BEARS SLÅR ESTISK HOLD OG SLUTTER SOM 2ER

Bakken Bears vandt 88-81 over Avis Rapla, der i sidste sæson sluttede på tredjepladsen i den estiske liga, og sluttede dermed på andenpladsen i Quality Hotel Basketball Tournament efter værterne fra BC Luleå.

Bears, der var uden Nicolai Iversen og Morten Sahlertz og kun lod Thomas Lærke spille seks minutter, spillede med flere af de mere uprøvede kræfter. De nye line ups kostede lidt i starten, hvor Rapla var foran, men bjørnene fik reduceret til 20-25 ved afslutningen af første periode. Midt i andet quarter tog Bears teten og gik fra 31-38 til 39-38 efter bl.a to treere af Thomas Lærke. Bears førte 46-42 ved halvleg.

Mønsteret fortsatte i tredje periode, som var lige med Bears bedst til sidst. Darko Jukic var kommet i gang og supplerede Michel Diouf i opgaven med at score point. Bears førte 70-65 inden den sidste pause.

I fjerde quarter var der ingen tvivl. Rapla virkede trætte og Bears-taktikken med at rotere alle tilgængelige spillere gav pote. Fine indhop – også i kampens afgørende fase – fra bl.a Kristoffer Løwenstein, Mathias Thibault og Aladdin Barakeh gav esterne problemer, og Bears vandt sikkert til sidst.

Mest scorende for Bears var Michel Diouf (28 p) og Darko Jukic (24 p).

Efter to sejre – over de finske mestre Kataja og Rapla – og et nederlag – imod BC Luleå – blev det samlet til en andenplads for bjørnene, der spiller en sidste testkamp inden sæsonstarten. Det sker søndag kl. 14.00 i Vejlby-Risskov Hallen, når Randers Cimbria kommer på besøg.