thomas_laerke-w420

Games | 2021-04-22

Bakken Bears vs. Svendborg Rabbits

Sikker semifinalesejr i første opgør

Af: Matti Grabau, Longdog Communications

Første kamp i semifinaleserien endte med en sikker sejr til hjemmeholdet Bakken Bears på 106-90 over Svendborg Rabbits.

Tip-off’et vindes af Svendborg, men bolden kommer alligevel Bakken i hænde, da Thomas Lærke står godt placeret. Fordelen bliver dog spildt, og i stedet bringer Brandon Norfleet gæsterne foran. Angrebet efter får Lærke rådet bod det og sender bolden i kurven til 2-2. Kort efter sørger Ryan Evans for bjørnenes første føring: 4-2. Herefter følges holdene pænt ad, og begge trives under kampens generelt høje tempo. Først da trepointsscoringerne begynder at sidde der for Bears, formår de at sætte sig på opgøret. Lærke åbner 3’er-ballet til 14-12, hvorefter langskudskongen Daniel Mortensen sætter tre i træk og lander scoren på 30-21. Perioden slutter 32-21.

Anden periode indledes med en mere sjælden 3’er. Den kommer nemlig fra Deshawn Stephens’ hånd, som skyder jyderne godt i gang: 35-21. Fynboerne slækker en del på deres offense i starten af perioden, og reelt er Norfleet ene mand om at holde dem inde i opgøret. De gør dog comeback midtvejs, som fortsætter et par minutter frem. Faktisk når de at øjne bjørnene ved stillingen 48-43, inden Lærke sætter endnu en 3’er og gør en ende på kaninernes comeback. Michel Diouf slutter halvlegen med tre point: 60-45.

I tredje periode begynder QJ Peterson at røre på sig: Først med en dyb 3’er til 65-49 og siden med en rebound, som Evans dunkende omsætter og sikrer en stilling på 67-49. Ikke længe efter vil Deshawn også lege med og dunker en 20-points føring op på tavlen til 73-53. De forslåede fynboer formår dog at mønstre endnu et comeback, som varer i periodens sidste to minutter. Faktisk får de hentet 11 point på Bears, som dog generobrer overtaget og lukker perioden på 81-68.

Sidste periode starter med tre point til kaptajn Morten Sahlertz: 84-68. Herpå lykkes det simpelthen Svendborg at skyde deres tredje comeback afsted. De får indhentet syv point i streg, inden Diouf sætter vigtige point på tavlen. Det stopper imidlertid ikke gæsterne, der nu for alvor haler ind på mestrene: 87-80. Men det var så også det for Svendborg. Først scorer Lærke køligt to point, hvorefter Evans sætter en 3’er. Rabbits forsøger at svare igen, men igen står Diouf klar til at inddæmme gæsterne ved først at sænke endnu en 3’er og siden dunke igennem til 97-82. Bears cruiser herfra sejren hjem og vinder med 106-90.

Vi vinder med 16 point, hvilket egentlig er retvisende for kampens udvikling. Den svingende meget, men vi har hele tiden godt styr på det. Svendborg kommer tit tilbage, og stor kredit for det, men vi reagerer godt, hver gang de kæmper sig tilbage. Vi holder hovedet koldt, spænder op, og får vendt det igen. Michel Diouf viser stor erfaring i de situationer, og det samme gør hele holdet som enhed. Daniel Mortensen spiller igen en stor kamp, og Thomas Lærke lukker fuldstændig Brandon Tabb ned i første halvleg. Vi leverer en holdindsats af virkelig høj kaliber.” – Anders Sommer, assistant coach i Bakken Bears.

På baggrund af sine imponerende aktioner i begge ender af banen ender Michel Diouf som matchens eneste spiller med en double double: 16 point og 10 rebounds. Samme score kan både Ryan Evans og Deshawn Stephens bryste sig af. De bliver dog alle overgået af kampens fynske topscorer, Brandon Norfleet, der ender på 22 point. Thomas Lærke, QJ Peterson og gæsternes Aaron Levarity slutter alle på 8 rebounds, mens topassistenterne bliver Svendborgs Sebastian Åris med 7 og Bakkens Adama Darboe med 6.

Næste aktion for Bakken Bears bliver mandag den 26. april, når Svendborg Rabbits byder op til dans på Sydfyn i den anden DM-semifinale. Den næste hjemmekamp finder sted om en uge, den 29. april, når Rabbits endnu engang gæster Vejlby-Risskov Hallen til den tredje og måske sidste kamp i serien.

 

Kampens resultat:

106-90

Dato:

torsdag 22. april 2021

Tid:

18:30

Arena:

Vejlby-Risskov Hallen

Se statistikken

Semifinalerne starter torsdag kl. 18:30

Torsdag kl. 18:30 indledes DM-semifinalerne, når Bakken Bears tager imod Svendborg Rabbits. De to hold har haft godt en uges pause siden kvartfinalerne blev afsluttet, og gør nu klar til en semifinaleserie, der spilles bedst af fem kampe.

Hvor Bakken Bears som nummer et i Basketligaens grundspil havde en overkommelig kvartfinaleserie mod Bears Academy, der i gennemsnit blev besejret med 37,3 overskydende point, havde Rabbits – grundspillets nummer fire – en anderledes svær serie mod Team Fog Næstved, der var sluttet lige efter fynboerne. Rabbits vandt ganske vist ligeledes i tre kampe, men den gennemsnitlige sejrsmargin var blot på 4,3 point.

Rabbits spillede periodevist rigtig god basketball i kvartfinalerne, og især holdets guards viste scoringsmæssig kvalitet. Brandon Tabb, Sebastian Åris og Brandon Norfleet scorede i de tre kampe tilsammen præcis 2/3 af Svendborgs point, med Tabb som den mest scorende. Den tidligere HIC-spiller scorede 23,7 point pr. kamp, og han kan bestemt også finde kurven, når han står overfor Bakken Bears. I to af grundspilskampene scorede Tabb nemlig 36 og 37 point, så der er ingen tvivl om, at han bliver en spiller som Bearsforsvaret skal holde øje med.

Det er dog ikke kun på guardpositionen, at fynboerne har kvalitet. Aaron Levarity er en af ligaens bedste reboundere, Richard Granberry viste især i den første kvartfinalekamp sine kvaliteter, Oscar Jørgensen og Mikkel Plannthin skal ikke have meget plads bag linjen, hvis man ikke vil have en trepointscoring ned i halsen, mens kæmpestore Jacob Enevold er en kantet center, der gør ondt på modstanderne.

For Bears har skaderne sat dagsordenen de seneste måneder. Darko Jukic er stadig ikke klar oven på den hånd han brækkede i forbindelse med landsholdssamlingen i februar, og Tylor Ongwae har døjet med en forstrækning siden pokalfinalen, og han spillede således ikke i kvartfinalerne.

Det er blot tredje gang de to hold mødes i DM-semifinalerne efter Bakken Bears i 2004/05 vandt 2-1, mens det i 2016/17 blev 3-0. Otte gange yderligere har holdene krydset klinger i DM-slutspillet. I 2002/03 mødtes holdene i kvartfinalerne (2-0 til Bears), og hele syv år i træk (fra 2006/07 til 2012/13) var det i DM-finalerne holdene spillede mod hinanden. Vi skal tilbage til 2009/10 for at finde Rabbits eneste sejr over Bears i en slutspilsserie, da fynboerne vandt 4-1 og dermed hjemtog det hidtil eneste danske mesterskab til Svendborg.

DM-kvartfinalernes første kamp spilles torsdag i Vejlby-Risskov Hallen, mens de efterfølgende kampe spilles de kommende mandage i Svendborg Idrætscenter og torsdag i Vejlby-Risskov Hallen. Alle kampe kan ses på www.fanseat.com

 

Hovedsponsorer

Hovedsponsorer

Bakken Bears A/S - Vejlby-Risskov Hallen - 8240 Risskov - E-mail: info@bakkenbears.com - Telefon: +45 86 770 700

Website by