thomas_laerke-w420

Games | 2018-02-26

Bakken Bears vs. Stevnsgade SuperMen

BEARS VINDER SIKKERT OG SIKRER SIG PLADS I TOP 2

Bakken Bears vandt mandagens kamp mod Stevnsgade 112-81 og sikrede sig dermed definitivt en plads i Basketligaens top to efter en kamp, der var afgjort allerede halvvejs.

Bakken Bears bragte sig tidligt foran 14-4 og efterfølgende 20-7, men Stevnsgade bed godt fra sig. I første periode scorede Filip Rajovic og Mathias Seilund hhv 8 og 5 point for Stevnsgade, mens Michel Diouf scorede 10 for hjemmeholdet. Bears førte 32-17 efter de første ti minutter. I anden periode fortsatte mønsteret, her var det dog Tobias Tita og Boris Vukicevic, der var mest scorende for udeholdet.

Stevnsgade syv mand – Frederic Filsoof kom ikke på banen – kæmpede godt, men opgaven blev ikke nemmere, da holdets topscorer Filip Rajovic udgik med en skade i starten af fjerde periode. Rajovic og anfører Mathias Seilund var de eneste, der havde scoret for Stevnsgade i tredje periode, hvor de scorede hhv syv og otte point. Seilund fortsatte i fjerde periode, godt assisteret af Boris Vukicevic.

For Bears fik alle mand scoret, anfører Nicolai Iversen scorede 15 point og blev kun overgået af DeVaughn Akoon-Purcell, der scorede 19. Unge Sylvester Berg, der spillede sin kamp nummer 100, fik sat 14 point i kurven, ligesom Michel Diouf.

For Stevnsgade scorede Mathias Seilund 25 point, mens ligaens måske i denne sæson mest forbedrede spiller, Boris Vukicevic, scorede 20 og Filip Rajovic 19.

Bears spiller igen allerede onsdag, når Svendborg besøges. Stevnsgade skal først i ilden igen torsdag, når turen går til Randers.

 

Kampens resultat:

112-81

Dato:

mandag 26. februar 2018

Tid:

18:30

Arena:

Vejlby-Risskov Hallen

Se statistikken

FOROMTALE: BEARS KAN SIKRE SIG ANDENPLADS MOD STEVNSGADE

Bakken Bears har mandag muligheden for endegyldigt at sikre sig en plads blandt de to bedste hold i Basketligaens grundspil. Det sker, hvis Bears besejrer Stevnsgade og skulle det ikke lykkes, er der tre chancer mere til at få den sejr, der giver holdet andenpladsen.

Basketligaen har ligget stille i en uges tid som følge af den landskampspause, der har præget det internationale basketballverden. For Bears har Adama Darboe været i kamp for Danmark, mens Sylvester Berg og David Kristensen har været en del af de danske forberedelser til sejren over Albanien. Tony Bishop har været i Panama, hvor det er blevet til sejr over Paraguay. Eftersom Panama spiller igen natten mellem mandag og tirsdag, når holdet får besøg fra Uruguay, vil Bishop ikke være med i Bears-kampen mod Stevnsgade mandag og i øvrigt heller ikke, når turen onsdag går mod Svendborg.

Thomas Lærke er skadet og vil være ude i resten af grundspillet, mens Morten Sahlertz er på vej tilbage. Det er dog stadig usikkert om han er klar til kampen mod Stevnsgade.

Det er tredje kamp i denne sæson mellem Bakken Bears og Stevnsgade, og det er blevet til to sejre til Bears. Den seneste blev spillet så sent som den 16. februar, da Bears vandt 103-78 i Nørrebrohallen. Siden den kamp har Stevnsgade benyttet sig af landsholdspausen til at skifte træner. Der er sagt farvel til Ricky Kristensen, og den hidtidige assisterende træner Troels Halling Nielsen tager over.

Stevnsgade ligger sidst i Basketligaen med to sejre i 17 kampe, men det noteres, at hovedstadsholdets har fået de to ’wins’ i de seneste fire opgør. Det er blevet til gevinster mod Wolfpack og ude mod Svendborg, og selvom holdets seneste kampe mod Næstved og Bakken Bears blev tabt, så er det et Stevnsgadehold, der er bedre spillende og med mere selvtillid end tidligere på sæsonen.

Stevnsgade har fået den tidligere landsholdsguard Mike Flowers tilbage fra skader, og det har betydet en stor forskel. I sejren over Wolfpack havde han 17 point og 17 rebounds! I Filip Rajovic har Stevnsgade en stabil scorer, der er udtaget til det dansk basketballlandshold, der møder Albanien den 22. februar. Rajovic er nummer fem på Basketligaens topscorerliste (18,8 point pr kamp) – på samme liste er holdkammeraten Mathias Seilund nummer 9 (16,4). Flowers er i øvrigt trods sin beskedne højde på 194 cm den spiller med tredjeflest rebounds i ligaen (7,3 rebounds pr kamp). Det faktum at Flowers er bedste rebounder siger selvfølgelig noget om hans kvaliteter, men det siger bestemt også noget om et Stevnsgade-mandskab, der har flest kvaliteter på guardpladserne og er lidt tyndere besat under kurven.

Det noteres i øvrigt at den tidligere Skovbakken- og EBAA-spiller, Frederic Filsoof har startet stort set alle kampene for Stevnsgade og han har kvitteret ved at levere karrierens hidtil bedste sæson.

Hvis Bakken Bears vinder kampen og dermed er sikker på at slutte foran Næstved og dermed blandt ligaens to øverst placerede hold, vil det være 20. sæson i træk at det sker. Bears vil i tilfælde af sejr være to point efter HIC med blot tre kampe tilbage af grundspillet – og eftersom Horsens står med det mest overkommelige program af de to hold, er holdet storfavorit til at fastholde førstepladsen, når grundspillet afsluttes 16. marts.

 

Hovedsponsorer

Hovedsponsorer

Bakken Bears A/S - Vejlby-Risskov Hallen - 8240 Risskov - E-mail: info@bakkenbears.com - Telefon: +45 86 770 700

Website by