thomas_laerke-w420

Games | 2018-02-17

Bakken Bears vs. Randers Cimbria

TREDJE SEJR PÅ FIRE DAGE

Bakken Bears fik den tredje sejr på fire dage, da Randers Cimbria blev besejret 100-82 efter en kamp, hvor Bears var foran med omkring 15 point i det meste af anden halvleg. DeVaughn Akoon-Purcell, der havde siddet over i fredagens sejr over Stevnsgade, blev topscorer med 23 point. Deuce Bell scorede 32 for Cimbria.

Med sejren rykker Bears fra på ligaens andenplads. Bjørnene har 13 sejre i 16 kampe, mens Hørsholm på tredjepladsen har 11 sejre efter 18 opgør. Horsens IC er løbet fra de øvrige hold med 16 sejre i 18 kampe. Randers Cimbria ser ud til at slutte på femtepladsen, hvor holdet er placeret øjeblikkeligt med otte sejre i 18 kampe. Cimbria har fire point op til Næstved og fire ned til Svendborg.

I første periode lykkedes det Bears at slå et lille hul med syv point i træk til 25-16, og selvom Cimbria fik reduceret til 26-27 i starten af anden periode holdt Bears trykket. Et 19-3 run gav en imponerende føring på 46-29. Resten af perioden forløb udramatisk med Deuce Bello i gæsternes hovedrolle. Der blev til gengæld en smule dramatik da perioden sluttede. Et par af spillerne på gæsteholdet følte sig snydt for en fejl og efterfølgende brok medførte en teknisk fejl på vej ud af banen.

Fra tredje periodes start begyndte det at se ud som om det var et træt Bearshold, der løb på banen. Randers kom bedst ud af starthullerne og fik hurtigt reduceret til en Bears-føring på otte og senere syv point, men et par minutter uden scoring fra gæsternes side fik bragt Bears-føringen tilbage på 15 point. Bears førte 75-61 efter tredje periode.

Kampen fik sit endelige knæk midt i fjerde periode, da først Nicolai Iversen og siden DeVauhn Akoon-Purcell ramte en treer og i resten af kampen blev der udvekslet scoringer. Keane Thomann scorede de sidste seks point for hjemmeholdet, der kort før tid nåede et trecifret pointtal og vandt 100-82.

Udover Akoon-Purcells 23 point blev Jaye Crockett mest scorende med 17 point, mens Adama Darboe scorede 15. For Cimbria supplerede en velspillende Devon Thomas (11 point) og Kyndahl Hill (10 point) Deuce Bello som mest scorende.

Bears spiller igen søndag, når Hørsholm gæster Aarhus, mens Randers nu har pause frem til den 1. marts, hvor Stevnsgade gæster Kronjylland.

 

Kampens resultat:

100-82

Dato:

lørdag 17. februar 2018

Tid:

14:00

Arena:

Vejlby-Risskov Hallen

Se statistikken

FOROMTALE: TREDJE KAMP PÅ FIRE DAGE VENTER

Lørdag spiller Bakken Bears den tredje kamp på fire dage, når holdet tager imod Randers Cimbria. De to forretter til lørdagens hovedret har smagt godt. Bears vandt 98-85 over Horsens IC onsdag, mens det fredag blev til en sejr på 103-78 på udebane over Stevnsgade. Randers spillede senest onsdag i Hørsholm og tabte den kamp 87-98.

Bakken Bears må undvære Thomas Lærke og Morten Sahlertz, der begge er skadede. DeVaughn Akoon-Purcell og Chris Christoffersen blev sparet fredag mod Stevnsgade, men de er klar til lørdagens kamp. Det var samtidig et fokuspunkt i Stevnsgade-kampen at ingen Bearsspillere måtte overanstrenges, og det lykkedes, idet ingen af spillerne var på banen i mere end 23 minutter.

Randers Cimbria har vundet otte og tabt ni kampe og er placeret på femtepladsen, men Cimbria kunne sagtens have hevet flere sejre i land. Et par knebne nederlag mod Hørsholm vil kronjyderne specielt tænke tilbage på med ærgrelse – derudover et to-pointsnederlag i Horsens, et nederlag på et point ude mod Wolfpack og et tre-pointsnederlag hjemme mod Næstved som kampen, der kunne have ændret situationen, så Randers havde været blandt de øverste hold i ligaen.

Cimbria har et væld af profiler. De erfarne er Chris Nielsen, der for nyligt rundede sin Basketligakamp nummer 400, hvoraf de 72 er spillet for Bakken Bears mellem 2010 og 2012, samt Charlie Burgess, der også har en fortid hos Bears, og som på sine gode dage er blandt ligaens allerbedste guards. Deuce Bello, der spiller sin anden sæson hos Bears er den næstmest scorende Cimbriaspiller, den nye mand Kyldahl Hill er topscorer og toprebounder, mens den ligeledes nye Jerrel Williams har holdets højeste scoringsprocent. Lige inden jul hentede Cimbria Richard Devon Thomas ind som en væsentlig bidragsyder på guardpladsen, og fra bænken er der særdeles gode bidrag fra Marinus Mouboe, Simon Bjørnebo, Casper Stage og Patrick Nielsen.

Bears skal trodse det stramme program og være på tæerne, når Cimbria kommer for at kæmpe deres chance for en slutplacering blandt de fire øverste hold. Hvis det bliver til randrusiansk nederlag er det nærmest usandsynligt, at kronjyderne kan overhale Næstved eller Hørsholm.

Der er tip off kl. 14.00 i Vejlby-Risskov Hallen.

 

Hovedsponsorer

Hovedsponsorer

Bakken Bears A/S - Vejlby-Risskov Hallen - 8240 Risskov - E-mail: info@bakkenbears.com - Telefon: +45 86 770 700

Website by