thomas_laerke-w420

Games | 2019-11-03

Bakken Bears vs. Horsens IC

BEARS OVERVANDT BÅDE CHOKSTART OG ÆRKERIVALER

Af: Matti Grabau, Longdog Communications

Bakken Bears startede topopgøret mod Horsens IC med store problemer men vendte dog skuden og endte med en overbevisende sejr på 80-63 på hjemmebane i Vejlby-Risskov Hallen.

Efter et bjørnevenligt tip-off stod der Horsens på de første fire minutter af kampen. Dog formåede gæsterne først selv at score over et minut inde i kappestriden. Da de værste nerver havde lagt sig, åbnede HIC ballet med to point. Uret viste da 8:48. Der skulle gå yderligere tre minutter, før bjørnene vågnede op til dåd. I mellemtiden forlod Thomas Lærke banen med en skade.

10-0 nåede Horsens at føre, inden Chris Ortiz endelig fik hul igennem med en 3’er. Da sagde uret 5:58. Nu blev dysten fuldstændig vendt på hovedet, og de gule gæster gik ind i præcis tre pointløse minutter. Her blev publikum blandt andet forkælet med et lækkert alley-oop fra Ryan Evans til David Efianayi til stillingen 6-10. Bears gik derefter i trepointshumør med først Ortiz og så Michel Diouf som afsendere. Dermed førte hjemmeholdet pludselig 12-10.

Horsens svarede dog igen med deres egen og første 3’er. Her stod der 2:58 på uret. Nu stjal Efianayi så fokus med to rebounds i træk. Først afsluttede han selv, og bagefter assisterede han Darko Jukic. Den nigerianske guard var dog ikke færdig. Han stod også bag en 3’er, inden Diouf lukkede første periode med endnu en 3’er til Bears. Stillingen var nu 24-18.

Anden periode kunne slet ikke leve op til den hektiske start. Faktisk blev der kun scoret 16 point i hele perioden, mens hele 42 point røg igennem ringene i første. De gode forsvarstakter blev synliggjort af stærke blocks fra især Tylor Ongwae, Ortiz og Simon Bjørnebo. Hos Horsens stod deres topscorer i kampen, Bakir Serdarevic, for en 3’er og en livline til et hold i store offensive vanskeligheder. Brandon Gilbeck missede kort efter to straffekast, men tog straks efter revanche med et kraftfuldt slam dunk. Bjørnene var dog ikke meget skarpere offensivt, men Evans sørgede alligevel for en pauseføring på 33-25.

I tredje periode blev der endelig lukket op for scoringerne. 48 point i alt. En af årsagerne var det gode, hurtige samspil, Bakken diskede op med. Block fra Evans, rebound via Efianayi, lay-up af Morten Sahlertz, 37-27. Perioden bød desværre på en skade til HIC’s Frederik Rungby, der humpede fra banen ved stillingen 41-30. Bears scorede fem point mere, inden Horsens kom på tavlen igen. Ongwae viste sig efterfølgende frem, da han fra en spids vinkel gjorde det til 52-37, hvorefter han stjal bolden og udbyggede føringen med yderligere to point. Horsens fik indhentet lidt, inden Bjørnebo sænkede en 3’er. Perioden sluttede 59-47 til Bears.

HIC indledte fjerde periode med solidt defensivt spil og en 3’er af Vedran Borovcanin. Derefter satte Evans ind med flere scoringer, og med en 3’er gjorde han det til 73-57. Kampens sidste point stod Bears for. Gæsternes Lasse Elbæk forlod kort efter en trepointsscoring banen via sin femte fejl, og Ortiz scorede sikkert på de to straffekast: 80-63.

Bakken Bears vinder dermed kampen over ærkerivalerne med hele 17 point. Lokalrivalerne manglede dog ligaens topscorer Roberto Gallinat på grund af uheld i løbet af ugen, men sejren kan der ikke pilles ved. Diouf og HIC’s Serdarevic deler topscorertitlen med 16 point hver. Borovcanin fra Horsens stod for flest rebounds med 8, mens Adama Darboe og gæsternes Otis Livingston deles om assistprisen med 7 hver.

Nu er Bears som det eneste hold i ligaen ubesejret og sidder på 12 point efter seks kampe. Dog fører Randers Cimbria med 14 point, da de har spillet otte kampe.

Næste opgave er på onsdag den 6. november kl. 20.30 i Warszawa, hvor Bakken møder Legia i FIBA Europe Cup. Næste hjemmekamp er søndag den 17. november kl. 14.00 mod Værløse BK.

 

Kampens resultat:

80-63

Dato:

søndag 03. november 2019

Tid:

14:00

Arena:

Vejlby-Risskov Hallen

Se statistikken

FOROMTALE: TOPOPGØR SØNDAG

Bakken Bears og Horsens IC har delt de seneste ni DM-titler og de sidste to pokalsejre mellem sig, og det er samtidig de eneste to ubesejrede hold i dette års Basketliga. Basketballinteresserede har altså ingen grund til at misse søndagens topopgør i Vejlby-Risskov Hallen.

Horsens IC har været flyvende i sæsonens start. HIC har vundet stort i alle kampe, bortset fra den seneste i onsdags mod Wolfpack, der på spektakulær vis blev besejret i sidste sekund. Det hører med til historien, at topholdet i de første seks kampe har spillet imod de fem hold fra Pro B samt det dårligst placerede hold i Pro A, Svendborg Rabbits. Nu venter tre kampe – mod Bears, Næstved og Randers – der vil give lidt klarere fingerpreg om, hvor head coach Finnur Freyr Stefanssons hold står.

Den nye islandske træner har set flere af holdets nye spillere vise niveau fra starten. Roberto Gallinat – amerikansk guard fra University of Pacific er startet forrygende og er ligaens topscorer (24,8 point pr. kamp) og mest effektive spiller (efficiency på 25,8). Otis Livingston er holdets point guard fra George Mason University og den spiller med næstflest assists i Basketligaen (efter Bears’ Adama Darboe). Holdets 213 cm center fra Western Illinois University, Brandon Gilbeck, fører Basketligaen med uhørte 4,2 blocks pr. kamp. Samtidig har Gilbeck en scoringsprocent på 68!

HICs kerne er også ganske solid. Anfører Frederik Rungby har en evne til at spille godt i de vigtige kampe – i øvrigt ligesom den erfarne forward Vedran Borovcanin. Lasse Elbæk er startet sæsonen med de bedste statistikker i den tidligere Bears- og EBAA-spillers karriere. Han snitter 12,8 point og 5,6 rebounds. Stefan Savic spiller sin anden sæson i HIC, og den dygtige forward scorer 11,7 point og tager 6,2 rebounds pr. kamp.

HIC har fået tilgang af Boris Vukicevic, der efter en fin sæson i Stevnsgade har trængt til ny, jysk luft, og han kommer til at give topholdet et løft i løbet af sæsonen. Samtidig gør unge Bakir Serdarevic det virkelig godt i de minutter han får.

Bakken Bears skal bringe energien fra onsdagens sejr mod Kataja med videre i de kommende vigtige kampe. Bears holdt det finske tophold på 70 point, og selvom angrebsspillet i perioder ikke fungerede på tidligere tiders niveau, så kunne reboundstyrke og forsvar hive en sikker Bearssejr i land. Bears-forward Ryan Evans spillede sin måske bedste kamp i europæisk sammenhæng med 20 point og 13 rebounds, mens Adama Darboe havde en fornem statline med 12 point, 5 rebounds og 8 assists.

Der er tip off kl. 14.00. Kampen er hovedretten i en to-retters-menu, hvor EBAA møder Værløse som dessert.

 

Hovedsponsorer

Hovedsponsorer

Bakken Bears A/S - Vejlby-Risskov Hallen - 8240 Risskov - E-mail: info@bakkenbears.com - Telefon: +45 86 770 700

Website by