JONAS ZOHORE TIL BEARS

En af dansk basketballs bedste store spillere skifter til Bakken Bears. Jonas Zohore skifter efter en sæson i Horsens IC til Bakken Bears, hvor han tiltræder på en etårig aftale.

Jonas Zohore var en meget dominerende spiller for Horsens IC, da han og HIC-holdet pressede Bakken Bears ud i fem semifinalekampe, og i den femte og afgørende kamp leverede han den måske bedste individuelle præstation nogen spiller leverede i Basketligaen i 2013/14 med 30 point (på 15 skud) og suppleret med 15 rebounds.

For Bakken Bears havde tilknytningen af yderligere en stor spiller højeste prioritet. Head coach Ville Tuominen glæder sig over sin nye spiller: ”Jonas er den næste store, danske big guy, og jeg er ekstremt glad for at han har valgt os som et springbræt i sin karriere.”

Det har haft højeste prioritet at tilknytte en stor spiller, der i perioder vil kunne spille samtidig med Chris Christoffersen, så rotationen ikke bliver låst. Jonas har i den forgangne sæson spillet sammen med Keane Thomann, der på mange måder minder om Christoffersen.

Jonas Zohore markerede sig i sin sæson i Horsens som ligaens statistisk set bedste store, danske spiller. Zohore var endvidere den danske spiller med den højeste efficiency i Basketligaen, den næstmest scorende danske spiller og den næstbedst reboundende dansker.

Jonas Zohore glæder sig til at begynde hos Bakken Bears: ”Jeg vil gerne tage et skridt op i min karriere hvert år, og jeg ser rigtig meget frem til at spille EuroChallenge. Jeg håber at Bears kan være et springbræt til en karriere i Europa.”

Jonas Zohore spillede ungdomsbasketball i Hørsholm inden han i perioden 2010-2012 var tilknyttet et basketball-akademi i Spanien. I 2012/13-sæsonen spillede han i både Litauen og Cypern, inden han i sommeren 2013 skiftede tilbage til dansk basketball.

Fakta:

Jonas Zohore

210 cm, 22 år (født 6/7 1991)

I 2013/14 (for Horsens IC): 15,3 point og 8,8 rebounds pr. kamp.

Bears leverer comeback og holder den ubesejrede stime efter sejr i Valby Hallen
09 dec 2023

Bears leverer comeback og holder den ubesejrede stime efter sejr i Valby Hallen

Kampen mod BC Copenhagen skabte flere problemer for Bears, der begynder kampen med at...
Taurus Julefrokost 2023 er første skridt i BearsEVENT
08 dec 2023

Taurus Julefrokost 2023 er første skridt i BearsEVENT

Fredag 8. december lægger Bakken Bears rammer til Taurus Ejendomsadministrations julefrokost. Dette er et...
Bakken Bears står overfor svær udebanetur til Valby Hallen
08 dec 2023

Bakken Bears står overfor svær udebanetur til Valby Hallen

9. december skal Bakken Bears en tur til København til et opgør mod BC...
Bakken Bears vinder tredje europæiske kamp i træk – i Svendborg
06 dec 2023

Bakken Bears vinder tredje europæiske kamp i træk – i Svendborg

For første gang i historien mødtes to danske basketballhold onsdag aften i en europæisk...
NEWS ARCHIVE