UDENLANDSK GUARD PÅ PLADS

Carles Bivià – det er navnet på Bakken Bears’ første udenlandske spiller til sæsonen 2015/16. Carles Bivià er en 30-årig guard, der i de seneste tre sæsoner har spillet i ACB – den bedste spanske række.
 

Carles Bivià er født og opvokset i Valencia, og var en del af storklubben Pamesa Valencias undgomsafdeling, men det var i den næstbedste række Bivià fik sit gennembrud. I sine fem sæsoner hos Basquet Mallorca (2007-2012) nåede Bivià at blive blandt de allerbedste guards i LEB Gold-rækken, og i 2011/12 var statistikkerne meget imponerende: 16,0 point, 4,0 rebounds og 5.1 assists (flest i rækken) pr. kamp.

Den succes gav en aftale på et andet ø-hold, nemlig Iberostar Tenerife, hvor Bivià var i to sæsoner (2012-2014). I sin anden sæson spillede Bivià 14 minutter pr. kamp og scorede 5,3 point. I den første sæson i Tenerife hed holdets assistant coach Israel Martin – manden der skal være head coach i Bakken Bears i den 2015/16.

I sæsonen 2014/15 var Bivià i to klubber i ACB-rækken. Først blev det til en måned i Manresa, hvor han bl.a. scorede 11 point imod FC Barcelona og siden til et ophold i Andorra, hvor det blev til syv point imod de senere Euroleague-vindere fra Real Madrid. Sæsonen blev sluttet af med et ophold i Toros i Venezuela.

Carles Bivià angiver netop Bears nye head coach Israel Martin som en væsentlig grund til at lave aftale med Bakken Bears. ”Jeg kender coach Martin og han talte varmt om klubbben som en seriøs, hårdtarbejdende og ambitiøs organisation. Det er rigtig vigtigt for mig.”

”Målet er det højest mulige, vi skal kæmpe for at vinde ligaen og pokalturneringen, og så skal vi konkurrere om at komme så langt som muligt i EuroChallenge. Som spiller er mit mål at gøre mine holdkammerater bedre og dermed øge chancerne for sejr. Jeg medbringer en masse erfaring og skal bruge det til at få holdet til at vinde”, siger Carles Bivià.

Coach Martin havde Bivià som en af sine topprioriteter i rekrutteringen til 2015-udgaven af Bakken Bears: ”Bivià har været to sæsoner hos mit ex-hold, så jeg kender ham som spiller og som person. Jeg er sikker på at det er et godt match. Han er fra en god basketballskole, er godt uddannet og har høj arbejdsmoral. Som spiller har han lang erfaring fra det højeste niveau i Spanien og han vil give os stabilitet på guardpladserne. Han kan score, god til at læse pick’n’rolls, er atletisk og vigtigst af alt er han erfaren. Bivià kommer også til at lære fra sig til vores unge guards.”

Sportsdirektør Michael Piloz angiver en ny retning i rekrutteringen i forhold til tidligere: ”Vi har at gøre med en erfaring spiller fra Europas bedste liga.

Bivià bruger Danmark til at forsøge at vinde en national titel, og prøve sig af i Europa Cup-sammenhæng og samtidig til at få nye oplevelser og erfaringer. Modsat tidligere udenlandske guards hos Bears skal Bivià ikke bevise sig og bruge opholdet som et springbræt, og det tror vi bliver rigtig vigtigt for holdet og for vores talentfulde guards, der kan lære en masse af en så erfaren spiller.”

Carles Bivià kommer til Danmark medio august.

Tilmelding til sommer camps er åben
24 apr 2024

Tilmelding til sommer camps er åben

Tilmeldingen til to af sommerens camps er nu åben. Det er den traditionelle Bears...
Bakken Bears kan forvente massivt publikum mod sig
23 apr 2024

Bakken Bears kan forvente massivt publikum mod sig

Torsdag aften kl. 19:15 tager Svendborg Rabbits imod Bakken Bears i Rise Sparekasse Arena...
Bears tager stensikkert første stik i semifinalerne
22 apr 2024

Bears tager stensikkert første stik i semifinalerne

Bakken Bears spillede sig til en stensikker sejr i den første semifinale over Svendborg...
Spotlight med fysisk coach Andreas KC
22 apr 2024

Spotlight med fysisk coach Andreas KC

Hvem er det der holder bjørnene flyvende, specielt når de har et presset kampprogram? Det...
NEWS ARCHIVE