thomas_laerke-w420

Players | Tylor Ongwae

Tylor

Kenyanske Tylor Ongwae går under kælenavnet ”Ty” og er fortsat blandt nyerhvervelserne i Bakken Bears forud for den kommende sæson, hvor kenyaneren går ind til sin anden sæson hos “Bjørnene”. Den 28-årige forward måler 199 centimer og vejer 93 kilo. Han blev født i den kenyanske by Kisii, men han har sin uddannelse fra USA, hvor han spillede college-basket for Ranger Junior College i Texas. De to efterfølgende år spillede han under University of Lousiana at Monroe, hvor han kunne prale at titlen som holdet mest scorende spiller i begge sæsoner. Han rejste derefter til Europa for at jagte en professionel karriere og har spillet for flere forskellige klubber. Ongwae tørnede ud senest ud for schweiziske Massagno, hvor han blandt andet snittede 15,3 point per kamp, 5,4 rebounds og 2,5 assists, inden han tilbage i juni 2018 skrev under på en etårig kontrakt med Bakken Bears.

Tyler Ongwae kan spille begge forwardpositioner, og han er en enormt alsidig spiller. Hans atletiske fysik og højde giver ham en glimrende evne til at skabe plads til sin egen afslutning ved at drible til kurven eller træde tilbage for at lave et hopskud. Han besidder derudover et godt overblik, når han enten skaber plads for sine medspillere eller spiller dem fri. Forsvarsspillet er ligeledes ganske solidt, og hans fysik gør ham vanskelig at drible forbi eller skyde henover. Der er tale om en enormt arbejdsom og disciplineret spiller.

”Han er enhver træners drøm. Han løber konstant, og når de andre spillere står med hænderne på knæerne, så står han fortsat klar til at løbe endnu mere. Han er utrættelig. Han har en fremragende mentalitet, da han er villig til at knokle en vis legemsdel ud af bukserne i holdets tjeneste. En rigtig arbejdsmand, der passer ind i en homogen trup.” – udtaler sportsdirektør Michael Piloz.

Tylor Ongwae blev del af holdet i en sæson, der bød på et dansk mesterskab og en plads i kvartfinalen ved FIBA Europe Cup. Den hårdtarbejdende og dynamiske forward udmærkede sig selv ved at snitte 10,6 point pr. kamp for sæsonen. Ongwaes alsidighed i begge ender af banen og disciplin gør ham til en enormt vigtig del af holdet, og derfor forlængede de to parter også samarbejdet med yderligere en sæson tilbage i maj 2019.

“Det har været en høj prioritet at beholde Ongwae, der er enhver træners drømmespiller. Han arbejder altid i højeste gear, han dækker altid en af modstandernes bedste spillere og selvom han intet kræver i angrebet, er han alligevel en spiller modstanderne skal være opmærksomme på.” – udtalte sportsdirektør Michael Piloz i forbindelse med forlængelsen.

Nationalitet: Kenyaner

Født: 15.07.1991

Højde: 199 centimeter

Vægt: 93 kg

Position: Forward

Sponsor: Beierholm

Debut: 20.09.2018 mod Leicester Riders (England)

Instagram: tylor_okari

Tidligere klubber: University of Louisiana Monroe, USA (2013-15), Solna Braten BK, Sverige (2015-16), Scandone Avellino, Italien (2016), Södertälje Kings, Sverige (2016/17), Taranaki Mountainairs, New Zealand (2017), SAM Basket Massagno, Schweiz (2017/18).

Hovedsponsorer

Bakken Bears A/S - Vejlby-Risskov Hallen - 8240 Risskov - E-mail: info@bakkenbears.com - Telefon: +45 86 770 700

Website by