thomas_laerke-w420

Games | 2020-01-10

VÆRLØSE BLUE HAWKS vs. Bakken Bears

GALLOWAYS 15 OG 15 SIKRER SEJREN I VÆRLØSE

Med 15 point og 15 rebounds blev Jonathan Galloway det store lyspunkt, da Bakken Bears vandt en tricky fredagskamp i Værløse. Bears vandt 85-71 efter en fin anden halvleg, hvor især forsvaret stod godt. Værløse scorede blot 29 point i kampens anden halvdel.

Bears, der var uden Ryan Evans, som var offer for amerikaner-rotationen, og Adama Darboe, der var skadet, kom fint fra start. Anført af Chris Ortiz og Jonathan Galloway kom bjørnene foran 7-2 inden Værløse kom i gang. Asbjørn Nerlov satte to treere, og senere ramte Martin Poulsen og Philip Kold også en hver til Værløse-føring 20-15. Bears sluttede dog bedst af i første periode, og udeholdet scorede de sidste ni point, bl.a. fem af Nimrod Hilliard. Bears var foran med 24-20 efter ti minutter.

En treer af Nerlov åbnede anden periode, men Michel Diouf scorede fem point i træk til føring 29-23. I den sidste del af perioden var Evan Fisher og Martin Poulsen de bedste spillere – sammen med bjørnenes Jonathan Galloway. Bears var foran med beskedne 44-42 ved pausen.

Der blev fokuseret på forsvar og reboundspillet i bjørnenes omklædningsrum i halvlegspausen, og det hjalp. Bears fik ramt et par trepointscoringer i tredje periode, men det var især det bedre forsvarsspil, der blev noteret. Bortset fra Evan Fishers to treere i de to første minutter af tredje periode, blev Værløse holdt på syv point i perioden. Morten Sahlertz svarede igen på Fishers scoringer ved selv at ramme to treere og kort efter ramte Hilliard udefra – den sidste treer til Bears i kampen.

Kampens sidste fjerdedel startede David Efianayi med et dunk og et trepointspil – hvilket bragte Bears på 69-55. Værløse kæmpede dog stadig godt imod og holdets topscorer Evan Fisher var en stor mundfuld for udeholdet. Han fik rigtig fin hjælp af unge Alexander Agerskov. Værløse fik skåret Bearsføringen til at være på syv point (66-73), men en scoring af Thomas Lærke, to straffekast af Tylor Ongwae og yderligere to af Michel Diouf fik afgjort kampen.

Man skal være tilfredse med at vinde, når man blot rammer 15,2 % (5/33) af sine trepointforsøg. Værløse ramte flotte 39,3% (11/28). Sejren blev grundlagt på bedre scoringsprocent på 2-pointskud (24/53 til Bears – 16/49 til Værløse) at skyde – og score – flest straffekast (Værløse var 6/11, mens Bears var 22/28) og have færrest turnovers (9-15).

Jonathan Galloway var topscorer med 15 point (+15 rebounds), mens David Efianayi (+6 rebounds) og Nimrod Hilliard hver scorede 13. Morten Sahlertz scorede 12 point og Michel Diouf 11. Tylor Ongwae brillerede ved at tage 11 rebounds, heraf seks i angrebet.

Med sejren rykker Bakken Bears op på ligaens førsteplads med 13 sejre i 14 opgør. Nummer to er Randers Cimbria, der har 13 sejre i 16 kampe, mens Horsens IC lørdag kan nå 13 sejre, når holdet hjemme spiller Wolfpack i deres 15. kampe i sæsonen.

Næste opgave for Bears er på mandag, når holdet møder Randers Cimbria i Basketligaen. Taberen af det opgør har mulighed for hurtig revanche fredag, når holdene igen mødes, denne gang i pokalturneringen. Begge kampene spilles i Arena Randers.

 

Kampens resultat:

71-85

Dato:

fredag 10. januar 2020

Tid:

19:30

Arena:

Søndersøhallen

Se statistikken

FOROMTALE: VÆRLØSE VENTER FREDAG

Efter et tungt nederlag i Lissabon tirsdag bliver det hurtigt hverdag for Bakken Bears igen, når holdet fredag spiller udekamp i Basketligaen. Modstanderen er Værløse, der har spillet en fin sæson i Pro B og ligner en sikker slutspilsdeltager.

Bearstruppen har været ramt af skader henover julepausen, og med et hårdt program foran sig, bliver det afgørende, at få skaderne ud af verden, samtidig med at det spillemæssige udtryk skal være stabilt. Der har været skader til bl.a. Darko Jukic, Adama Darboe og Tylor Ongwae, og den fysisk hårde kamp mod Benfica har sat sine spor i Bearstruppen.

Værløse bliver bestemt ingen walk over. Det storkøbenhavnske hold har – som det eneste Pro B-hold – slået Wolfpack, der som bekendt har besejret Bakken Bears. Derudover er det blevet til sejr over Pro A-mandskabet fra Svendborg Rabbits og tætte kampe mod bl.a. Randers og Horsens.

Mest scorende for Værløse er den amerikanske profil Evan Fisher, der snitter imponerende 18,1 point og 10,2 rebounds (flest i Basketligaen). Næstmest scorende er 21-årige Martin Poulsen, der snitter 16,3 point (42,3% bag trepointslinjen). Også Adam Heede-Andersen har spillet en god sæson med 12,5 point (41,5% på trepointsforsøg) og 3,9 assists. Asbjørn Nerlov er en af grundpillerne (10,6 point – 35,4% på trepointsskud – og 3,6 assists), ligesom lange Nikolaj Bøje Bank har en historik for at drille Bears i de indbyrdes kampe. Han scorer 8,8 point pr. kamp i gennemsnit.

Værløse har af forskellige grunde måttet sige farvel til Victor Hjorth og Alexander Malling-Andersen, og klubben har derfor reageret ved at hente den dygtige guard Austin Pope tilbage. Pope nåede syv kampe for Værløse i 2018/19-sæsonen, inden han tog til USA for at deltage i en tryout i NBAs udviklingsliga, G-league. Pope scorede i de kampe 16,4 point, tog 7,4 rebounds og havde 3,1 assists. Det er dog usikkert om Pope når at få spilletilladelse inden fredagskampen.

Bakken Bears kan med en sejr over Værløse rykker tilbage på førstepladsen i Basketligaens Pro A. Bears har inden kampen 12 sejre i 13 kampe, mens Randers Cimbria, der fører rækken, har 13 sejre i 16 kampe, mens Horsens IC har 12 sejre i 14 kampe. Værløse kan med en sejr over Bears konsolidere andenpladsen i Pro B. Holdet har pt. 4 sejre og 9 nederlag.

Efter opgaven i Søndersøhallen gælder det to kampe på udebane mod Randers Cimbria. Først mandag i Basketligaen og derefter fredag i pokalturneringen.

Hovedsponsorer

Hovedsponsorer

Bakken Bears A/S - Vejlby-Risskov Hallen - 8240 Risskov - E-mail: info@bakkenbears.com - Telefon: +45 86 770 700

Website by