thomas_laerke-w420

Games | 2021-04-13

Bakken Bears vs. Bears Academy

Bakken slår bjørnebrødre og dribler i semifinalen

Af: Matti Grabau, Longdog Communications

Kvartfinaleserien blev her til aften eftertrykkeligt afsluttet af Bakken Bears, der på hjemmebane udraderede bjørnebrødrene fra Bears Academy med hele 135-69. Dermed vinder Bakken 3-0 i kampe og kan se frem mod semifinalerne i playoffs, hvor Svendborg Rabbits venter i næste uge.

Vanen tro indledes kampen med et tip-off, der vindes af Michel Diouf. Vanen utro sender Morten Sahlertz kort efter en air ball afsted, og i stedet bringer gæsterne sig foran. Den føring udligner en ekstraordinært tændt QJ Peterson dog snildt efter en fornem dribletur: 2-2. Academy holder efterfølgende nogenlunde snor i storebror, men med en 3’er fra Thomas Lærke til 21-12 stikker Bakken uigenkaldeligt af fra lillebror. Gæsterne formår imidlertid at fremmane et par tryllerier undervejs: Først får Jacob Vistisen med en god portion held guidet bolden i kurven efter at have ramt overkanten af pladen til 24-16. Og siden laver Marius Sørensen en sjælden tunnel på Daniel Mortensen – dog uden akkompagnerende scoring. Hjemmeholdets offensiv er samtidig komplet ustoppelig, og Magnus Møllgaard runder en flot første periode af med en buzzer beater til tre point og stillingen 36-20.

Anden periode minder meget om første: Bakken sidder på det meste, men rent offensivt har Academy fortsat noget at byde på. Såsom et stærkt dunk fra Jermaine Webb til 36-22. Mortensen svarer dog prompte igen med én af rigtig mange 3’ere fra hans hånd. Og i det følgende angreb gør Mads Bro ham kunsten efter: 42-24. Den stime udbygger Mortensen straks – instigeret af en vovet bagudpasning over hovedet fra Adama Darboe: 45-25. Og trepointsbølgen fortsætter med selv samme Darboe: 48-27. Den opvisning bringer tydeligvis gæsterne ud af fatning, for ikke lang tid efter glider hele to akademispillere i streg, hvilket efterlader bolden hos Møllgaard, der nemt kan sende et slam dunk i nettet: 53-32. Perioden slutter 70-41.

Bakken åbner tredje periode en smule sløvt. Men det samme gør Academy. Efter flere fejl og forbiere fra begge mandskaber lykkes det kun hjemmeholdet at genfinde teknikken. Anton Harbo, Darboe og QJ sender alle 3’ere afsted, mens modstanderens angrebsspil er gået fuldstændigt i stå. Til stillingen 96-47 får QJ endda fremvist en ekvilibristisk dribledans på 3’er-linjen, der krones med et selvsikkert step back og endnu en 3’er til statistikken. Men ikke nok med det: Han bliver fejlet, hvortil han kvitterer med et ekstrapoint på straffe: 97-47 og en føring på 50 point. Perioden lukkes ligeledes af matchens helt store spiller, da QJ sætter en særdeles dyb 3’er til 102-49. Bakken vinder dermed tredje quarter med 32-8.

Fjerde periode starter med fire 3’ere i træk fra Mortensen. Simpelthen. Fire styk, rent og elegant. Samtidig er gæsternes offensiv fortsat strandet, så den fjerde 3’er gør stillingen til 114-50. Academy formår alligevel at genstarte scoringen en smule hen imod kampens afslutning. Det stopper dog ikke Ryan Evans i at servere bolden for Møllgaard i et smukt alley-oop, der slam dunkes i kurven til 121-55. I løbet af perioden deltager Darboe, Møllgaard og QJ også i 3’er-festen, hvoraf sidstnævnte sideløbende jagter en triple double. Desværre for QJ bliver hans afleveringer ikke konverteret til assists i høj nok grad, så han må nøjes med en double double. Kampen ender 135-69, hvilket er en målforskel på hele 66 point.

”Det var vigtigt at få spillerne godt i gang efter skader: Adama Darboe, Ryan Evans og Daniel Mortensen leverede alle en flot indsats. Og det er og bliver en specialitet fra Daniels side med de 3’ere. Ja, og QJ er sgu bare god. Det niveau ser man ikke så tit. Sejren giver os desuden en god ro op til opgøret mod Svendborg i næste uge. Det er altid rart at lukke serien i tre kampe.”

– Anders Sommer, assistant coach i Bakken Bears.

Foruden sin double double ender QJ Peterson også som kampens topscorer med 29 point. Herefter følger Daniel Mortensen på 23 og gæsternes Keane Thomann på 16. QJ stod for 10 rebounds, hvilket giver ham en delt førsteplads sammen med Marius Sørensen fra Academy. På assist-fronten løber Ryan Evans med hæderen via sine 8 styk, hvilket er en enkelt mere end QJ.

Med så monumental en præstation scorede Bakken Bears sig naturligvis også en rekord: Det var således den største Bears-sejr nogensinde i playoffs. Hidtil var rekorden en sejr på 117-60 over Stevnsgade tilbage i 2017. Og med 25 trepointsscoringer var skarpskytterne kun en enkelt fra den rekord, som blev sat i indeværende sæson mod BK Amager. Desuden er det 25. år i træk, at Bakken kvalificerer sig til top 4 i Basketligaen. Og alt det uden skadede Deshawn Stephens, Tylor Ongwae og Darko Jukic, der alle kæmper hårdt for at blive klar til playoffs.

Næste aktion for Bakken Bears bliver torsdag den 22. april, når de forsvarende mestre tager imod Svendborg Rabbits hjemme i Vejlby-Risskov Hallen til den første DM-semifinale.

 

Kampens resultat:

135-69

Dato:

tirsdag 13. april 2021

Tid:

18:30

Arena:

Se statistikken

Matchbold Bears

De fire DM-kvartfinalerne nærmer sig klimaks. I alle fire serier fører det i grundspillet højst placerede hold 2-0 i serierne, der spilles bedst af fem, og de fire førerhold kan således alle booke en plads i semifinalerne i tilfælde af sejr i den tredje kvartfinalekamp, hvor holdet, der har matchbolden, spiller på hjemmebane.

Mandag spilles de to første seriers tredje kamp, når Svendborg tager imod Næstved, mens Randers Cimbria er værter for Værløse. Tirsdag kan Horsens IC afgøre serien imod BMS Herlev Wolfpack, mens Bakken Bears kan afslutte sæsonen for Bears Academy.

I sidstnævnte serie har de ”store bjørne” fra Bakken Bears levet op til favoritværdigheden ved at vinde de to første kvartfinalekampe. De to kampe er sluttet med præcis samme score, 100-77. Det er i øvrigt knap 1500 kampe siden, at Bakken Bears senest har oplevet, at to kampe i træk er sluttet med præcis samme score. Det skete senest i januar 1978, da Falcon og SISU vandt 89-81…

Selvom cifrene i de to kampe har været ens, har kampforløbene været meget forskellige. I kamp et gjorde Bears Academy stort set ingen modstand i første halvleg, som Bakken Bears vandt 57-25, inden favoritterne tog den meget med ro i anden halvleg. I den anden kamp bed Academy langt bedre fra sig, og skabte en kamp, der var tæt ind i fjerde periode, hvorefter Bakken Bears ramte nogle store skud.

I begge de to første kvartfinalekamp har Bakken Bears været ramt af skader, og holdet har således blot kunnet sætte hhv. syv og otte spillere på banen. Det lysner nu på skadesfronten, og Adama Darboe og Ryan Evans forventes at være tilbage fra deres skader fra pokalfinalen. Derudover sidder Deshawn Stephens, Tylor Ongwae og Darko Jukic stadig ude.

I manglen på nogle profiler, er der naturligvis andre, der må træde op. QJ Peterson har bevist, hvorfor han er Basketligaens topscorer. Den amerikanske guard har scoret hhv. 36 og 31 point i de to kampe, Daniel Mortensen scorede hhv. 20 og 11, mens Michel Diouf er noteret for hhv. 12 og 17 point. Unge Anton Harbo har imponerede med sine hhv. 12 og 15 point, sidstnævnte det højeste han er noteret for i Bearstrøjen.

Det er tirsdag kl. 18.30 Vejlby-Risskov Hallen lægger gulv til DM-kvartfinale tre mellem Bakken Bears og Bears Academy. Såfremt et fjerde opgør bliver nødvendigt, spilles det samme sted på fredag, men hvis Bakken Bears lever op til favoritværdigheden, kan holdet fokusere på DM-semifinalerne, der starter den 22. april, og hvor modstanderen bliver vinderen af serien mellem Svendborg og Næstved. Hele slutspillet kan ses på www.fanseat.com

Hovedsponsorer

Hovedsponsorer

Bakken Bears A/S - Vejlby-Risskov Hallen - 8240 Risskov - E-mail: info@bakkenbears.com - Telefon: +45 86 770 700

Website by