thomas_laerke-w420

Games | 2020-01-23

Horsens IC vs. Bakken Bears

Fremragende første halvleg grundlægger storsejr

En fremragende første halvleg grundlagde en storsejr på 103-70 på udebane over Horsens IC. Bakken Bears holdt hjemmeholdet på 28 point i første halvleg, og selvom værternes topscorer Roberto Gallinat fik gang i pointmaskinen i anden halvleg, så var HIC aldrig tæt på et comeback.

Horsens IC startede ellers fint ud, og i en godt fyldt Forum Horsens var HIC foran 7-5 inden Bearsforsvaret fik fat. Især Darko Jukic var stærk for hjemmeholdet – han scorede otte af sit holds første ti point. HIC var med til 12-15, men et fint 8-0 run af Bears og en trepointscoring til at lukke perioden gav føring på 26-14 til udeholdet.

Første halvdel af anden periode var relativt lige, men ved 37-20 ramte Bears fire treere på tre minutter – foruden et par layups – og pludselig var Bears foran med 31 point inden Stefan Savic på buzzeren ramte en trepointscoring til reducering 28-56 ved pausen.

Og skulle man være i tvivl om HIC kunne levere et comeback efter pausen, så blev det lukket af i de første to minutter af tredje periode, hvor Bears gik på et 7-0 run. Bears nåede foran 74-33 inden Roberto Gallinat fik gang i scoringerne. Han scorede ni point i tredje periode og 12 i kampens sidste quarter. Bears leverede også i anden halvleg en god indsats i forsvarsenden.

I et stramt program med kampe mandag, torsdag og lørdag, var det særdeles vigtigt at Bakken Bears’ coachteam kunne rotere, så risikoen for overbelastningsskader bliver minimeret. Chris Ortiz, der spillede en flot kamp, spillede godt 26 minutter, men ingen af de øvrige bjørne var på banen i mere end 20 minutter. Alle 11 Bearsspillere fik scoret – flest ramte Darko Jukic, der scorede 15 point, mens Adama Darboe scorede 14 (samt 5 assists) og Ryan Evans, Nimrod Hilliard samt Thomas Lærke scorede hver 12. Roberto Gallinat scorede 23 point for værterne, mens Frederik Rungby scorede 12, som han supplerede med 7 rebounds.

Bears skød fremragende i kampen: 14/24 (58,3%) bag trepointslinjen og 21/36 (58,3%) inden halvcirklen.

Næste gang Bears er i ilden er allerede lørdag, hvor en udsolgt Arena Randers lægger gulv til endnu et topopgør, når Randers Cimbria skal revanchere pokalsemifinalenederlag en uge tidligere.

Kampens resultat:

70-103

Dato:

torsdag 23. januar 2020

Tid:

18:45

Arena:

Forum Horsens

Se statistikken

FOROMTALE: TO TOPOPGØR PÅ 48 TIMER

Bakken Bears nærmer sig afslutningen på en stribe på hele otte udebanekampe i træk, og det sker med et brag. Blot tre dage efter et tungt nederlag til Bayreuth i FIBA Europe Cup, skal Bakken Bears spille topopgør i Basketligaen i Horsens og to døgn efter gælder det endnu et topopgør i samme turnering i Randers.

Bakken Bears skal ovenpå nederlaget på 82-105 i Bayreuth tilbage på sporet, og kan næppe ønske sig en bedre scene eller modstander end de mangeårige rivaler fra Horsens IC. Torsdagens opgør i Forum Horsens bliver samtidig en forsmag på pokalfinalen den 8. februar.

Bakken Bears er i skrivende stund ved fuld styrke, og bortset fra det fravalg af en amerikaner (af de fire der er i truppen må der blot være tre med pga. DBBFs regler), skulle det være et Bears-hold, der kan stille i stærkeste opstilling.

Bakken Bears og Horsens IC har mødt hinanden en enkelt gang tidligere i sæsonen. I starten af november vandt Bears 80-63 over HIC, der dog manglede holdets topscorer Roberto Gallinat. Og da Bears samtidig ikke på det tidspunkt havde fået tilgang af Nimrod Hilliard, så er det svært at bruge resultatet til rettesnor for ret meget.

Gallinat er HICs store profil – han snitter 19,1 point pr. kamp. Erfarne Vedran Borovcanin er igen i år blandt profilerne (14,3 point samt 5,4 rebounds), men HICs helt store styrke er holdets bredde. Der er to spillere på alle positioner – og der er sket en styrkelse ved tilgangen af Soufiane Diakite, der styrke bredden på forwardpladserne.

Horsens IC og Randers Cimbria fører Basketligaen med 14 sejre efter hhv. 16 og 17 kampe, mens Bakken Bears på tredjepladsen har 13 sejre i 15 kampe. Det understreger vigtigheden af de kommende dages opgør. Som bonus mødes Horsens IC og Randers Cimbria den 30. januar. Efter de tre holds indbyrdes opgør, er vi formentlig en del klogere på hvordan holdene slutter i Basketliga-tabellen.

Der er tip off i Forum Horsens kl. 18.45 – kampen kan ses på Fanseat.

 

Hovedsponsorer

Hovedsponsorer

Bakken Bears A/S - Vejlby-Risskov Hallen - 8240 Risskov - E-mail: info@bakkenbears.com - Telefon: +45 86 770 700

Website by