thomas_laerke-w420

Games | 2017-10-07

Bakken Bears vs. Horsens IC

SEJR I FØRSTE OPGØR MOD HIC

Bakken Bears og Horsens IC har spillet DM-finaler tre sæsoner i træk, og de to tophold mødtes lørdag tidligt i sæsonen i et opgør mellem to ubesejrede hold. Hjemmeholdet vandt i Vejlby-Risskov Hallen i en kamp, hvor HIC også sagtens kunne have vundet. Horsensholdet havde tre skud til at vinde kampen, men missede.

Hjemmeholdet var klart bedst fra starten af kampen. Horsens IC øgede fra 7-6 til 17-6 og videre til 24-12 inden Tony Bishop sluttede første periode med en trepointscoring. Efter Vedran Borovcanins indledende scoring i anden periode gik Bears til gengæld 9-0 og tre minutter inde i anden periode var hjemmeholdet foran for første gang i kampen (29-28) efter syv point af Michel Diouf. Holdene fulgtes af i resten af anden periode og der var blot et enkelt point imellem holdene ved halvlegspausen, 40-39.

I tredje periode startede Bears igen bedst. Et 8-2 run og bjørnene nåede foran 59-50 med tre minutter igen af perioden, men HIC, anført af Kevin Larsen, spillede rigtig flot i slutningen af quarteret. HIC fik reduceret til 60-61 inden de sidste ti minutter. Fjerde periode var lige hele vejen. Største forskel var da Bears førte 69-64 efter Jaye Crocketts trepointscoring. HIC nåede dog tilbage og bragte sig foran 75-73 og så ud til at have overtaget, men missede hele syv straffekast i fjerde periode. Ved HIC-føring på 78-77 satte Doug Wiggins to straffekast og herfra lykkedes det ikke HIC at score på de tre forsøg udeholdet havde, så Bears kunne lukke kampen med to straffekast af DeVaughn Akoon-Purcell.

Akoon-Purcell blev kampens topscorer med 25 point og han var i øvrigt også kampens bedste rebounder med 8 af slagsen. Michel Diouf scorede 13 point og tog 7 rebounds, mens Doug Wiggins og Tony Bishop hver scorede 11 point. For HIC scorede Lawrence Alexander 17 point (15 af disse i anden halvleg), mens Reggie Agbeko scorede 15 point og tog 8 rebounds. Christian Benzon scorede 14 point og Kevin Larsen 12.

Der er tre uger til Bakken Bears’ næste Basketligakamp, som er mod Hørsholm 79ers, mens HIC allerede torsdag møder Svendborg Rabbits.

Kampens resultat:

81-78

Dato:

lørdag 07. oktober 2017

Tid:

14:00

Arena:

Vejlby-Risskov Hallen

Se statistikken

FOROMTALE: BEARS MØDER UBESEJRET HIC-HOLD

Lørdag spilles Bakken Bears’ første hjemmekamp i Basketligaen, og det bliver med en lækkerbisken og et lokalopgør mod Horsens IC. Bakken Bears og HIC har været i DM-finalerne i de seneste tre sæsoner, og efter førstnævnte vandt de første to titler, var det Bakken Bears’ tur til at vinde guld i 2016/17.

HIC har siden sidste sæson sagt farvel til en dansk profil i form af Gabriel Iffe Lundberg, men har hentet to landsholdsspillere ind. Den direkte erstatning for Lundberg er Christian Benzon, mens Kevin Larsen allerede er blevet en profil under kurven. HIC har også en ny amerikansk guard, Denzel Ingram, der erstatter Myles Mack, mens Reggie Akbego fra Ghana og Cedric Kuakumensah fra Togo skal hjælpe Kevin Larsen inside.

Når HIC så samtidig har forlænget aftalerne med Frederik Rungby, Lawrence Alexander og Vedran Borovcanin, er der ingen tvivl om at det er en yderst kompetent modstander, som Bears møder i lørdagens kamp.

Horsens IC startede sæsonen med at vinde de to første kampe. Først snævert over Randers Cimbria (89-87) efter en dramatisk affære, hvor randrusianerne faktisk havde chancen for at vinde til sidst, og dernæst sikkert, da Næstved blev slået 77-61 i onsdags i en kamp, hvor HIC gik 21-0 i anden periode.

Bears har blot spillet en enkelt Basketligakamp, da holdet ude slog Wolfpack med 91-51. Til gengæld er det også blevet til en pokalkamp (mod BMI) og to kvalifikationskampe til Basketball Champions League (mod Donar Groningen). Efter nederlaget til de hollandske mestre har Bears forsøgt at optimere spillet og holdet nærmer sig det udtryk som coachingstaben gerne vil have.

Tip off i Vejlby-Risskov Hallen er kl. 14.00 – du kan stadig købe billetter her.

 

Hovedsponsorer

Hovedsponsorer

Bakken Bears A/S - Vejlby-Risskov Hallen - 8240 Risskov - E-mail: info@bakkenbears.com - Telefon: +45 86 770 700

Website by