thomas_laerke-w420

Games | 2018-01-14

Randers Cimbria vs. Bakken Bears

BEARS SLÅR RANDERS

På den ene side var Bakken Bears foran i stort set hele kampen, og på den måde kunne det ligne en sikker sejr, men på den anden side faldt afgørelsen først få minutter før tid, og sejren over Randers Cimbria blev slutteligt blot på ti point, 107-97.

Bakken Bears stillede op uden Morten Sahlertz og Doug Wiggins, mens Randers måtte undvære karantæneramte Charlie Burgess. Bakken Bears fordelte ydermere også spilletiden anderledes end normalt, som følge af det stramme program holdet er igennem. Ingen af udeholdets spillere var på banen mere end knap 30 minutter –mest tid fik Thomas Lærke.

Det var en kamp, der svingede med føringer på mellem fem og 15 point til Bakken Bears. Randers fik dog skåret Bearsføringen til blot at være på tre point, 75-78, men to treere fra Thomas Lærke var med til at afgøre kampen. Bears nåede foran med hele 17 point (102-85) inden Cimbria fik reduceret til sidst.

Det var udpræget en angrebskamp – hjemmeholdet scorede et væld af layups, men ramte ikke godt udefra (21% – 7/33). I den tilsvarende statistik ramte Bears 11 af 25 trepointforsøg (44%). Hele seks spillere fra hvert hold scorede mindst 10 point!

Mest scorende for Bakken Bears var Tony Bishop (23 point, 7 rebounds) og Thomas Lærke (19 point, 4 rebounds, 3 assists). De normale topscorer DeVaughn Akoon-Purcell scorede 13 point og havde 9 assists.

For Cimbria scorede Chris Nielsen 21 point, mens Kyldahl Hill scorede 17 (15 i anden halvleg) og Jerrel Williams 16 point (samt 11 rebounds).

Med sejren rykkede Bakken Bears op på tredjepladsen med 9 sejre i 11 opgør. På andenpladsen ligger Hørsholm – også med 9 sejre, men efter 13 opgør. Næste søndags modstander, Horsens IC, er stukket af med 13 sejre i 14 kampe. Randers ligger fortsat på femtepladsen med 6 sejre i 14 kampe. Randers spiller på onsdag i Svendborg.

Bakken Bears spiller på onsdag på hjemmebane imod Szolnoki Olaj fra Ungarn. Kampen er en del af tredje spillerunde i FIBA Europe Cup.

 

Kampens resultat:

97-107

Dato:

søndag 14. januar 2018

Tid:

14:00

Arena:

Arena Randers

Se statistikken

FOROMTALE: MØDER BEARS JEKYLL ELLER HYDE?

Søndag spiller Bakken Bears imod dansk basketballs Dr Jekyll og Mr Hyde, Randers Cimbria. I torsdagens tv-kamp, hvor Cimbria mødte Hørsholm 79ers viste de cimbriske udgave af Robert Louis Stevensons hovedperson i bogen af samme navn begge sine ansigter. I det meste af tre perioder var Hørsholm klart det bedste hold og udeholdet lignede et hold, der bare ville retur til Kronjylland så hurtigt som muligt. I slutningen fandt randrusianerne Dr Jekyll frem og spillede fremragende. Hvor Mr Hyde havde bragt Cimbria i en umulig position, bagud med 29 point, viste holdets bedre jeg, at Randers er tæt på at være ligaens bedste hold, når det kører. Cimbria fik reduceret til blot at være bagud med et point, inden Hørsholm ramte de nødvendige skud i slutfasen og vandt kampen.

Randers Cimbria har vundet seks og tabt syv kampe og er således placeret på femtepladsen, men Cimbria kunne sagtens have hevet flere sejre i land. Udover torsdagens kamp i Hørsholm vil kronjyderne specielt tænke tilbage på et to-pointsnederlag i Horsens, et nederlag på et point ude mod Wolfpack og et tre-pointsnederlag hjemme mod Næstved som kampen, der kunne have ændret situationen, så Randers havde været blandt de øverste hold i ligaen.

Cimbria har et væld af profiler. De erfarne er Chris Nielsen, der i torsdags rundede sin Basketligakamp nummer 400, hvoraf de 72 er spillet for Bakken Bears mellem 2010 og 2012, og Charlie Burgess, der også har en fortid hos Bears, og som på sine gode dage er blandt ligaens allerbedste guards. Deuce Bello, der spiller sin anden sæson hos Bears er den næstmest scorende Cimbriaspiller, den nye mand Kyldahl Hill er topscorer og toprebounder, mens den ligeledes nye Jerrel Williams har holdets højeste scoringsprocent. Lige inden jul hentede Cimbria Richard Devon Thomas ind som en væsentlig bidragsyder på guardpladsen, og fra bænken er der særdeles gode bidrag fra Marinus Mouboe, Simon Bjørnebo, Casper Stage og Patrick Nielsen.

Bakken Bears og Randers Cimbria har spillet en del gange i denne sæson. En gang i Basketligaen, en pokalkamp og en træningskamp i landsholdspausen i november. Den seneste – træningskampen – endte med en sejr på bare et point til Bears, og ingen af de tre bjørnesejre har været nemme opgaver.

For Bakken Bears ligger kampen mellem to europæiske opgaver. I onsdags blev det til en snæver sejr på et point over KK Mornar Bar (93-92 efter overtime), mens ungarske Szolnoki Olaj venter på onsdag i Vejlby-Risskov Hallen. Randers Cimbrias næste kamp er også onsdag, når holdet besøger Svendborg Rabbits.

Der er tip off kl. 14.00 i Arena Randers.

 

Hovedsponsorer

Hovedsponsorer

Bakken Bears A/S - Vejlby-Risskov Hallen - 8240 Risskov - E-mail: info@bakkenbears.com - Telefon: +45 86 770 700

Website by