thomas_laerke-w420

Games | 2020-12-12

Bakken Bears vs. BK AMAGER

Bears stadfæster førstepladsen

Klasseforskellen mellem Basketligaens nummer et og 10 var udtalt i lørdagens kamp i en helt tom Vejlby-Risskov Hal. Bakken Bears vandt 112-59 over BK Amager, og rykkede dermed yderligere fra Svendborg Rabbits, der ligger på andenpladsen i Basketligaen. Efter 11 kampe har Bears 10 sejre, mens fynboerne har 8.

Bakken Bears trykkede godt på i første halvleg mod et BK Amager-hold, der havde svært ved at finde modtræk. Store Jordan Naughton viste sine kvaliteter før pausen, men kunne ikke forhindre at Bears var foran 66-26 ved pausen efter en anden periode, der endte 40-11.

Tredje periode var lige (20-18) inden Bears igen i kampens sidste fjerdedel, trods et par trepointscoringer fra Oscar Quackenbush, øgede intensiteten.

Mest scorende for Bears var Ryan Evans og QJ Peterson, der hver scorede 18 point, mens Deshawn Stephens scorede 17 og Tylor Ongwae 16. Darko Jukic imponerede med 13 points, mens QJ Peterson havde 9 assists. Debutanten Daniel Mortensen havde en fin kamp med 11 point og fire assists.

For udeholdet var Jordan Naughton mest scorende med 17 point, mens Oscar Quackenbush blev noteret for 15.

Næste opgave for Bakken Bears er onsdag, når det gælder Dinamo Sassari i Basketball Champions League på middelhavsøen Sardinien. Bears spiller næste Basketligakamp mod Bears Academy mandag den 21. december.

 

Kampens resultat:

112-59

Dato:

lørdag 12. december 2020

Tid:

15:00

Arena:

Vejlby-Risskov Hallen

Se statistikken

Bears mod Amager – uden tilskuere

Bakken Bears spiller lørdag sæsonens 11. kamp i Basketligaen. Modstanderen hedder BK Amager, og det bliver den første kamp i Vejlby-Risskov Hallen uden tilskuere oven på de lokale restriktioner, der har ramt samfundet bredt, herunder elitesporten.

Bakken Bears ligger øverst i Basketligatabellen med ni sejre og oven på to nederlag i træk til Randers Cimbria, er der nu skabt en smule luft til konkurrenterne. Lørdagens modstander BK Amager ligger omvendt nr. 10 i Basketligaen med blot en sejr i ti kampe.

Det er anden gang holdene mødes i denne sæson. Bakken Bears vandt overbevisende 128-59 i Amagerhallen i en kamp, der nok især huskes for at bjørnene satte ny Basketligarekord med imponerende 26 trepointscoringer.

Det hører dog med til historien af BK Amagers topscorer, 18-årige Jonathan Klussmann (19,0 point, 38,5 % bag trepoinslinjen og 4,8 assists pr. kamp) og toprebounder Jordan Naughton (9,0 rebounds og 8,9 point) ikke var med i kampen.

De to er sammen med Oscar Quackenbush (16,8 point pr. kamp) profilerne på et Amagerhold, der har fået sæsonens enlige sejr i opgøret i slutningen af oktober mod Værløse (83-76). Amagerkanerne har spillet en del tætte kampe, bl.a. mod Bears Academy (83-84), Randers Cimbria (98-106) og senest i et knebent nederlag mod Copenhagen (78-85).

Bakken Bears har i ugens træninger været uden Thomas Lærke og Adama Darboe, der har været ude med skader og sygdom. Omvendt er der comeback til Morten Sahlertz, der sad ude i sidste weekends sejr ude mod Wolfpack og mulighed for debut til den danske landsholdsspiller Daniel Mortensen.

Der er tip off kl. 15:00 – kampen kan ses på Fanseat.com

 

Hovedsponsorer

Hovedsponsorer

Bakken Bears A/S - Vejlby-Risskov Hallen - 8240 Risskov - E-mail: info@bakkenbears.com - Telefon: +45 86 770 700

Website by