thomas_laerke-w420

Games | 2015-12-02

TAJFUN SENTJUR (SLOVENIEN) vs. Bakken Bears

Referat

Bakken Bears vandt 79-60 i den sidste gruppekamp på udebane mod de slovenske mestre KK Tajfun og gik dermed 6-0 i det første gruppespil. Første gang i Bearshistorien holdet går ubesejret igennem et gruppespil, og første gang i dansk basketballs historie.

De første fem minutter var ret lige, men efter Michel Diouf fik ramt to treere fik Bears slået et lille hul. Diouf scorede 12 point i første periode, som Bears vandt 23-19. Anden periode startede nervøst og selvom Diouf og Sebastian Åris ramte treere fik Bears først rigtig kontrol over tingene midt i perioden. Så gik det imidlertid stærkt og kombineret med at Tajfun intet ramte fik Bears stort set afgjort kampen. Perioden blev vundet 24-7 og halvlegsføringen var dermed på 47-26!

I anden halvleg prøvede Tajfun en sidste gang at lukke hullet, men Bears stod imod og kunne relativt uproblematisk køre sejren hjem. Tajfuns scoringsprocenter var bestemt ikke noget at råbe hurra for, hvilket bl.a skyldes glimrende forsvarsspil fra bjørnenes side. Tajfun fik pyntet på scoren i sidste periode, som hjemmeholdet vandt 17-11, men Bears vandt 79-60. Alle 11 bjørne kom ind og gjorde en fin figur.

Tajfun forpassede med nederlaget chancen for at gå videre til Last32-gruppespillet. Bears er videre og senere onsdag finder klubben ud af hvem den sidste modstander bliver – Mons fra Belgien og Khimik Yuzhny fra Ukraine bliver de øvrige.

Topscorer for Bears var Michel Diouf med 20 point, mens Darko Jukic scorede 18. Mikkel Plannthin scorede 13 point.
Næste opgave for Bears er mandagens Basketligakamp mod Svendborg Rabbits, mens næste opgave i FIBA Europe Cup er onsdag den 16. december, når Khimik Yuzhny kommer på besøg til første kamp i Last32-gruppespillet.

Kampens resultat:

60-79

Dato:

onsdag 02. december 2015

Tid:

17:00

Arena:

Se statistikken

Foromtale

De sidste kampe i FIBA Europe Cup spilles onsdag aften. Hibernia tager imod CEZ Nymburk og KK Tajfun Sentjur tager imod Bakken Bears. De to udehold har allerede kvalificeret sig til Last32-gruppespillet – Bears noget overraskende med fem sejre i fem opgør.

De slovenske mestre vandt deres seneste kamp i Adriatic League, da MZT Skopje blev besejret 68-62. Tajfun er efter en sløj start på Adriatic League kravlet opad i tabellen efter tre sejre i de seneste fire opgør – nederlaget var imod Partizan Beograd. Tajfun er på ottendepladsen med fem sejre i syv opgør.

I FIBA Europe Cup kan Tajfun ikke nå de to øverste pladser, men der er stadig noget at spille for. Holdet kan med held nå en af de to tredjepladser (i grupperne A-G), der giver adgang til næste gruppespil. Det starter dog med dygtighed og en sejr over Bears, hvis det håb skal være realistisk.

KK Tajfun Sentjur vandt i foråret det første mesterskab i klubbens historie efter et perfekt slutspil. Traditionelt er det ellers Olympia fra hovedstaden Ljubljana og Krka Mesto, der har domineret den hjemlige liga, og især førstnævnte har også gjort sig i Euroleague.

Selvom Slovenien er et af Europas mindre lande, er der en lang basketballtradition. Landsholdet er således fast deltager ved EM-slutrunderne og gør det ofte godt. De fleste landsholdsspillere spiller dog traditionelt i udenlandske klubber, inkl. NBA, eller i hovedstadsklubben.

Tajfun har været i den bedste række i den basketballglade nation de seneste 15 år med en fjerdeplads og semifinalenederlag i 2009/10 som bedste resultat – indtil sidste sæson. Her sluttede Tajfun på femtepladsen, men overraskede alle i slutspillet. I semifinalen blev storholdet og grundspilsvinderen Krka slået og i finalen blev den anden overraskelse Helios slået med Tajfuns første mesterskab nogensinde som resultat.

Traditionelt har det ellers været Union Olimpija fra Ljubljana og Krka fra Novo Mesto, der har domineret basketball i Slovenien. Hovedstadklubben har deltaget i EuroLeague et tociffret antal gange, og har gjort det glimrende. Det duopol har Tajfun Sentjur nu brudt.

De tre storhold deltager ikke i den indledende fase i den hjemlige liga. De deltager alle tre i Adriatic League med de stærkeste hold fra Balkan, mens Ljubljana også deltager i EuroCup og de to øvrige hold i FIBA Europe Cup.

Opbygningen af Tajfuns hold ligner Bakken Bears. Et godt og homogent hold, flere rigtig store spillere, mange erfarne, hjemlige spillere – kun to amerikanere bryder de balkanflagene på holdlisten – der er et par serbiere og en bosnier på holdet.

Homogeniteten udstilles når man kigger på topscorerlisten, hvor Sandi Cebular, der er eneste mand, der snitter et tociffret antal point. Bedste rebounder er Emir Zimic, hvis spil ligner Chris Christoffersens. Zimic er tilbage efter en skade, der holdt ham ude af kampen i Aarhus.

Amerikanerne hedder Ceola Clark og Jacob Parker – især førstnævnte har styr betydning for slovenernes hold.

Bears tager afsted med fuldt hold, om end Thomas Lærke er tvivlsom efter et trælår i torsdagens kamp ude mod SISU.

Tip off kl. 17.00 i Celje.

Hovedsponsorer

Hovedsponsorer

Bakken Bears A/S - Vejlby-Risskov Hallen - 8240 Risskov - E-mail: info@bakkenbears.com - Telefon: +45 86 770 700

Website by