Sikker sejr i Herlev

Der var comeback til Darko Jukic i lørdagens Basketligakamp i Herlev, da BMS Herlev Wolfpack blev besejret 103-77. Det var Bakken Bears’ niende sejr i ti kampe, og dermed bevarer bjørnene førstepladsen i Basketligaen weekenden over.

Fra starten af kampen sendte Bears signal om, at det ikke skulle være spænding kamp. Bears kom foran 11-2 og 18-4. Trods et 7-0 run til hjemmeholdet var bjørnene i kontrol resten af første periode, der blev vundet 30-13. I anden periode kom hjemmeholdet bedre med, orkestreret af en velspillende August Haas, der nåede 14 point, alle i første halvleg, inden han måtte udgå med en skade. For Bears var Ryan Evans mest scorende med 13 point i pausen, hvor udeholdet førte 55-38.

Efter pausen var kampen på cruise control. For Bears var Tylor Ongwae og Deshawn Stephens mest scorende efter pausen, og Anton Harbo supplerede med beslutsomt spil. Bears sluttede fint af med højt tempo og vandt slutteligt 103-77.

Mest scorende for Bears var Ryan Evans og QJ Peterson, der scorede 17 point. Sidstnævnte supplerede med 10 rebounds. Deshawn Stephens 16, Tylor Ongwae scorede 14 (og tog ni rebounds), og Anton Harbo scorede 12. Mest scorende for hjemmeholdet var Devin Thomas, der scorede 15 point.

Næste opgave for Bakken Bears er om syv dage. BK Amager gæster Vejlby-Risskov Hallen lørdag kl. 15:00.

Sikker sejr over Wolfpack

Der var klasseforskel, da Bakken Bears mødte BMS Herlev Wolfpack i søndagens Basketligakamp. Bears vandt 109-57 efter en kamp med et væld af highlights. Bakken Bears rykker med sejren op på ligaens førsteplads med fem sejre i seks kampe.

Trods en længere pause fra kampe og træning som følge af et større Covid-udbrud og fraværet af Ryan Evans, Thomas Lærke og Magnus Møllgaard samt Adama Darboe, der endnu ikke har fået spilletilladelse, trykkede Bears på pedalen allerede fra kampens start. Bjørnene kom foran 11-0 og selvom gæsters Dee Franklin spillede godt i første periode, var Bears foran 30-18 efter ti minutter. I anden periode faldt Bearsskuddene ikke helt så let, men til gengæld var forsvaret fremragende. Perioden endte 17-9.

Efter pausen spillede begge hold bredt, men det gjorde ikke hjemmeholdets dominans mindre. Bears førte 80-43 efter tredje periode og sluttede stærkt af til sejr på 109-57.

Mest scorende for Bears var QJ Peterson, der satte 22 point på tavlen, tog 11 rebounds og havde 6 assists. Glenn Cosey scorede 17 point, tog 7 rebounds og havde 5 assists, mens Michel Diouf scorede 16 point og tog 10 rebounds.

Med sejren rykker Bakken Bears op på førstepladsen i en meget tæt Basketligaen. Bears er a point med modstanderen i den næste kamp, Svendborg Rabbits.

Næste kamp for Bears er på onsdag i Istanbul, når Galatasaray venter i Basketball Champions League.

REVANCHE MOD WOLFPACK

I december måned vandt Wolfpack overraskende over Bakken Bears. Det fik Bakken Bears revanche for den sidste fredag i februar, da det københavnske hold blev slået med hele 121-66, og dermed udbyggede bjørnene førstepladsen i Basketligaen.

Det startede ellers sløjt for bjørnene, der lige skulle finde sig til rette i Herlevhallen. Hjemmeholdet førte således 12-5 efter godt seks minutter, men efter en justering fra coaching staff gik det stærkt. Bears scorede 18 point i træk og efter to straffekast af hjemmeholdet fortsatte udeholdet den fokuserede indsats med yderligere 15 ubesvarede point. 38-14 efter 12 minutters spil og dermed reelt game over.

Føringen efter første periode var på 26-14, og ved halvlegspausen var Bears oppe med 61-32.

Tredje periode var mere lige. Først i de sidste minutter fik Bears overtaget igen. Bears gik fra 77-51 til periodepausestilling på 84-53 og selvom Wolfpacks unge danskere kæmpede godt imod var de i menneskehænder mod Bears, der vandt sidste quarter 32-13.

Bakken Bears, der var uden en syg Nimrod Hilliard, leverede i lange perioder en fint fokuseret indsats. Flere Bearsspillere viste stor kreativitet, alle 11 spillere fik mindst 13 minutters spillertid, og alle scorede mindst fire point.

David Efianayi blev noteret for 19 point på 9 skud, og han supplerede med 8 assists. Chris Ortiz satte 18 point på tavlen og Ryan Evans scorede 17 point (+7 assists). Jonathan Galloway scorede 14 point på ni skud og tog imponerende 15 rebounds.

For Wolfpack scorede Javion Blake og AJ Sumbry hver 16 point. Førstnævnte havde 9 assists, mens sidstnævnte tog 10 rebounds.

Bakken Bears har nu 19 sejre i 22 kampe, mens Randers Cimbria har 17 sejre og Horsens IC 16. Begge de to hold har spillet 21 kampe.

Næste opgave for Bakken Bears er onsdagens kvartfinale i FIBA Europe Cup, hvor Tsmoki Minsk gæster Aarhus.

FØRSTE LIGANEDERLAG TIL BAKKEN BEARS

Bakken Bears fik sæsonens første Basketliganederlag, da holdet søndag eftermiddag havde skiftet hjemmebanen ud med Egelundhallen, der normalt huser BMI Basketball. Bakken Bears tabte 96-99 til BMS Herlev Wolfpack, der var skarpe kampen igennem. Bears var ellers foran ved halvlegspausen, men ulvene viste sig bedst i anden halvleg, hvor holdet scorede 56 point.

Wolfpack var foran i det meste af første periode, men Bears fik skåret afstanden til blot at være på to point (20-22) efter de første ti minutter. Med seks point var Michel Diouf skarpest i første periode for Bears, mens gæsternes Viktor Lorenzen med syv point var mest scorende for udeholdet.

Bears fik hurtigt sat sig på tingene i anden periode, og det lignede det mønster, der var ventet inden kampen. Bears vandt perioden 29-21, og Chris Ortiz strålede med tre trepointscoringer – også Jonathan Galloway satte sig igennem fysisk med 7 point. For udeholdet var Javion Blake en stor mundfuld med syv point i perioden.

BMS Herlev Wolfpack skal roses for at være velforberedte, og udeholdet var absolut skarpeste hold på dagen. I tredje periode scorede gæsterne hele 32 point, og de førte således 75-69 inden de sidste ti minutter. Andreas Meilby stemplede ind i tredje periode, hvor han scorede 11 point – mens Blake fulgte sin fine første halvleg op ved at score otte.

I fjerde periode startede Bears med at få tændt for intensiteten. Bjørnene fik lynhurtigt lukket hullet, men nåede ikke foran. Der gik næsten tre minutter før Wolfpack fik scoret, men det kneb altså også for Bears. Wolfpack nåede undervejs foran med syv point (76-83 og 78-85) inden Bakken Bears fik sat en slutspurt ind. Ryan Evans reducerede med en treer til 89-91, og selvom Mathias Seilund og Victor Lorenzen fik udbygget føringen, var Bears ved at få momentum, da David Efianayi stjal bolden og scorede til 94-95. Desværre begik han herefter en usportslig fejl i et forsøg på at få bolden tilbage, og Andreas Meilby kunne udbygge Wolfpack-føringen.

Ved stillingen 96-99 fik Bears kunstigt åndedræt, da Javion Blake med seks sekunder igen missede to straffekast, men Ryan Evans brændte desværre sit trepointskud.

Symptomatisk for kampen var Wolfpack bedst i reboundspillet (44-40), og holdets aggressivitet gav sig også udtryk i flest straffekast. Wolfpack forsøgte sig 22 gange fra linjen, mens Bears skød 10 straffekast.

For Wolfpack havde to spillere double-doubles. Andreas Meilby scorede 23 point og tog 12 rebounds, mens Javion Blake stod for 19 point og 10 assists (og 7 rebounds). Viktor Lorenzen scorede 21 point.

For Bears var Chris Ortiz topscorer med 19 point, mens Michel Diouf scorede 15. Ryan Evans scorede 13 point og var bedste rebounder med 9 stk. David Efianayi noteredes for en double-double med 10 point og 11 assist (og 5 rebounds). Og Thomas Lærke og Adama Darboe scorede 10 point.

Mens Wolfpack holder juleferie med en sejr i bagagen, har Bakken Bears to chancer for revanche inden der skal kalkun på bordet. På onsdag spiller holdet ude mod Spirou i Charleroi i Belgien, mens det fredag gælder kamp i Basketligaen mod EBAA.

Dagens hjemmehold fra Bakken Bears åbnede kampen mod Wolfpack som det bedste hold. Det var de regerende danske mestre fra det nordlige Aarhus, der kom mest fysisk og aggressivt ud. ”Bjørnene” tog en lynhurtig føring i Vejlby-Risskov Hallen på 14-7 efter syv minutters spil. Wolfpack havde det vanskeligt i begyndelsen af kampen med at matche det høje tempo, og forsøget på at spille hurtigt kostede mange turnovers i de indledende minutter. Det skal naturligvis med i ligningen, at det sjællandske udehold blev ramt af en uheldig skade til Deitonte Simmons på centerpositionen. Den 205 centimeter høje amerikaner er holdets topscorer i indeværende sæson med 20,3 point per kamp. Simmons fravær var også til at tage at føle på, eftersom Bakken Bears fik fat i langt de fleste rebounds i begge ender af banen. Særligt aarhusianernes Ryan Evans gjorde det vanskeligt for Wolfpack med sin stærke fysik. Evans havde scoret 11 point i første periode, der endte med stillingen 25-18.

Anden periodes begyndelse blev åbnet bedst af hjemmeholdet fra Bakken Bears, der fortsat satte tempo og bragte sig yderligere foran i kampen. Udeholdet var inde i sin hidtil sværeste periode i kampen, hvor det tog sjællænderne hele syv minutter af sænke den første scoring. Bakken Bears forspring var derfor helt oppe på 48-23 med to minutter tilbage inden pausen. Det lignede herfra et kæmpe bjerg, der skulle bestiges for Wolfpack, hvis de skulle gøre sig forhåbninger om at komme tilbage i kampen mod forhåndsfavoritterne fra Aarhus. De to hold kunne gå til pause med stillingen 54-28.

De to mandskaber kom ikke synderligt overbevisende ud efter pausen. Spillet var rodet fra begge holds side med flere turnovers og misbrugte chancer. Det var dog fortsat hjemmeholdet fra Bakken Bears i fuld kontrol. Aarhusianerne havde halvvejs inde i tredje periode scoret 19 point mod udeholdet fra Wolfpacks ni point, hvilket stille og roligt forøgede forspringet yderligere, så stillingen var hele 72-39. Gæsternes Austin Waddoups gjorde dog god figur for det hårdt kæmpende Wolfpack-hold med 16 point indtil videre i kampen som holdets klare topscorer. Dette var dog ikke nok for Wolfpack, der måtte gå ind til fjerde og sidste periode med stillingen 86-47.

Fjerde og sidste periode begyndte meget jævnbyrdigt på pointtavlen mellem de to mandskaber. Gæsterne fra Wolfpack formåede at sætte nogle flotte scoringer efter individuelle aktioner fra blandt andet Agah Kizilkaya, der stod noteret for 8 point på dette tidspunkt i kampen. Wolfpack førte faktisk fjerde periode med 17-16 efter seks minutter, da intensiteten og koncentrationen forsvandt en smule fra Bakken Bears’ side. Wolfpack havde dog stor ære af en flot periode, hvor de isoleret set vandt perioden med 25-23. Sejren var dog aldrig reelt i fare for Bakken Bears, der vandt dagens kamp med 109-72.

Kampens mest scorende spiller blev Ryan Evans med 20 point.

BJØRNENE NEDLÆGGER ULVEFLOKKEN

Bakken Bears besejrede hertil aften Wolfpack i de to holds første møde siden de mødtes i sidste sæsons pokalfinale. Bjørnene havde allerede inden aftenens kamp sikret sig førstepladsen i Basketligaens grundspil for Pro A-holdene, men uden Adama Darboe, Darko Jukic og Ryan Martin i Bears truppen, så havde Wolfpack måske sat næsen op efter den første sejr til et pro B i kamp imod et Pro A hold.

Bjørnene startede kampen med Thomas Lærke, Tylor Ongwae, Tobin Carberry, Ryan Evans og Hayden Dalton på banen, de to sidstnævnte bjørne skulle ikke bruge mange minutter på at skyde sig varme. I første periode scorer Evans og Dalton henholdsvis 11 og 7 point for bjørnene der vandt de første 10 minutter med 25-18.

Selvom bjørnenes anfører Morten Sahlertz startede anden periode med at score to treere så fulgte ulvene godt med. Tre minutter inde i anden periode reducerede Andreas Meilby således bjørnenes føring til seks point (32-38). Det var dog som om Meilbys trepointscoring bragte mere energi til Bears spillerne, for i løbet af det næste 1,5 minut øgede bjørnene føringen til 16 point (34-50). Med tre minutter tilbage af 2 periode kunne Darko Jukic og Adama Darboe, som begge spillede landskamp i går, og derfor blev sparet til dagens kamp, se en af deres afløsere Magnus Møllgaard blive skiftet på banen til debut for Bears. Minuttet efter blev en anden debutant, Liam Churchill Sørensen også skiftet ind. Bears kunne gå til pause med en føring på 66-44.

I anden halvleg kom Bakken Bears’ føring aldrig rigtigt i fare og udeholdet vandt kampen med 124-80 over Wolfpack. Derfor var der også plads til at give mere spilletid til de unge debutanter, Magnus Møllgaard og Liam Churchill, som markerede sig med henholdsvis seks og fire point. Bjørnenes topscorer blev Hayden Dalton, der scorede 23 point imens Ryan Evans og Tobin Carberry begge scorede 20 point.

’Vi leverede en flot holdindsats, hvor både rutinerede og unge fightede fint over alle 40 minutter. Stor credit til Magnus Møllgaard og Liam Churchill for en fremragende debut, hvor de gled ind som om de havde spillet på holdet hele året’, siger teknisk coach Jakob Freil.

På mandag tørner de to hold sammen igen, når Wolfpack gæster Vejlby-Risskov Hallen. Tip-off er kl. 18.30 og du kan købe din billet til kampen på https://billet.bakkenbears.com

BEARS I SEMIFINALERNE

Bakken Bears kvalificerede sig torsdag til DM-semifinalerne efter en neglebider af en tredje kvartfinalekamp over Wolfpack. Bears vandt 109-106 efter fem minutters overtime.

Der var flere bemærkelsesværdige ting i Vejlby-Risskov Hallen:

Bakken Bears kvalificerede sig til semifinalerne og er dermed blandt landets fire bedste hold for 22. år i træk. I semifinalerne spiller Bears imod Næstved.

Efter tirsdagens sejr i Frankrig, kvalificerede Bears sig til sin anden semifinale på bare tre dage og for anden gang skete det efter overtime.

Thomas Lærke scorede otte trepointscoringer, hvilket kun er gjort bedre af en Bearsspiller i fire kampe. Lærke scorede i alt 27 point.

Wolfpack spillede med en intensitet som Bears havde svært ved at matche. Wolfpack med Durell Vinson (9 point), Oliver Strøh (7 point) og Niki Tamjidi (6 point) i spidsen var dominerende i de første ti minutter, hvor hele syv Bearsspillere scorede, men Wolfpack satte point på tavlen efter behag. Efter føring på 29-23 efter ti minutters spil kom Bears angrebsmæssigt bedre med i anden periode, men Wolfpack havde stadig frit lejde mod kurven. Udeholdet scorede 56 point i første halvleg efter at have scoret anden periodes sidste fem point. Bears havde ellers et fint run, da 38-45 blev til 52-47 efter bl.a tre treere af Thomas Lærke.

De første otte minutter af tredje periode var lige, men ti point i træk til Bears – efter bl.a endnu to treere af Lærke – og hjemmeholdet kunne gå til pause efter tredje periode med en føring på 80-69. Herefter lignede det cruise control indtil der mangler 150 sekunder. Bears førte 95-82, men så gik forsvaret igen helt i stå. Michael Martin og Georg Berling var de scoringsmæssige drivere i et enormt comeback, hvor Niki Tamjidi udlignede til 95-95 efter en turnover af Bears. Bjørnenes Tony Bishop scorede et fint layup, men Michael Martin udlignede med 2,8 sekunder igen.

I overtiden kom Bears hurtigt foran med fire point, men Wolfpack fik udlignet. Wolfpack kom aldrig foran i ekstraperioden, men det var først i de sidste sekunder at Bears kunne skyde sejren hjem fra straffelinjen.

For Wolfpack scorede Oliver Strøh 24 point, mens Durell Vinson scorede 23 og Georg Berling 20. Michael Martin scorede 16 point og havde 10 assists.

For Bears var Thomas Lærke mest scorende med 27 point, mens Tony Bishop supplerede sine 23 point med 13 rebounds. Nicolai Iversen scorede 16 point og tog 8 rebounds.

En flot fjerde periode gjorde forskellen, da Bears vandt udekampen mod Wolfpack og dermed bragte sig foran 2-0 i kvartfinaleserien. Stillingen var lige inden sidste periode (65-65), men periodesejr på 33-12 gav samlet sejr 98-77.

Kampens første tre periode svingede meget i kvalitet, og Wolfpack var på et tidspunkt foran med hele 10 point (20-10 efter seks minutter). Bears kom tilbage til 31-31, men fik aldrig spillet til at glide i første halvleg. Forsvaret var dog fornuftigt inden pausen og Bakken Bears kom foran 48-40 inden Wolfpack sluttede med at score de sidste fem point. 48-45 ved pausen.

I tredje periode svingede føringen flere gange mellem de to hold og hjemmeholdets Danijel Marsenic viste sit talent frem. Den 16-årige spiller scorede otte point i tredje quarter, heraf sit holdets sidste fem point.

I fjerde periode fik Bears endelig styr på både forsvar og rebounds. Efter Wolfpacks Durell Vinson scorede periodens første to point satte Bears 12 point på tavlen med bl.a gode input fra Michel Diouf og tilbagevendte Thomas Lærke. Vinson reducerede til 70-77 inden Bears satte yderligere ni ubesvarede point og herefter var kampen afgjort. Morten Sahlertz var yderligere en væsentlig spiller da kampen blev afgjort.

Michel Diouf blev topscorer og toprebounder med hhv 18 point og 9 rebounds. Thomas Lærke og Tony Bishop scorede hhv 14 point, mens Jaye Crockett scorede 13 og tog 8 rebounds.

For Wolfpack scorede Vinson 28 point, der blev suppleret med 12 rebounds. Georg Berling scorede 18 point.

De tredje kvartfinalekamp spilles skærtorsdag (kl. 16.00) i Vejlby-Risskov Hallen. Hvis Bakken Bears vinder her vil holdet være kvalificeret til DM-semifinalerne. Inden da skal Bears dog en tur til Nordfrankrig for at spille imod Le Portel.

SIKKER BEARSSEJR I KVARTFINALE 1

Bakken Bears bragte sig foran 1-0 i kvartfinaleserien imod Wolfpack efter en overbevisende sejr på 103-68. Bears satte tonen for kampen i anden og tredje periode og så gjorde det mindre, at festen fusede lidt ud i fjerde periode.

Første periode var relativt lige. Bears slog et lille hul til 29-21, men Niki Tamjidi sluttede perioden med at score fire point. Durell Vinson var mest scorende i første periode, hvor han satte 11 point på tavlen. Fra starten af anden periode fik Bears steppet op forsvarsmæssigt, og Wolfpack blev holdt på seks point i de første fem minutter af perioden. Da Bears samtidig ikke havde problemer med at score, var forspring hurtigt oppe på 48-31. Selvom Wolfpack – især Vinson – kom bedre med scoringsmæssigt, udbyggede Bears føringen til at være på 65-44 ved halvlegspausen.

Statistisk set var Bears’ første halvleg unik. Bjørnene skød 19/20 fra toere i første halvleg og 8/16 fra treere!

I tredje periode fortsatte det store tryk imod Wolfpack, og Bears vandt periode 28-12 efter bl.a. at have scoret alle de 10 straffekast holdet skød. Perioden startede med et 13-2 Bears-run og bjørnene sluttede med at gå 11-2.

I fjerde periode startede Wolfpack med at score de første otte point og Bears scorede ikke de første fire minutter. Selvom Adama Darboe og Nicolai Iversen fik gang i scoringen, blev det kun til 10 point til Bears imod 12 til Wolfpack, men det forhindrede ikke indtrykket af en ganske overbevisende sejr.

Alle 12 Bearsspillere spillede mindst 10 minutter, men ingen fik over 20 minutter på gulvet. Det sidste er vigtigt med næste opgave – tirsdagens FIBA Europe Cup-kamp mod Le Portel – in mente.

DeVaughn Akoon-Purcell blev mest scorende for hjemmeholdet med 21 point, mens Tony Bishop (foruden 9 rebounds) og Jaye Crockett hver scorede 14. For Wolfpack scorede Durell Vinson 32 point og han tog 9 rebounds.

Kvartfinale to spilles i Herlev på fredag kl. 19.00, mens den tredje kamp spilles i Vejlby-Risskov Hallen torsdag den 29. marts kl. 16.00.

BEARS VINDER POKAL NUMMER 11

Bakken Bears vandt klubbens 11 pokaltitel, da Wolfpack blev besejret 100-67 efter en kamp, hvor Bears startede godt og spillede godt forsvar i de sidste 15 minutter, men hvor der var nogen ustabilitet i præstationen. Edgaras Stanionis fra Wolfpack blev årets pokalfighter.

Michel Diouf scorede 9 point i de første fem minutter og han var katalysator 197for en fin Bearsstart, hvor bjørnene kom foran 19-7. Bears var foran 25-13 efer første periode. Også i starten af anden periode var Bears velspillende, men da holdet kom foran 35-15 ændrede kampen karakter. Edgaras Stanionis og Oliver Strøh fik katalyseret et comeback til 29-41 inden Bears igen strammede op. Bears førte 51-35 ved pausen.

I tredje periode fik Stanionis virkelig gang i scoringen og han blev suppleret af Durell Vinson. Midt i perioden fik Wolfpack reduceret til 54-62, men en Bears-timeout ændrede momentum igen. Resten af kampen vandt Bears 38-13, bl.a efter flot spil af Adama Darboe, der scorede 11 i den sidste halvdel af tredje periode. Dagens 38-års fødselsar, Nicolai Iversen scorede Bears sidste tre point til resultatet 100-67.

Topscorer for Bears blev Michel Diouf med 20 point, mens DeVaughn Akoon-Purcells og Adama Darboe scorede hver 14 point. For Wolfpack scorede Stanionis 26 og Vinson 21.

Alle 12 Bearsspillere scorede mindst tre point – Bears var uden Thomas Lærke og Morten Sahlertz, der begge var skadede.

Næste opgave for Bears er onsdag, hvor holdet spiller i Montenegro mod Mornar Bar.

Bakken Bears avancerede til tredjepladsen i Basketligaen efter en sejr lørdag over Wolfpack. Bakken Bears vandt 112-74 og fik dermed sæsonens tredje sejr i lige så mange kampe over Wolfpack.

Københavnerne scorede kampens første fire point inden Bakken Bears gik på et 17-0 run. Wolfpack fik et par scoringer i kurven, inden Thomas Lærke sluttede perioden stærkt af med to treere. 28-14 efter første periode. Anden periode blev mere lige, men stadig med Bears i førersædet – der var ingen tvivl om at udeholdet ville tage de to point med til Aarhus. Michel Diouf tog godt fra i Bearsenden, og hans forsvar på Wolfpack-profilen Durell Vinson var noget bedre end det Bears formåede i onsdagens kamp mellem de to hold.

Efter en føring på 57-35 ved pausen, gik spændingen i Bearsomklædningsrummet mest på om kadencen ville falde på samme måde som den gjorde i onsdagens kamp. Vinson startede med at score point, men Bears fulgte op med 11 point i træk, blandt et par imponerende dunk af Jaye Crockett og Darko Jukic. Bears førte 85-52 efter tre perioder og fortsatte med at give gas også i kampens sidste fjerdedel.

Mest imponerende var det næsten, at hele otte Bearsspillere scorede ni point eller flere. Flest scorede Thomas Lærke med 19, mens Darko Jukic satte 15 point på tavlen. Tony Bishop scorede 12 og supplerede med 9 rebounds. For Wolfpack scorede Durell Vinson 24 point og han også ydermere 17 rebounds! Edgaras Stanionis scorede 17 point.

Bakken Bears fik sejr nummer otte i 10 kampe og hægtede sig dermed på Hørsholm, der ligger nummer to med lige så mange point, men for to kampe yderligere. Hørsholm er dog bedst indbyrdes og dermed placeret over Bears i tabellen. Der er langt op til Horsens IC på førstepladsen – HIC har vundet 13 sejre i 14 kampe.

Bjørnenes næste opgave er onsdag, når vicemestrene fra Montenegro, KK Mornar Bar kommer på besøg i Aarhus. Næste ligaopgør er næste søndag, når Bears skal spille i Randers, der ligger på ligaens femteplads med seks sejre.

BEARSSEJR SIKRET PÅ FEM MINUTTER

Efter en kamp afgjort efter fem minutters spil, fik Bakken Bears en sejr på 111-81 over Wolfpack. Bears rykkede med sejren op på en delt tredjeplads med Team Fog Næstved, der endda har spillet tre kampe flere end Bears. Bears og Wolfpack mødes igen på lørdag i Herlevhallen.

Bakken Bears stillede op uden Doug Wiggins og DeVaughn Akoon-Purcell, mens Wolfpack manglede Edgaras Stanionis og Luciano de Souza – de mangler kom Bears bedst ud af det med. Efter fem minutters spil førte Bakken Bears 20-2. Durell Vinson, der også blev kampens topscorer, var mest scorende i første periode med sine 10 point, mens Keane Thomann scorede otte for hjemmeholdet.

Bakken Bears førte 31-17 ved pausen og angrebet fik et nøk mere for begge hold i anden periode. Karolis Vaskys scorede otte point i anden periode for udeholdet, mens hele 11 Bearsspillere havde scoret ved halvlegspausen, hvor bjørnene førte 64-39.

I anden halvleg gik kadencen ned hos alle andre end Durell Vinson, der scorede 20 point på 20 minutter efter pausen, mens Bearspointene blev spredt fint ud. Indsatsen bar dog præg af at kampen var afgjort.

Sejren endte på 111-81 og Bears har nu syv sejre i ni kampe, mens Wolfpack bliver på syvendepladsen med to sejre i 12 kampe.

Mest scorende for Bears var Keane Thomann, der scorede 18 point på under 14 minutters spilletid, mens Tony Bishop scorede 16, som han supplerede med ni rebounds. Nicolai Iversen scorede 14 point på bare fire skud fra gulvet (4 for 4 på treeren foruden et par straffekast). For Wolfpack scorede Durell Vinson 36 point og han tog også 11 rebounds.