thomas_laerke-w420

Games | 2019-10-30

Bakken Bears vs. KATAJA BASKET

Bakken Bears kom onsdag aften flyvende fra start mod finske Kataja Basket i FIBA Europe Cups anden spillerunde. ”Bjørnene” åbnede med tålmodigt angrebsspil og var klart bedst i rebound-spillet, hvor aarhusianerne fik fat i det hele i begge ender, hvilket gjorde det vanskeligt for gæsterne at følge trop på scorertavlen i de indledende minutter. Med tre minutter spillet af første periode var stillingen 9-2 til sidste års kvartfinalister fra Bakken Bears. Men bedst som danskerne så ud til at løbe fra dagens udehold, så gik holdet væsentligt ned i gear med flere turnovers og missede afslutninger. Dette kom desværre til at koste på scoretavlen, hvor Kataja kom helt tilbage i kampen og reducerede til stillingen 12-11 med tre minutter tilbage af første periode. De danske mestre foretog derfor kampens første udskiftninger for at få roteret en smule og forhåbentlig få nogle friske kræfter ind til at svinge momentum tilbage i Bears’ favør. De finske gæster fortsatte dog med at sætte point på tavlen, hvilket gav stillingen 16-19 efter første periode.

Bakken Bears og Kataja Basket åbnede anden periode meget jævnbyrdigt. Det var især danske Adama Darboe, der holdt aarhusianerne skarpe i angrebsspillet med flot boldfordeling og flere flotte scoringer. Det flotte angrebsspil, anført af Darboe, blev også udslagsgivende fir den samlede stilling, hvor ”Bjørnene” igen bragte sig foran i kampen med 27-26. Den amerikanske rookie David Efianayi imponerede også med sin eksplosivitet overfor sin direkte modstander og kom flot til kurven i flere omgange. Kampen var dog fortsat meget jævnbyrdig, men Bears havde et spinkelt forspring på fire point til stillingen 36-32 med tre minutter tilbage inden pausen. Aarhusianernes forspring på fire point varede også indtil pause, hvor de to hold gik i omklædningsrummet med stillingen 43-39.

De finske gæster fra Kataja Basket kom bedst ud efter pausen, hvor Bakken Bears slet ikke lignede et mandskab, der var oppe i det nødvendige gear. Udeholdet bragte sig hurtigt foran med tre point efter de første par minutter. Bakken Bears havde problemer med at finde kontinuitet i sit spil, og det tillod Kataja at være helt med i kampen. Man sad med fornemmelsen af, at hvis ”Bjørnene” fandt det nødvendige tempo og sædvanlige spil, så ville resultatet også være derefter. Med tre minutter tilbage af tredje periode begyndte tingene dog at se bedre ud for de danske mestre. Holdet satte flere gode angreb sammen med scoringer fra Ryan Evans og Tylor Ongwae, og med to minutter tilbage af perioden førte man med 56-49. Tredje periode sluttede 60-55, og det tegnede derfor til en tæt affære i fjerde og sidste periode.

I fjerde periodes indledning begyndte publikum Vejlby-Risskov Hallen at se det vante niveau fra de forgangne sæsoner på den europæiske scene i FIBA Europe Cup. ”Bjørnene” begyndte endelig at ligne nogen, der var sultne, og de tyggede sig sikkert i front med stillingen 65-55 to minutter inde i perioden. En føring på 10 point var på dette tidspunkt kampens hidtil største føring. Gæsterne fra Kataja lignede et såret dyr, som Bakken Bears langsomt fortærede med masser af friske folk på banen til at levere, når det gjaldt. De danske mestres brede trup virkede endnu engang til at gøre en forskel. Den rutinerede Ryan Evans gjorde en stor forskel denne onsdag aften med 20 point og 13 rebounds med tre minutter tilbage af kampen. Og med et forspring på 14 point lignede det bestemt sæsonens første sejr i FIBA Europe Cup. Forspringet blev også for stort for gæsterne at hente, og de blev sendt hjem til Finland med et nederlag på 89-70. Bakken Bears henter derfor sæsonens første sejr i FIBA Europe Cup.

Kampens resultat:

89-70

Dato:

onsdag 30. oktober 2019

Tid:

18:30

Arena:

Vejlby-Risskov Hallen

Se statistikken

FOROMTALE: DEN FINSKE FORBINDELSE

Af: Jørgen Rysgaard, Longdog Communications

Efter sidste uges knebne nederlag til Egis Körmend, som trods resultatet viste, at Bakken Bears sagtens kan være med på den internationale scene, er det nu på onsdag blevet tid til bjørnenes andet opgør i FIBA Europe Cup. De møder en velkendt modstander i finske Kataja BC, der tidligere har nydt succes i denne turnering – de sidste to år med avancement til andet gruppespil. Men selvom Bakkens fire sidste opgør mod finnerne bød på fire sejre, er der ingen grund til at hvile på laurbærrene.

De har både velspillende profiler fra hjemlandet samt internationale profiler, deriblandt den amerikanske guard Omar Calhoun, hvis hurtighed, boldkontrol og træfsikkerhed kan blive et betydeligt problem for modstanderen. Derudover har de en stærk center i amerikanske Brandon Walters, som de ynder hurtigt at gå til under kurven, ofte med succes.

Udover disse profiler består holdet af spillere med en god højde, og deres bænk er også fyldt med kvalitetsspillere, som kan komme ind og ramme kritiske skud for det finske mandskab. Selvom de har højden med sig, spiller de en moderne form for basketball, hvor selv de lange power forwards kan face up mod kurven, tage bolden ud bag trepointslinjen og sænke skud med gode træfprocenter. Finnerne har også en stærk struktur i deres spil og ynder at spille pick and roll-basketball.

Ifølge Bears’ Associate Head Coach Mathias Bach skal bjørnene fortsætte de defensive takter, vi så blomstre i sidste uges nederlag mod Egis Körmend og igen have god fokus på rebound-spillet, hvor Kataja også er stærke. Den fysiske tilgang, som ofte mærkes mere i europæisk basketball end i den danske liga, skal Bears også fortsat tage til sig. Til sidst er det vigtigt, at al data indsamlet om Kataja bliver omdannet til en fleksibel offensiv og defensiv praksis, så bjørnenes tempo kan blomstre og presse finnerne tilstrækkeligt.

”Vores scouting er grundig, og vores spillere er rigtig dygtige til tage den info med på banen og udnytte den. Hvis vi formår det, holder vores høje tempo og intensitet i forsvaret og holder vores aftaler, så mener jeg, vi står godt,” siger Bach.

Det er på onsdag den 30. oktober kl. 18.30, at opgøret løber af stablen. Hvis du endnu ikke har fået købt billet, kan du gøre det her: https://billet.bakkenbears.com/

 

Hovedsponsorer

Hovedsponsorer

Bakken Bears A/S - Vejlby-Risskov Hallen - 8240 Risskov - E-mail: info@bakkenbears.com - Telefon: +45 86 770 700

Website by