thomas_laerke-w420

Games | 2020-02-02

Team FOG Næstved vs. Bakken Bears

VIGTIG ET-POINTSEJR I NÆSTVED

Det holdt hårdt, men Bakken Bears fik en papirtynd sejr med hjem til Aarhus efter søndagens besøg i Næstved. Bears vandt 80-79 efter en afslutning, hvor Team Fog scorede kampens sidste ti point og havde et skud til at vinde kampen. Med sejren rykker Bakken Bears op på ligaens andenplads, to point efter Randers Cimbria og Bears har en kamp i hånden. De to hold mødes i næste spillerunde.

Næstved startede kampen klart bedst. Bears virkende søgende i angrebsspillet og kom bagud 7-15 inden et stærkt 10-1 anført af David Efianayi lukkede første periode til Bearsføring på 17-16. I anden periode førte Bears hele tiden med en håndfuld point, og da holdet også sluttede perioden med et 5-0 run kunne tilskuerne i den pænt fyldte Arena Næstved notere sig, at Bears førte 44-33 ved halvlegspausen.

I tredje periode lykkedes tingene langt bedre for hjemmeholdet. Den nye point guard Aleksandar Solokovic pynter gevaldigt på hjemmeholdets spil, og Næstved fik lynhurtigt barberet kraftigt af afstanden op til Bears, der blot førte 63-60 inden de sidste ti minutter.

I periodepausen inden de sidste ti minutter blev der talt meget om forsvar. At Næstved havde scoret 27 point i tredje periode, var ikke tilfredsstillende, og det blev markant bedre fra starten af fjerde quarter. Næstved skulle virkelig kæmpe for at score, og Bears vandt de første syv minutter 17-9. Føringen på 80-69 virkede til at lulle udeholdet i søvn – i hvert fald glemte Bears at få scoret, og da hjemmeholdet fandt effektiviteten frem blev det pludselig spændende. Med godt 12 sekunder tilbage reducerede Christian Terrel til 79-80, og da Adama Darboe samtidig smed bolden væk havde Næstved chancen med fire sekunder tilbage. Solokovic missede et presset trepointskud, og Bears kunne derfor tage sejren med hjem fra Sydsjælland.

Michel Diouf var mest scorende med 24 point (+6 rebounds), mens Nimrod Hilliard scorede 14. For Næstved scorede Zarko Jukic 13 point på seks skud (og han supplerede med syv rebounds).

Næste opgave for Bakken Bears er onsdagens afgørende FIBA Europe Cup-kamp mod Benfica, mens det lørdag gælder pokalfinale i Forum Horsens.

Kampens resultat:

79-80

Dato:

søndag 02. februar 2020

Tid:

18:30

Arena:

Arena Næstved

Se statistikken

FOROMTALE: VIGTIGT SØNDAGSOPGØR I NÆSTVED

Søndag aften spiller Bakken Bears Basketligakamp på udebane mod Team Fog Næstved. Det er fjerde gang holdene mødes, og der er pres på Bakken Bears, hvis der skal holdes snor i de øvrige tophold i ligaen, Horsens IC og især Randers Cimbria.

Det er fjerde og sidste grundspilsopgør mellem Næstved og Bears. Bears vandt 93-76 i Næstved i starten af oktober, mens de to hjemmekampe i december blev vundet med 95-79 og 91-72. Næstved har dog skiftet ud på holdet i løbet af sæsonen, og holdet er stærkere end på noget tidspunkt tidligere i denne sæson. Således har Næstved for nyligt spillet to helt tætte kampe mod Horsens IC, ligesom det blev en sikker sejr over Wolfpack i holdets seneste kamp – et Wolfpack-hold som Bears tidligere har tabt til.

Næstved har 10 sejre efter 19 kampe – a point med Svendborg Rabbits, der dog har spillet en kamp færre. Der er fire sejre op til Bears, fem til Horsens IC og seks til Randers Cimbria øverst i tabellen, så det ser ud som om Næstveds resultatmæssige mål i resten af grundspillet bliver at forsøge at overhale Svendborg, så holdet sikrer sig hjemmebanefordel i kvartfinaleserien.

Næstved har senest hentet Aleksandar Solokovic ind. Han skal dele guardpladsen med Jahmal Jones, og har gjort det glimrende i de første kampe han har spillet. Topscorer for Næstved er den østrigske forward Carlos Mateo (19,5 point pr. kamp). Holdets bedste rebounder er Zarko Jukic (8,7 rebounds) – det bliver til endnu et brødreopgør med Bakken Bears’ Darko.

For Bears ligger Næstvedkampen mellem to ekstremt vigtige europæiske kampe – sejren over Spirou i onsdags og den altafgørende kamp mod Benfica næste onsdag. Og efter Benfica følger en pokalfinale mod Horsens IC – der er højdepunkter nok for Bearsspillerne.

Der er tip off kl. 18:30 i Arena Næstved – kampen kan ses på Fanseat.

Hovedsponsorer

Hovedsponsorer

Bakken Bears A/S - Vejlby-Risskov Hallen - 8240 Risskov - E-mail: info@bakkenbears.com - Telefon: +45 86 770 700

Website by