KLASSEMODSTANDER VENTER

Det er en veritabel klassemodstander, der venter, når Bears onsdag spiller mod CEZ Nymburk fra Tjekkiet. Nymburk har vundet det tjekkiske mesterskab hele 12 sæsoner i træk, og er kæmpefavoritter til også at tage nummer 13.

Bakken Bears har erfaring med hold fra Tjekkiet. Da de danske bjørne for første gang (2004/05) deltog i de europæiske turneringer og ganske overraskende kvalificerede sig til anden runde, var modstanderen det næstbedste hold fra Tjekkiet, Mlekarna Kunin fra Novy Jicin. Og selvom det østtjekkiske hold var langt efter Nymburk, vandt de samlet relativt ubesværet over Bakken Bears, der dog knebent vandt returopgøret (90-64 og 95-100).

At Nymburk er et klassemandskab kan man se ud af holdopstillingen. Største karriere har Jiri Welsch, der dog pga. en skade ikke har deltaget i de seneste kampe. Welsch har spillet fire år i NBA og i en af sæsonerne snittet næsten ti point pr. kamp. Efterfølgende har han spillet Euroleague i bl.a. Spanien. Welsch er en af fire tjekkiske landsholdsspillere, der leverede en fantastisk præstationen ved EM, hvor Tjekkiet blev nummer syv. Vojtech Hruban er den mest markante af tjekkerne, og især hans trepointskud skal der lægges mærke til.

Også belgiske Maxime De Zeeuw deltog ved EM, og den tidligere Virtus Roma-spiller er en nøglespiller for tjekkerne som holdets bedste rebounder. Nøglespiller er også amerikanerne Michael Dixon og Julian Vaughn samt cubanske Howard Sant-Ross. Dixon er holdets topscorer og en dygtig allround spiller.

CEZ Nymburk har også en islænding i truppen: Hordur Vilhjalmsson – endnu en EM-deltager – fik en kontrakt med tjekkerne i forbindelse med et par skader, og det er et skridt op for en spiller, der i seneste sæson spillede i den tyske BBL (bedste række).

Der venter Bears en uhyggelig svær kamp, og bjørnene skal præsentere noget nær optimalt for at have chancen for at få noget med hjem. Tip off onsdag er kl. 18.30.
 

Bakken Bears spiller også ENBL i 2024-25
23 maj 2024

Bakken Bears spiller også ENBL i 2024-25

I april blev Bakken Bears kåret som ENBL Champions 2023-24 og blev dermed det...
Bakken Bears tager ottende mesterskab i træk efter gyser i Næstved
20 maj 2024

Bakken Bears tager ottende mesterskab i træk efter gyser i Næstved

Gustav Knudsen blev valgt som finalernes bedst spiller, da Bakken Bears mandag aften tog...
Niels Fensby er Årets Frivillige
18 maj 2024

Niels Fensby er Årets Frivillige

Siden 2003 har Bakken Bears uddelt pokalen ”Ildsjælen – Steffen Wichs Elitepokal” til Årets...
Bears kan vinde mesterskabet mandag: Fjerde finale vises live på PV – Kaffe & Cocktails
17 maj 2024

Bears kan vinde mesterskabet mandag: Fjerde finale vises live på PV – Kaffe & Cocktails

Bakken Bears nærmer sig endnu et danmarksmesterskab, foran 3-0 i kampe i finalerserien mod...
NEWS ARCHIVE