringens ottendedelsfinaler, hvis man slår Kataja, og Saratov samtidig slår Leiden. Hvis bare ét af disse scenarier ikke udspiller sig til Bakken Bears’ fordel, så skal det hele afgøres i sidste spillerunde mod Saratov, som de danske mestre tabte til på udebane.

Hovedsponsorer

Hovedsponsorer

Bakken Bears A/S - Vejlby-Risskov Hallen - 8240 Risskov - E-mail: info@bakkenbears.com - Telefon: +45 86 770 700

Website by