Finals preview

De seneste ugers semifinaler har budt på intensive kampe mellem henholdsvis Bakken Bears – Næstved og Horsens IC – Hørsholm 79’ers. Intriger med presse, dommere og skader har været på spil. Modstanderne til den afgørende finaleserie fundet, og Horsens IC og Bakken Bears har nu haft en lille tænkepause til, at finde ud af hvordan de skal slå hinanden. Begge hold har hele sæsonen været klare favoritter til, at stå i de afgørende DM-finaler, og de to hold har også vist sig som klart mest dominerende historisk set.

Når Bakken Bears i denne sæson har vundet sig vej til DM-finalerne, er det 14. sæson i streg, og derudover er det 20. sæson i streg, at bjørnene er sikret medaljer. Det er ikke første gang, at det er Horsens, der står som modstander. Horsens og Bears er to hold der kender hinanden umådeligt godt, og derfor byder kampene højst sandsynligt på få overraskelser, når det kommer til udskiftninger af spillere og taktiske ændringer. Her er tale om de helt små marginaler. Minimale justeringer baseret på analyser af enhvers spillers styrker og svagheder på banen. Der er ingen tvivl om, at det bliver nogle taktiske kampe i en intens finaleserie mellem to stærke hold.

I aften går det første opgør løs på Horsens’ hjemmebane, hvorefter Bears tager imod Horsens den om to dage, onsdag den 20. april, i Vejlby-Risskov Hallen. Horsens stiller med et par tidligere Bears spillere, nemlig Lasse Elbæk der udover at være en høj centerspiller skyder knap 48% fra 3 points linjen. Derudover har de Christian Lindberg, der har stærke forcer som inside spiller. Det bliver spændende at se, om Bakken kan udnytte deres kendskab til disse spillere på banen – taget i betragtning at de får minutter på banen, naturligvis, hvilket de seneste kampe ikke har tilladt dem mange af. Man skal dog aldrig sige aldrig, for hvis Horsens skal matche op mod Bakken størrelsesmæssigt er det blandt andet de to spillere og Fitzpatrick der skal teste Bakkens game af inside. Bakken stiller med den store profil, Darko Jukic, der efter de seneste få ugers skade er ovenpå igen, og klar til at spille.

Selvom Horsens og Bakken har tørnet sammen siden pokalfinalen, er der ingen tvivl om, at Horsens stadig har en revanche til gode fra pokalfinalen. Der er altid forskel på titelkampe og regulære grundspilkampe.

Keypoints i kampen ifølge tec. coach Jakob Freil:

  • Vi skal styre tempoet på banen
  • Vi skal have et godt flow med bolden – god boldbevægelse og gode afleveringer er vigtigt
  • Rebound, rebound, rebound
  • Vi skal holde fokus på HVORDAN vi vinder kampen, ikke på resultatet

Dette skal du holde øje med:

Shawn Glover er fascinerende hurtig og tændt når han spiller én mod én. Hans spillestil har meget tilfælles med oldschool Steffen Wich filosofi om, at aggressive penetreringer med direkte kurs mod kurven, aggressive rebounds og hurtige angreb er vejen frem. Ingen tvivl om, at en spiller som Shawn Glover hurtigt kan få en rivaliserende spiller til, at føle sig truffet under kurven.

Thomas Lærkes evner i forsvaret kan blive afgørende. Lærke er hurtig både på fødderne og i hovedet. Han har viljen og evnen til, at lede holdet forsvarsmæssigt når der er pres på. Når der bliver sat en screening på ham, læser han spillet lynhurtigt. Han får enten byttet mand, gået nedenom eller fulgt op på angriberen i højt tempo.

Teamindsats er nøglen i en intens finalekamp. Hold øje med tempoet på banen, styrkeforholdene der bliver testet og intensiteten fra begge hold.

Hold specielt øje med den aktive rotation fra bænken, der er en stor force – specielt hos Bakken. Bakken kan rotere aktivt og holde bænken frisk til, at styre tempoet på banen. Ser man spillerstatistikkerne på Bears, er den spiller der får allermest spilletid Darko Jukic med knap 27 minutter pr. spillede kamp. Bakken har derudover kun 2 spillere der har spillet under 10 minutter gennemsnitligt i antal spillede kampe. Ser man på Horsens har de hele fem spillere der spiller mellem 26,3-31,6 minutter pr. kamp. Horsens har derudover 7 spillere der har spillet maksimalt 10 minutter i gennemsnit pr spillede kamp. Horsens har altså færre spillere de primært bruger, og som får væsentligt mere tid på banen end de resterende, mens Bakken benytter sig mere aktivt af den brede bænk.

På Horsens side kan man risikere at se et grovt dunk fra Jyles Smith. Derudover er Gabriel Iffe Lundberg en super atletisk spiller. Iffe er underholdende at se markere sig på banen, når han går mod kurven.

Horsens stiller med en række stærke profiler, der er specielt giftige for Bakken.

Dem skal du kende:

Marquis Addison fungerer som shooting-guard, og snitter 16,4 point pr kamp. Han er dermed Horsens’ topscorer, og er kendt for sit hurtige flow og rotering på banen.

Nimrod Hilliard er en giftig point-guard, der til denne sæson blev købt for, at overtage Skyler Bowlins plads på holdet. Hilliard er Horsens top assister med 5,5 assists pr kamp.

Vedran Borovcanin er den 2 meter høje forward, der har spillet en stærk karakter for Horsens gennem flere år. Borovcanin er Horsens bedste rebounder, og snitter 7,3 rebounds pr kamp.

Gabriel ”Iffe Lundberg” er kendt for en atletisk karakter og en god højrehånd. Sidste sæson blev Iffe kåret som årets unge spiller i ligaen og har siden spillet en afgørende rolle for Horsens.

Brian Fitzpatrick er en 203 cm høj forward, der skal spille op mod store spillere som Chris Christoffersen. Fitzpatrick er hurtig i forhold til sin højde. Han snitter lige over 11 point og knap 4 rebounds per kamp.

 

Bears leverer comeback og holder den ubesejrede stime efter sejr i Valby Hallen
09 dec 2023

Bears leverer comeback og holder den ubesejrede stime efter sejr i Valby Hallen

Kampen mod BC Copenhagen skabte flere problemer for Bears, der begynder kampen med at...
Taurus Julefrokost 2023 er første skridt i BearsEVENT
08 dec 2023

Taurus Julefrokost 2023 er første skridt i BearsEVENT

Fredag 8. december lægger Bakken Bears rammer til Taurus Ejendomsadministrations julefrokost. Dette er et...
Bakken Bears står overfor svær udebanetur til Valby Hallen
08 dec 2023

Bakken Bears står overfor svær udebanetur til Valby Hallen

9. december skal Bakken Bears en tur til København til et opgør mod BC...
Bakken Bears vinder tredje europæiske kamp i træk – i Svendborg
06 dec 2023

Bakken Bears vinder tredje europæiske kamp i træk – i Svendborg

For første gang i historien mødtes to danske basketballhold onsdag aften i en europæisk...
NEWS ARCHIVE