BearsCARES

Vision

Med BearsCARES ønsker vi som organisation at sætte CSR og bæredygtighed på dagsordenen på en simpel, let implementer-bar måde og samtidigt præge vores omgivelser i form af partnere, fans og tilskuere til at leve og producere mere bæredygtigt.

Mission

Missionen med BearsCARES er at bygge bro mellem vores samarbejdspartnere, samarbejdsklubber, tilskuere og fans for derved at:

  • inspirere tilskuere, fans, samarbejdspartnere og samarbejdsklubber til hvordan de sammen kan tage ansvar for og del i lokalsamfundet
  • inspirere og understøtte tilskuere, fans, samarbejdspartnere og samarbejdsklubber til at blive opmærksomme på at leve og producere mere bæredygtigt
  • inspirere og understøtte tilskuere, fans, samarbejdspartnere, samarbejdsklubber og den generelle omverden med vores viden og know-how på området, samt de gode historier via vores kommunikation og events og projekter.

Historien

Bakken Bears stiftede i slutningen af 2019 CSR Aarhus i samarbejde med lokale erhvervsfolk i Aarhus. Foreningen blev lanceret 29. januar 2020 ved kampen mellem bjørnene og det belgiske hold Spirou Charleroi, og der var bred opbakning og interesse for projektet fra sponsorer og lokale medier. Baggrunden for stiftelsen af foreningen var, at klubbens bestyrelsesformand og ledelse, som forudså hvordan verden vil tage form, ønskede en struktureret og koordineret udvikling af klubben i dette spor.

Bakken Bears er en af de klubber i Aarhus, der altid har haft øje for social bæredygtighed og lavet tiltag til fordel for sårbare og udsatte målgrupper. I 2010 deltog Bakken Bears ved lanceringen af projektet Natteravnene, der skal gøre Aarhus’ nattelivet mere trygt at færdes. Her var det vigtigt for klubben at signalere, at vi vil bidrage til at skabe tryghed for alle i Aarhus by.
I 2012 valgte klubben at afholde en velgørenhedskamp i samarbejde med Børnenes Kontor, som vi døbte Teddy Bear Toss. Her kan alle tilskuere tage en bamse med hjemmefra eller købe en i hallen, som de under kampen kaster ind på banen ved første trepoints-scoring. Bamserne bliver samlet ind og afleveret til Børnenes Kontor, der udleverer dem som julegaver til børn fra udsatte og sårbare familier, ligesom alle donationerne fra dagen går til Børnenes Kontor. Teddy Bear Toss er blevet afholdt hvert år siden.

Bakken Bears har på mange forskellige måder støttet og lavet tiltag med henblik på social bæredygtighed. Blandt andet har klubben inviteret flygtninge ind til hjemmekampe med henblik på at bidrage til integrationen i byen, vi har inviteret børn fra julemærkehjemmet i Hobro til en hjemmekamp i samarbejde med Kaj Ove Madsen, for at give disse børn en anderledes og god sportsoplevelse, lavet støtteaftener for Danske Hospitalsklovne og Kirkens Korshær, så Danske Hospitalsklovne kan give mere glæde til indlagte børn og deres familier og Kirken Korshær kan give mere omsorg og lave flere måltider til hjemløse i Aarhus. På denne måde har vi som klub forsøgt at tage et socialt ansvar, men vi vil meget mere og gøre det meget mere struktureret. Derfor har strukturen for Bakken Bears CSR og bæredygtighedsarbejde sidenhen taget en anden drejning. Bakken Bears har som organisation valgt at udvikle BearsCARES. Det er her, der arbejdes med CSR og bæredygtighed i klubben. Det er under afdelingen BearsCARES, at tiltag som følgende bliver iværksat og afviklet:

Teddy Bear Toss
BearsCARES: Fra gaden til arbejdsmarkedet
Indsats for ukrainske børn og unge
Indsats med henblik på at synliggøre ”Det danske regnbuelandshold i basketball”
Indsats for 0-plastik service til vores arrangementer
Indsats for sundere og mere bæredygtigt forplejning til vores arrangementer m.m.

Følg os og glæd jer til at se og være med til Bakken Bears’ nye tiltag og projekter under BearsCARES.

Læs mere om CSR Aarhus her.

Kontaktinfo
Tugce Keskin
tk@csraarhus.dk
60 18 33 91