thomas_laerke-w420

Games | 2018-11-23

Bakken Bears vs. Horsens IC

Dagens opgør i Vejlby-Risskov Hallen mellem Bakken Bears og Horsens IC blev indledt med enormt effektivt angrebsspil fra begge mandskaber. Dette betød, at stillingen var helt lige ved 10-10 efter blot tre minutter spillet af første periode. Sidste års sølvvindere fra Horsens virkede i den grad til at være mødt op for at give Bakken Bears sin sag for. Gæsterne fulgte helt med i aarhusianernes tempo i kampen. ”Bjørnene” var marginalt foran efter seks minutter spillet, men det skyldtes blandt andet nogle unødvendige fejl fra Horsens, der fejlede på Bakken Bears’ trepointscoringer. Stillingen var 21-18 efter syv minutter af første periode. Gæsterne indskiftede nyerhvervelsen i form af Cheikh Sane i første periode, og han voldte med det samme problemer for Bears’ defensiv med sin store fysik. Hjemmeholdet var dog fortsat foran mod slutningen af første periode. Horsens havde endnu engang fejlet Bakken Bears på en trepointsscoring. Det var sådanne nogle fejl, der skulle elimineres, hvis de fortsat skulle være med i kampen. Gæsterne var helt med på den offensive del af banen. Første periode sluttede 28-22 til hjemmeholdet fra Bakken Bears.

Anden periode åbnede som første periode med lyn og torden. Begge hold spillede med enormt effektive scoringsprocenter, og stillingen lå hele tiden og vippede. Bakken Bears var fortsat foran i kampen, men det var aldrig med mere en to point. Intensiteten fra banen afspejlede sig også på begge trænerbænke. Samtlige spillere levede sig fuldbyrdet ind i kampen. Begge trænere i form af Steffen Wich og Arnel Dedic havde endnu ikke sat sig i løbet af kampen. Horsens var indtil videre bedste hold i anden periode. De havde fået elimineret de unødvendige fejl, og de bragte sig dermed foran for første gang i kampen. Gæsterne førte med to point til stillingen 39-41 efter seks minutter af anden periode. Den resterende del af perioden var fortsat utrolig intens med to mandskaber, der gav sig fuldt ud. Ingen havde lyst til at tabe til ærkerivalen, og det kunne man virkelig mærke. Anden periodes tema må have været skiftende føringer. Gæsterne fra Horsens kunne givetvis gå tilfredse til pause trods stillingen 54-53 i Bears’ favør. Horsens spillede indtil videre en væsentligt bedre kamp end det første indbyrdes møde i sæsonen, hvor man blev sendt hjem med et stor nederlag. Der var lagt op til en spændende anden halvleg.

Hjemmeholdet fra Bakken Bears åbnede tredje periode bedst. Aarhusianerne virkede til at have fået mest ud af pausen. De danske mestre havde indtil videre scoret seks ubesvarede point efter halvandet minut. Særligt Bakken Bears’ amerikaner Ryan Evans kom brandvarm ud til anden halvleg og scorede seks point på blot et par minutter. Og netop Ryan Evans startede aftenens første ophedet episode. Bears-spilleren forsøgte at få fat i en tabt bold, men fejlede i stedet Horsens-spilleren. Dette fik Horsens-træner Arnel Dedic så meget op i det røde felt, at han var inde på banen. Hos hjemmeholdet appellerede man for en teknisk fejl, men endte i stedet for selv at modtage en til stor utilfredshed for hjemmepublikummet. Kampen levede i den grad. Spillerne var tændte, og tilskuerne var tændte. Stillingen var 78-72 med tre minutter tilbage af perioden. Horsens kom en smule bedre med mod slutningen af perioden, men det var stadig med Bakken Bears i spidsen. Stillingen efter tredje periode var 86-78.

Fjerde periodes indledning var bestemt heller ingen skuffelse. Begge hold kæmpede fortsat enormt hårdt i hver eneste duel, hvilket stille og roligt byggede en tænding op blandt spillerne. Begge mandskaber modtog tekniske fejl, og der var flere situationer med infights. Det var tydeligt at mærke rivaliseringen mellem sidste års to finalister. Kampens afslutning var enormt spændende, og med blot tre minutter tilbage førte Bakken Bears med blot fire point. Men hver gang Horsens kom tæt på at udligne, så fandt Bears de rigtige løsninger frem. Med tre minutter tilbage var stillingen 104-95. Horsens kom i vanskeligheder med flere fejl og kendelser for personlige fejl, hvilket sendte hjemmeholdet på linjen. Horsens forsøgte med alt, hvad de havde, men det var desværre ikke nok for udeholdet fredag aften. Bakken Bears var for stærke til sidst, men Horsens ligner bestemt et mandskab, der er klar til at bide skeer med aarhusianerne i resten af sæsonen. Bakken Bears vinder 110-98.

Kampens mest scorende spillere blev Tobin Carberry fra Bakken Bears med 31 point og Vedran Borovcanin fra Horsens IC med 23 point.

Kampens resultat:

110-98

Dato:

fredag 23. november 2018

Tid:

18:30

Arena:

Vejlby Risskov Center

Se statistikken

Fredag aften spiller Bakken Bears sin niende kamp i Basketligaen, når man på hjemmebane i Vejlby-Risskov Hallen tager mod ærkerivalerne fra Horsens IC for anden gang i indeværende sæson. De to giganter i dansk sammenhæng mødtes for en måned siden den 21. oktober, og her sejrede de regerende danske mestre fra Bakken Bears over sidste års sølvvindere fra Horsens IC.  Kampen åbnede med aarhusianerne som det bedste hold i første periode, men det var sædvanligvis meget tæt mellem de to hold. Hjemmeholdet fra Bakken Bears fik dog knækket de gule gæster i anden periode, og man så sig ikke tilbage efterfølgende. Horsens spillede lige op med ”Bjørnene” i fjerde og sidste periode, men det virkede mere som et udtryk for, at kampen reelt var afgjort. Bears vandt kampen overbevisende med cifrene 101-78. Det var givetvis ikke det resultat, som Horsens havde håbet på, men de får altså en chance for at revanchere sig fredag aften.

Gæsterne skal dog forsøge at slå et Bakken Bears-mandskab, der har været flyvende indtil videre i denne sæson. Aarhusianerne har vundet alt, hvad de har været i nærheden af i Basketligaen. Holdet har derudover gjort rent bord i den europæiske turnering FIBA Europe Cup, hvilket også har medført en titel som turneringens bedste hold indtil videre. Det har i sæsonen virket som om, at de danske mestre har scoret point efter behag, og man har scoret over 100 point tretten gange i alle turneringer i indeværende sæson. Der venter derfor potentielt en kæmpe udfordring for Horsens IC, når de fredag gæster Vejlby-Risskov Hallen. Man skal dog aldrig sige aldrig, for disse rivalopgør kan have sit helt eget liv, og det er ikke til at vide, om Horsens hiver en sejr op ad ærmet. Der er i hvert fald ikke noget, de hellere vil, end at slå rivalerne fra Bakken Bears. Gæsterne har ganske vist tabt to kampe indtil videre i sæsonen, men holdet har vundet tre kampe i træk siden sit sidste nederlag. Udeholdet fra Horsens har siden det seneste møde med Bakken Bears hentet en forstærkning i form af senegalesiske Cheikh Sane, der måler 207 centimeter. Senegaleseren er tidligere kendt fra dansk basketball, hvor han tørnede ud for Næstved i et par sæsoner. Sane snittede 12 point og 10 rebounds per kamp i sæsonen 2016/17. Det er dermed uden tvivl en stor profil, man har hentet til klubben.

Horsens vil givetvis kunne drage fordel af, at Bakken Bears har spillet europæisk blot to dage før og blot ankommet til Danmark en enkelt dag før. Dette har dog ikke tidligere i sæsonen vist sig at være et problem for aarhusianerne, og det vil muligvis heller ikke være det fredag aften. Hjemmeholdet har denne sæson set utroligt brede ud i truppen, hvor minutterne bliver fordelt godt ud til samtlige spillere. Alle spillere i truppen har bidraget i kampene, og det har taget pusten fra modstanderne. Spørgsmålet er så, om Horsens kan være det første hold til at få ram på Bakken Bears?

Se med i Vejlby-Risskov Hallen eller på Fanseat.com

Hovedsponsorer

Hovedsponsorer

Bakken Bears A/S - Vejlby-Risskov Hallen - 8240 Risskov - E-mail: info@bakkenbears.com - Telefon: +45 86 770 700

Website by