Vision

Bears Academy skal være det førende danske talent koncept, med stort fokus på både basketball og uddannelse.

Bears Academy skal være attraktivt for de største nationale talenter, samt også for nordeuropæiske og internationale talenter.

 

Mission

Bears Academy skal udvikle spillere på højeste niveau nationalt og internationalt.

 

Mål

Bears Academy skal opstille rammer, der er optimale for udviklingen af spillere med niveau til Basketligaen (DK), top internationalt niveau, samt U- og A-landshold.

At tiltrække de største talenter nationalt.

At udnytte Aarhus’ potentiale i talentudviklingen bedst muligt lokalt, regionalt og nationalt.

At sikre udviklingen af aarhusiansk basketball, og støtte lokale klubber i deres klub- og talentarbejde.

At bakke op om unge spillere med store drømme, sikre god trivsel, og arbejde mod fastholdelse af spillere i miljøet. Dermed er det også et mål, som afledt effekt, at udvikle trænere, dommere, breddespillere og foreningsfolk.

 

Koncept og værdier

Vi udvikler de unge spillere teknisk, taktisk, fysisk og mentalt, og sørger for at der hele tiden er udfordringer på alderssvarende niveau, samt niveauet over. Spillerne træner 7 – 9 gange om ugen plus fysisk træning.

Vi bestræber os på, at talenterne indgår i fællesskaber i det sociale ungdomsmiljø, der er tilpasset elitesportens forudsætninger.

Vi bestræber os på at udvikle talenterne sportsligt, og samtidig sikre at deltagelse på uddannelse er tilpasset basketballkarrieren.

Vi bestræber os på at udvikle værdier og kvaliteter, der giver talenterne en bred base fremad i livet.

Vi bestræber os på at videreudvikle unge ambitiøse trænere i miljøet.

I samarbejde med Elite Sport Akademi Aarhus (ESAA), og Danmarks Basketball Forbund (DBBF), stræber vi efter de bedste rammer for talentudvikling og uddannelse. Læs mere om ESAA-samarbejdet her.

 

Optimering

Bears Academy ønsker kontinuerligt at udvikle konceptet, optimere udviklingsmuligheder for spillerne, og sørger derfor partnere der har lyst til konkret at indgå i samarbejde omkring konceptet.

Udviklingsmodel for Bears Academy U17 og op.