thomas_laerke-w420

Games | 2019-02-03

Bakken Bears vs. Randers Cimbria

Dagens opgør mod Randers Cimbria begyndte noget rodet uden poleret angrebsspil fra Bakken Bears’ side, men det var ikke desto mindre de danske mestre, der kom foran i kampens indledning med 9-0 efter to minutter spillet af første periode. Angrebsspillet begyndte dog så småt at flyde, hvor især Michel Diouf scorede flere point efter at modtage bolden under kurven. De gode tendenser fik dog nye højder, da Tylor Ongwae fandt Hayden Dalton til et flot alley-oop, der fik gang i publikum og hjemmeholdets bænk. Randers var kommet bedre i gang med scoringer fra Chris Nielsen og Casper Stage, men holdet havde fortsat store problemer med at dække op i forsvaret. Bakken Bears spillede med enormt høje scoringsprocenter, hvilket gjorde det enormt vanskeligt at komme tilbage i kampen. Første periode sluttede derfor med stillingen 34-14 til det aarhusianske hjemmehold.

Dagens udehold fra Randers Cimbria kom bedre ud til anden periode, hvor man indledningsvist matchede Bakken Bears’ tempo. Særligt gæsternes Chris Nielsen spillede glimrende med trepointsscoringer og assists. Randers holdte trit med Bakken Bears, men det var fortsat ikke nok til at hente ind på det komfortable forspring fra første periode. Forspringet virkede dog ikke til at skræmme de blå fra Randers, der leverede en flot præstation i anden periode og langsomt hentede ind på de danske mestre. Cimbria vandt anden periode med 28-20, og derfor var Bakken Bears’ forspring reduceret til 12 point og en pausestilling på 54-42.

Tredje periode var med samme lighedstegn som anden periode. Randers Cimbria kæmpede heroisk for at komme tilbage i kampen og kom fint til scoringer. Den store udfordring lå dog i at holde Bakken Bears var scoringer, så man for alvor kunne melde sig ind i kampen. Hjemmeholdet spillede til tider meget ukoncentreret, men man formåede alligevel at holde gæsterne bag sig. Bakken Bears kunne til gengæld ikke holde udeholdets Rasmus Bach, der indtil videre havde spillet en fremragende kamp. Danskeren stod halvvejs inde i tredje periode noteret for 24 point og var dermed kampens topscorer. Det var dog dagens hjemmehold fra Bakken Bears, der kom bedst gennem den resterende del af tredje periode. Aarhusianerne spillede langt mere koncentreret, og forspringet var pludselig oppe på 84-63 ved tredje periodes udløb.

Fjerde og sidste periode var ikke nogen seværdig omgang. Spillet på banen flød ikke for nogen af de to mandskaber i dagens opgør. Afslutninger blev brændt, og afleveringer blev mistimet. Randers havde mistet sin topscorer Rasmus Rach, der blev fejlet ud af kampen, men det var alligevel dem, der havde scoret flest point i perioden indtil videre. De østjyske lokalrivaler var dog kun marginalt bedre, og et comeback var derfor fortsat langt væk. Det endte derfor med en sejr til hjemmeholdet fra Bakken Bears på 108-95.

Kampens resultat:

108-95

Dato:

søndag 03. februar 2019

Tid:

18:00

Arena:

Vejlby Risskov Center

Se statistikken

FOROMTALE: CIMBRIA MODSTANDER I SØNDAGSKAMP

Bakken Bears spiller søndag aften kl. 18:00 mod det eneste hold, der har slået Bears i en Basketligakamp – nemlig Randers Cimbria. I starten af december tilføjede Cimbria Bears holdets eneste Basketliganederlag, men det er siden blevet revancheret. Det er dog et forstærket Cimbriahold, der søndag møder op i Vejlby-Risskov Hallen.

Randers Cimbria har fået tilgang af Charlie Burgess, der ganske vist har spillet i klubben i en årrække, men den tidligere Bearsspiller har på grund af en skade blot spillet de to seneste kampe for Bakken Bears. Burgess var en afgørende figur, da Randers Cimbria i holdets seneste kamp på udebane slog Horsens IC.

Bakken Bears kan med en sejr tage et enormt skridt imod førstepladsen i Basketligaens grundspil. Bears har 15 sejre i 16 kampe, mens Horsens IC på andenpladsen har 13 sejre, men for 18 kampe. Cimbria er på femtepladsen fire point efter Team Fog Næstved, men randrusianerne har to kampe i hånden i forhold til sjællænderne.

Søndagens opgør mellem de to klubber er det fjerde indbyrdes af slagsens i indeværende sæson. Sidste sæsons guldvindere og bronzevindere i Basketligaen mødtes for første gang den 11. oktober på aarhusiansk grund. Dette opgør slap hjemmeholdet fra Bakken Bears klart bedst fra. Aarhusianerne dominerede det meste af kampen, og sikrede sig en sejr på 109 – 74. Sæsonens andet opgør blev spillet den 8. december, og denne gang blev opgøret spillet i Arena Randers. Randers kom godt fra start og førte således med 13 point ved halvleg. Selvom bjørnene kom foran med 5 minutter tilbage af kampen, så lykkedes det randrusianerne at vinde kampen 107-103.

Sæsonens tredje opgør blev spillet den 15. januar i Arena Randers. Det mest bemærkelsesværdige var, at Randers Cimbrias forward, Dee Franklin, satte holdet første 17 point på tavlen. Bjørnene havde hele kampen igennem svært ved at styre Dee Franklin, som sluttede kampen med 37 point, men eftersom Randers’ øvrige spillere blev holdt i kort snor, løb bjørnene med sejren på 115-85.

Bakken Bears har i 2019 kæmpet med at spille op til holdets bedste igennem en hel kamp. Så spørgsmålet er, om Randers Cimbria endnu en gang kan stikke en kæp i hjulet på bjørnene? Gæsterne har i hvert fald gode forudsætninger for og erfaringer med at vinde kampene mod Bears.

Bjørnene må dog alligevel gå ind til kampen med en vis selvtillid, da holdet senest slog Kataja Basket i FIBA Europe Cup med cifrene 102-58. En 44-pointsejr er samtidigt er holdets største sejr i en europæisk turnering nogensinde.

 

Hovedsponsorer

Hovedsponsorer

Bakken Bears A/S - Vejlby-Risskov Hallen - 8240 Risskov - E-mail: info@bakkenbears.com - Telefon: +45 86 770 700

Website by