STJERNESPILLER TIL BAKKEN BEARS

Bakken Bears har skrevet kontrakt med amerikanske Roburt Sallie. Sallie er en 196 cm høj guard, der forventes at blive en stor profil i den danske Basketliga og som skal hjælpe Bearsholdet i EuroChallenge.
 

Sallie er uddannet på det meget prestigefyldte Univeristy of Memphis, hvor han spillede fra 2008 til 2010. I sit første collegeår var Sallie sammen med den nuværende NBA-stjerne Tyreke Evans en eksplosiv duo, der sikrede holdet deltagelse i NCAA slutspillet, hvor Memphis nåede blandt de 16 bedste hold. Dette blandt andet efter en førsterundekamp mod Cal State-Northridge, hvor Sallie ramte 10 trepointscoringer og i alt scorede 35 point. I sit senior år scorede Roburt Sallie 10,5 point pr. kamp.

Efter collegekarrieren spillede Sallie i Australien inden turen gik til Europa. I Spanien spillede han for LEB Gold-klubben Tarragona, hvorfra han blev afskediget efter en bizar sag om dopingmistanke. Der var dog ikke tale om doping, hvorfor karrieren kunne fortsætte i Mexico, Island og senest i israelske Hapoel Afula, der tabte finalen om mesterskabet i ”National League” til Ironi Nahariya. I den sidste finalekamp scorede Sallie 30 point, men det var ikke nok til sejr. Sallie havde flotte statistikker i Afula – 18,1 point og 6,6 rebounds pr. kamp.

Afula ville gerne have Sallie retur, men det blev Bakken Bears der løb med underskriften. Sallie glæder sig til at komme til Danmark: ”Jeg valgte at lave aftale med Bakken Bears pga. deres historik med at vinde mesterskaber og jeg tror virkelig at Bakken har de rigtige brikker til at lave noget larm i EuroChallenge-puslespillet. Jeg forventer en meget succesfuld sæson.”

Bakken Bears har haft et stort ønske om at tilknytte Roburt Sallie. Head coach Ville Tuominen siger: ”Jeg er rigtig glad for at Roburt er tilknyttet holdet til den kommende sæson. Han er en ekstremt dygtig scorer som spiller med en masse energi og passion. Han ønsker at være en del af et mesterskabshold og tror vi kan udrette store ting i Europa også. Personligt er jeg virkelig begejstret over vores hold, og kan ikke vente med at komme i gang med arbejdet.”

Roburt Sallie kommer til Aarhus i begyndelse af august. Inden da – nemlig den 6. juli – trækkes der lod til EuroChallenge 2014/15.

Fra NBA-draft til Bakken Bears
05 aug 2022

Fra NBA-draft til Bakken Bears

Tony Carr blev i 2018 valgt som nummer 51 i NBA-draften af New Orleans...
Bakken Bears skal spille Champions League kvalifikation i Beograd
29 jul 2022

Bakken Bears skal spille Champions League kvalifikation i Beograd

Mellem 21. og 25. september spilles der Basketball Champions League kvalifikation i i fire...
Bakken Bears henter spiller med NBA-erfaring
26 jul 2022

Bakken Bears henter spiller med NBA-erfaring

For første gang i Bakken Bears historie har klubben skrevet kontrakt med en spiller...
Bakken Bears henter ung amerikaner i Italien
14 jul 2022

Bakken Bears henter ung amerikaner i Italien

Bakken Bears har skrevet kontrakt med den 23-årige amerikanske power forward Elijah Childs, som...
NEWS ARCHIVE