EUROPE CUP MOD UKENDT MODSTANDER

Bakken Bears tager hul på klubbens syvende europæiske deltagelse onsdag aften i Vejlby-Risskov Hallen. Bears møder for første gang i klubbens historie et hold fra Irland, Hibernia.

Det er ikke tilfældigt at Bears ikke tidligere har spillet mod irske hold – det er nemlig blot tredje gang et irsk hold deltager i turneringen, og seneste deltagelse er fra inden Bears hed Bears og blev en magtfaktor i dansk basketball.

Hibernia er det klassiske navn for øen Irland. Det er også navnet på den basketballklub som det irske basketball forbund, Basketball Ireland, har stiftet for at kunne deltage i den europæiske turnering, FIBA Europe Cup. I forbindelse med lodtrækningen i starten af august ville skæbnen, at Hibernia i klubbens første kamp skulle til Danmark for at spille imod Bakken Bears.

Hibernia består af den seneste sæsons bedste spillere fra den irske liga. Holdet har tre udenlandske spillere – begge med solid erfaring fra irsk basketball – nemlig Lehmon Colbert (198 cm, forward, USA), Michael Bonaparte (196 cm, forward, Grenada) og Martins Provizors (202 cm, center, Letland). Fokus i projektet er på udviklingen af basketball i Irland, og ud over de tre spillere består holdet af spillere, der er berettiget til at spille på det irske landshold.

Noget usædvanligt trænes Hibernia af en spiller. Den 31-årige forward Colin O’Reilly agerer spillende træner for sit hold, og det er bestemt ikke kun på papiret. O’Reilly er blandt de mest scorende i den irske Premier League, hvor hans hold UCC Demons er forsvarende mestre. Demons har seks spillere i den bruttotrup hvorfra holdet udtages.

Hibernias 33-årige Conor Grace har tidligere spillet mod flere Bearsspillere. I 2005 mødtes Danmark og Irlands landshold, og på det danske hold var både Chris Christoffersen og Nicolai Iversen. De to hold vandt i øvrigt en kamp hver.

Bakken Bears har fået en fin sæsonstart med fem ligasejre og en pokalgevinst i lige så mange kampe. Modstanden i de kommende kampe bliver dog en helt anden. Efter Hibernia venter en udekamp mod Nymburk fra Tjekkiet, så Horsens IC i Basketligaen i Jyske Bank Boxen og efterfølgende Tayfun Sentjur fra Slovenien. En hårdt, men spændende program.

Bears skal have Chris Christoffersen op i gear efter deltagelsen i Vild med Dans og efterfølgende sygdom har spændt ben for forberedelserne til den europæiske turnering.

Onsdagens kamp i Vejlby-Risskov Hallen starter kl. 18.15. De to øvrige hold i puljen spiller deres første kamp lidt senere onsdag aften. Den kamp spilles i Slovenien.

Bears tager stensikkert første stik i semifinalerne
22 apr 2024

Bears tager stensikkert første stik i semifinalerne

Bakken Bears spillede sig til en stensikker sejr i den første semifinale over Svendborg...
Spotlight med fysisk coach Andreas KC
22 apr 2024

Spotlight med fysisk coach Andreas KC

Hvem er det der holder bjørnene flyvende, specielt når de har et presset kampprogram? Det...
”Kampen kommer til at sætte tonen”: Bakken Bears og Svendborg mødes i semifinalen
19 apr 2024

”Kampen kommer til at sætte tonen”: Bakken Bears og Svendborg mødes i semifinalen

Sæsonens syvende møde mellem Bakken Bears og Svendborg kommer ifølge Bakken Bears’ anfører til...
Bakken Bears x Shaping New Tomorrow
19 apr 2024

Bakken Bears x Shaping New Tomorrow

Bears' partnere og venner af huset fyldte torsdag 18. april SHAPING NEW TOMORROWs lokaler...
NEWS ARCHIVE