EUROPE CUP MOD UKENDT MODSTANDER

Bakken Bears tager hul på klubbens syvende europæiske deltagelse onsdag aften i Vejlby-Risskov Hallen. Bears møder for første gang i klubbens historie et hold fra Irland, Hibernia.

Det er ikke tilfældigt at Bears ikke tidligere har spillet mod irske hold – det er nemlig blot tredje gang et irsk hold deltager i turneringen, og seneste deltagelse er fra inden Bears hed Bears og blev en magtfaktor i dansk basketball.

Hibernia er det klassiske navn for øen Irland. Det er også navnet på den basketballklub som det irske basketball forbund, Basketball Ireland, har stiftet for at kunne deltage i den europæiske turnering, FIBA Europe Cup. I forbindelse med lodtrækningen i starten af august ville skæbnen, at Hibernia i klubbens første kamp skulle til Danmark for at spille imod Bakken Bears.

Hibernia består af den seneste sæsons bedste spillere fra den irske liga. Holdet har tre udenlandske spillere – begge med solid erfaring fra irsk basketball – nemlig Lehmon Colbert (198 cm, forward, USA), Michael Bonaparte (196 cm, forward, Grenada) og Martins Provizors (202 cm, center, Letland). Fokus i projektet er på udviklingen af basketball i Irland, og ud over de tre spillere består holdet af spillere, der er berettiget til at spille på det irske landshold.

Noget usædvanligt trænes Hibernia af en spiller. Den 31-årige forward Colin O’Reilly agerer spillende træner for sit hold, og det er bestemt ikke kun på papiret. O’Reilly er blandt de mest scorende i den irske Premier League, hvor hans hold UCC Demons er forsvarende mestre. Demons har seks spillere i den bruttotrup hvorfra holdet udtages.

Hibernias 33-årige Conor Grace har tidligere spillet mod flere Bearsspillere. I 2005 mødtes Danmark og Irlands landshold, og på det danske hold var både Chris Christoffersen og Nicolai Iversen. De to hold vandt i øvrigt en kamp hver.

Bakken Bears har fået en fin sæsonstart med fem ligasejre og en pokalgevinst i lige så mange kampe. Modstanden i de kommende kampe bliver dog en helt anden. Efter Hibernia venter en udekamp mod Nymburk fra Tjekkiet, så Horsens IC i Basketligaen i Jyske Bank Boxen og efterfølgende Tayfun Sentjur fra Slovenien. En hårdt, men spændende program.

Bears skal have Chris Christoffersen op i gear efter deltagelsen i Vild med Dans og efterfølgende sygdom har spændt ben for forberedelserne til den europæiske turnering.

Onsdagens kamp i Vejlby-Risskov Hallen starter kl. 18.15. De to øvrige hold i puljen spiller deres første kamp lidt senere onsdag aften. Den kamp spilles i Slovenien.

Terrence Hargrove til Bears
15 jul 2024

Terrence Hargrove til Bears

Bakken Bears har indgået en etårig aftale med Terrence Hargrove. Den 193cm høje forward...
NEWS ARCHIVE