thomas_laerke-w420

Games | 2019-12-11

Bakken Bears vs. Medi Bayreuth

Denne onsdag decemberaften var der lagt i kakkelovnen til et enormt spændende opgør, da tyske Medi Bayreuth kiggede forbi i Vejlby-Risskov Hallen i FIBA Europe Cups andet gruppespil. De to mandskaber kom også flyvende fra start, hvor de viste prøver på flot angrebsspil. Efter blot tre minutter spillet var stillingen 8-7 til de danske mestre fra Bakken Bears. Udover et spektakulært dunk af Tylor Ongwae, var det Adama Darboe og Ryan Evans, der især imponerede i offensiven ved at være enormt effektive på trepointsforsøgene. ”Bjørnenes” høje tempo og effektivitet blev også for meget for gæsterne efter fem minutter spillet af første periode, hvor de følte sig nødsaget til at tage en timeout og bremse aarhusianernes momentum. Stillingen var 18-9. De tyske gæster fik en smule bedre styr på angrebsspillet efter timeouten, men de havde fortsat vanskeligheder med at dæmme helt op for et storspillende Bakken Bears-hold, hvor Darko Jukic tog ansvar og stod for flere scoringer for at holde forspringet intakt. Første periode bar i den grad præg af, at samtlige spillere bidragede og udfyldte sin rolle. Perioden sluttede med stillingen 25-16 til ”Bjørnene”.

Efter en udmærket begyndelse på anden periode, begyndte gæsterne fra Medi Bayreuth at bide fra sig. Med to hurtige trepointsscoringer og ingen point fra Bakken Bears var forspringet reduceret til fem point til stillingen 29-24. ”Bjørnene” virkede dog ikke til at ryste i pelsen over gæsternes gode stime. På blot få minutter var rollerne byttet helt om, hvor det nu var danskernes tur til at score mange point i træk. Darko Jukic voldte tyskerne enorme problemer med sin eksplosivitet og springkraft. Med små fire minutter til pause var den aktuelle stilling 46-28 til Bakken Bears. Aarhusianerne var bogstaveligt talt flyvende med flere dunks og alley-oops. De to duellanter fulgtes fint ad i periodens sidste minutter, og det ændrede derfor ikke på, at de danske mestre gik til pause med en føring på 56-37.

Bakken Bears kom en anelse dårligere ud til anden halvleg og tredje periode. Gæsterne fra Medi Bayreuth lod til at have fået talt nogle ting igennem og fundet løsningerne. De periodens indledende minutter kom udeholdet til flere scoringer i træk efter først flot forsvarsspil og effektivt angrebsspil. Den dårlige start virkede dog hverken til at påvirke de fremmødte tilskuere i Vejlby-Risskov Hallen eller spillerne på banen. Dette fik blot holdet til at genfinde koncentrationen og det fornødne tempo. Sidste års MVP i Basketligaen, Ryan Evans, spillede en stor kamp for de danske mestre og gik virkelig forrest, når der var behov for det. Amerikaneren var på dette tidspunkt topscorer for holdet med 16 point. Dette var kraftigt medvirkende til det hidtil største forspring i kampen til Bakken Bears med en stilling på 74-55 med to minutter tilbage af tredje periode. Medi Bayreuth kom en smule bedre med mod slutningen af perioden, men det lignede en uoverkommelig opgave i fjerde og sidste periode. Tredje periode sluttede 79-64.

Gæsterne fra Medi Bayreuth kom flyvende ud til fjerde periode, hvor de virkede til at satse stort på sine skud i forhåbningerne om at bringe sig tilbage i kampen. Desværre for Bakken Bears fik udeholdets skytte Bryce Alford enorm tur i den med tre trepointscoringer i træk. Gæsterne var derfor indenfor 12 point i kampen med fem minutter tilbage af kampen. Det lignede derfor, at det alligevel kunne gå hen at blive en spændende affære onsdag aften. De danske mestre, der i de to foregående sæsoner nåede semifinale og kvartfinalen i turneringen, viste sig dog for rutinerede til at formøble forspringet. Bakken Bears vinder derfor 110-92.

Kampens resultat:

110-92

Dato:

onsdag 11. december 2019

Tid:

18:30

Arena:

Vejlby-Risskov Hallen

Se statistikken

FOROMTALE: BAYERSK DRAMA I VEJLBY-RISSKOV HALLEN

Af: Jørgen Rysgaard, Longdog Communications

På onsdag er der lagt op til højdrama, når Bakken Bears tager imod Medi Bayreuth på hjemmebane i Vejlby-Risskov Hallen i bjørnenes første kamp i anden runde af FIBA Europe Cup.

Bears har en flot stime af sejre bag sig rundet af med sidste torsdags stærke sejr over Team FOG Næstved i hjemmeligaen er fokus klart, som anfører Morten Sahlertz slog fast efter sejren:

”Vi skal lige finjustere lidt, men vi er klar. Vi skal nok give de tyskere kamp til stregen.”

Og det kommer også til at kræve både klarhed og forberedelse, da det er heller ikke hvilket som helst hold, som kommer på besøg. Som nævnt i Bears’ scouting report er Medi Bayreuth en tysk traditionsklub med vane for at levere solide præstationer i Tysklands bedste basketliga, og efter svingende resultater og dårlig økonomi i 90’erne i den anden bedste række, har klubben været at finde i tysk topbasket igennem det sidste årti.

Medis trup består udelukkende af tyske og amerikanske spillere, og blandt deres profiler tæller amerikanerne Reid Travis med et snit på 17,8 point i europæisk regi og guard Bryce Alford, som har været på kontrakt (dog uden at få spilletid) i NBA-klubberne Indiana Pacers og Oklohoma City Thunder efter sin collegetid på prestigefyldte UCLA. Udover disse har andre Medi-spillere også stiftet bekendtskab med Bakken Bears tidligere, navnlig skarpskytten James Woodard, Evan Bruisma og Nate Linhart, så opgøret er også krydret med lidt ekstra spænding spillerne imellem. Den tyske trup har en god bredde og excellerer især i point fra 3’eren samt deres høje tempo – lige noget for bjørnenes intense forsvar.

Og det er da også noget, bjørnene ser frem til:

”Vores træning har specielt været fokuseret omkring at løbe hurtigere end vi er vant til, både i forsvaret og angrebet. Derudover skal vi stadig fokusere rigtig meget på vores reboundspil,” siger head coach Steffen Wich.

Han peger på Medi Bayreuth som gruppefavorit og er glad for, at bjørnene får lov at starte mod netop Medi på hjemmebane og ikke udebane, da det bliver noget af en mundfuld. Men selvom en sejr kommer til at kræve hårdt arbejde fra de danske bjørne, er det også noget helt specielt at spille mod europæiske tophold:

”At spille mod et hold som Medi Bayreuth er ikke hverdagskost, og vi glæder os rigtig meget,” slutter Wich.

Kampen spilles på onsdag den 11. december kl. 18.30 i Vejlby-Risskov Hallen.

Hovedsponsorer

Hovedsponsorer

Bakken Bears A/S - Vejlby-Risskov Hallen - 8240 Risskov - E-mail: info@bakkenbears.com - Telefon: +45 86 770 700

Website by