thomas_laerke-w420

Games | 2019-10-18

Bakken Bears vs. EBAA

Lillebror fra EBAA virkede allerede fra kampens begyndelse opsatte på at drille storebror fra Bakken Bears på deres fælles hjemmebane fredag aften. Flere flotte aktioner fra de unge spillere bragte stillingen på helt lige ved stillingen 4-4 efter de første par minutter af kampens begyndelse. Storebror fra Bakken Bears spillede meget på fysikken mod det unge mandskab omkring kurven, og det sørgede også for kampens første føring til 8-4. Herefter kæmpede EBAA dog med for alvor at følge med det høje tempo fra de regerende danske mestre. Disse minutter blev kostbare for farmerholdet, der kom bagud med ti point til stillingen 18-8 med fire minutter tilbage af første periode. Det var dog alligevel EBAA-mandskabet, der stod for første periodes højeste bifald fra de fremmødte tilskuere i Vejlby-Risskov Hallen med en fremragende aflevering bag om ryggen fra Liam Churchill til en helt fri Nadir Alston, der dunkede spektakulært under kurven. Bakken Bears kom dog ikke i problemer i første periode, og derfor var stillingen også 23-16 efter de første ti minutter.

EBAA lod sig dog ikke imponere af Bakken Bears’ fysiske og dominerende spil, og de kæmpede bravt videre i anden periodes indledning. Her var det det unge mandskab, som isoleret for perioden havde scoret flest point med tolv mod ni. Det virkede derfor ikke umuligt for lillebror at stikke en kæp i hjulet for Bears’ imponerende sæsonstart med lutter sejre. Men som så mange gang før, når modstandere æder sig ind på Bakken Bears, så øger de blot tempoet. Fredag aften var heller ingen undtagelse. Med tre minutter tilbage inden pausen, havde de danske mestre bragt sig foran med femten point til stillingen 45-30. Man skal dog ikke sælge skinnet, før Bjørnen er skudt, men det lignede unægteligt, at det ville blive en vanskelig opgave for EBAA at komme tilbage i anden halvleg. Anden periode sluttede med stillingen 53-32. EBAA’s Jonas Schaarup gjorde dog fremragende figur for det unge hold som kampens topscorer indtil videre med tolv point.

Tredje periode åbnede noget langsomt og kaotisk fra begge hold, der misbrugte mange muligheder. Det var dog alligevel Bakken Bears, der skulle bruge færrest muligheder for at få scoret, og de fik stille og roligt gang i spillet efter pausen. Efter tre minutter havde de bragt sig yderligere foran med 62-32 mod EBAA-holdet, der fortsat manglede at score. Den pointmæssige tørke for EBAA blev også dyr for det talentfulde hold, der med fire minutter tilbage af tredje periode kunne kigge op på pointtavlen og se en komfortabel Bakken Bears-føring på hele 74-38. Bears vandt perioden med sammenlagt 36-10, og derfor lød stillingen på 89-42 op til fjerde og sidste periode.

De danske mestre fortsatte ufortrødent det høje tempo og spillede i den grad med musklerne i fjerde periodes indledende minutter. Her scorede ”Bjørnene” elleve point i træk og trak yderligere fra. En svær aften for EBAA i Vejlby-Risskov Hallen. Hjemmeholdet fra Bakken Bears nåede dermed over de 100 point tidligt i sidste periode, og holdets store bredde kom ligeledes til udtryk med otte spillere med over ti point på tavlen. Alt i alt en svær aften for et hårdt kæmpende EBAA-mandskab, der taber fredagens kamp med 121-48 til Bakken Bears.

Kampens mest scorende spillere blev Ryan Evans fra Bakken Bears med 16 point og og Jonas Schaarup fra EBAA med 16 point.

Sejren var desuden klubbens andenstørste i historien.

 

Kampens resultat:

121-48

Dato:

fredag 18. oktober 2019

Tid:

17.30

Arena:

Vejlby-Risskov Hallen

Se statistikken

FOROMTALE: LOKALOPGØR FREDAG

Hvis man nogensinde har kunnet tale om lokalopgør, så er det når Bakken Bears fredag spiller i Basketligaen. Modstanderen er Elite Basketball Akademi Aarhus (EBAA), der, som navnet siger, er et udviklingshold med formål at optimere talentudviklingen. EBAA har også hjemmebane i Vejlby-Risskov Hallen, og er der et hold som EBAA gerne vil drille, så er det Bakken Bears. Her vil håneretten være vigtigere end pointene i tabellen.

I forhold til sidste sæson, hvor EBAA vandt Pro B, er topscorer David Kristensen taget på college i USA, mens Sylvester Berg, der gav holdet et løft i den sidste halvdel af sæsonen, er draget til Spanien. Ind er kommet Nadir Alston, der dels bidrager som træner for de endnu yngre talenter og dels fylder op under kurven ved siden af holdets topscorer Keane Thomann.

EBAA har tre spillere, der har dobbeltlicens – det betyder, at de kan spille for både EBAA og Bakken Bears (dog ikke i samme kamp). Det drejer sig om Anton Harbo, Liam Churchill og Magnus Møllgaard. Det bliver ”dagsformen”, der afgør hvilket af de to hold de spiller på i dagens kamp.

EBAA har haft en svær start på sæsonen med tre nederlag i lige så mange kampe. Det skal dog noteres, at det har været imod sidste sæsons nummer to, tre og fire.

Bears er startet sæsonen med tre sejre i tre kampe, og har dermed samlet sig selv op siden det skuffende nederlag på hjemmebane imod cypriotiske Keravnos i Basketball Champions League. EBAA-kampen er den sidste inden Bears onsdag den 23. oktober åbner gruppespillet i FIBA Europe Cup mod Egis Körmend fra Ungarn.

Der er tip off fredag kl. 17:30 i Vejlby-Risskov Hallen. Billetter kan købes på https://billet.bakkenbears.com/

 

Hovedsponsorer

Hovedsponsorer

Bakken Bears A/S - Vejlby-Risskov Hallen - 8240 Risskov - E-mail: info@bakkenbears.com - Telefon: +45 86 770 700

Website by