Stærkt coachteam skal lede Bakken Bears

Det bliver et stærkt team af erfarne, danske coaches, der skal stå i spidsen for Bakken Bears i sæsonen 2016/17 og de suppleres af flere andre meget kompetente kræfter. Coachteamet består af Mathias Bach, Steffen Wich og Jakob Freil, mens de kræfter der supplerer i Bakken Bears-staben hedder Mads Sigersted, Ville Tuominen, Line Hovgaard-Hansen, Jens Knudsen, Rune Bøttcher samt Rasmus Lederballe.

Mathias Bach får i den kommende sæson titlen som associeret head coach, og får et stort ansvar i forhold til både træning og coaching i kampe. Mathias Bach har fungeret som assistant coach siden 2010, og tanken er at Bach skal tage et stort skridt op i forhold til den klassiske assistentrolle.

Steffen Wich gør comeback som head coach, og han skal være med i teamet bag Bearsholdet for første gang siden 2013, hvor han overtog holdet midtvejs i sæsonen. Steffen Wich har otte DM-guldmedaljer i bagagen (alle med Bakken Bears), og er dermed den mest DM-vindende head coach i dansk herrebasketballs historie.

Den tredje person i trænerteamet bliver Jakob Freil, der har været i Bakken Bears i to årtier med en stribe titler som resultatet. Jakob Freil har titel af teknisk coach med særligt fokus på teamet og de sportspsykologiske funktioner.

De tre personer arbejdede sammen i Bears-teamet i foråret 2013, hvor det blev til pokalsejr og DM-guld.

Sportsdirektør Michael Piloz er glad for at det er lykkedes at sammensætte et coachteam af folk, der tidligere har haft stor succes i klubben: ”Vi vil med det nye team forsøge at styrke egne værdier og principper efter en årrække med inspiration fra udenlandske head coaches. I forhold til det mål er vi særligt glade for at have en kerne at danske coaches og spillere.”

Der tilknyttes flere personer i specialistfunktioner rundt om Bakken Bears-holdet. Den tidligere Bears-spiller og head coach Mads Sigersted skal indgå som individuel træner. Det er et klart mål at være stærke på den individuelle træning, og det er derfor et klart plus at få tilføjet en af Danmarks fundamentalt dygtigste trænere. Endelig skal den tidligere head coach Ville Tuominen hjælpe med scoutingen af udenlandske modstandere.

Line Hovgaard-Hansen fortsætter på tredje sæson som fysisk træner, mens fysioterapeuterne Jens Knudsen og Rune Bøttcher samt idrætslæge Rasmus Lederballe fuldstændiggør den fysiske og lægelige sektor.

Sæsonen 2016/17 starter primo oktober og byder udover Basketligaen og pokalturneringen på kampe i FIBA Europe Cup.

Niels Fensby er Årets Frivillige
18 maj 2024

Niels Fensby er Årets Frivillige

Siden 2003 har Bakken Bears uddelt pokalen ”Ildsjælen – Steffen Wichs Elitepokal” til Årets...
Bears kan vinde mesterskabet mandag: Fjerde finale vises live på PV – Kaffe & Cocktails
17 maj 2024

Bears kan vinde mesterskabet mandag: Fjerde finale vises live på PV – Kaffe & Cocktails

Bakken Bears nærmer sig endnu et danmarksmesterskab, foran 3-0 i kampe i finalerserien mod...
Bakken Bears kæmper sig til matchbold i DM-Finalerne
16 maj 2024

Bakken Bears kæmper sig til matchbold i DM-Finalerne

Bakken Bears bragte sig torsdag foran 3-0 i finaleserien i Basketligaen, med en sejr...
Nike er ny tøjpartner i Bakken Bears
16 maj 2024

Nike er ny tøjpartner i Bakken Bears

Bakken Bears har indgået et samarbejde med verdens største sportstøjsmærke, Nike. Det sker som...
NEWS ARCHIVE