Champions League kvalifikation i Arena

Når Bakken Bears den 6. oktober spiller den måske største kamp i dansk klubbasketballs historie, foregår det i Arena i Aarhus med plads til 5.000 tilskuere.

Det er en historisk kamp Bakken Bears skal spille i starten af oktober. Det er nemlig den afgørende kvalifikationskamp til den første udgave af Basketball Champions League. Bakken Bears har mulighederne for at kvalificere sig til hovedturneringen, når holdet spiller returopgør i anden runde af kvalifikationsturneringen.

Det første opgør spilles den 4. oktober. Den samlede vinder af de to opgør kvalificerer sig til hovedturneringen, hvor syv andre modstandere venter i et gruppespil med hele 14 kampe! Modstanderne her vil være stærke hold som AS Monaco (Frankrig #1 i grundspil), Fraport Skyliners (Tyskland #3), Aris Thessaloniki (Grækenland #3) og Banvit (Tyrkiet #5)

Modstanderen i kvalifikationsrunde to er vinderen af første runde-opgøret mellem de hollandske mestre Donar Groningen og sidste sæsons sølvvindere fra den estiske liga, Tartu Rock. De to hold spiller kvalifikationsopgør den 27. og 29. september. Esterne har hjemmebane i returopgøret.

Basketball Champions League er FIBAs nye satsning og prestigeprojekt og med en præmiesum på omkring 35 millioner kroner, er det virkelig noget det internationale basketball forbund kaster ressourcer i. Turneringen er skabt i samarbejde med klubber og ligaer rundt omkring i Europa.

Hvis Bakken Bears ikke vinder det samlede opgør mod Groningen eller Tartu, venter i stedet et gruppespil i FIBA Europe Cup, turneringen som Bakken Bears har deltaget i de seneste tre sæsoner.

Billetterne, der i forsalg koster 60 kr. for voksne og 30 kr. for børn, kan købes på Bakken Bears’ hjemmeside. Sæsonkort giver adgang til alle Bakken Bears’ hjemmebane – også de europæiske kampe.

 

Kvalifikation, 2. runde, returopgør:

Bakken Bears vs. Donar Groningen (Holland) eller Tartu Rock (Estland)

Torsdag den 6. oktober kl. 18.15 i Arena, Stadion Alle 70, 8000 Aarhus C

Dørene åbnes kl. 17.00 – kampen forventes færdig kl. 20.00.

Bears tager stensikkert første stik i semifinalerne
22 apr 2024

Bears tager stensikkert første stik i semifinalerne

Bakken Bears spillede sig til en stensikker sejr i den første semifinale over Svendborg...
Spotlight med fysisk coach Andreas KC
22 apr 2024

Spotlight med fysisk coach Andreas KC

Hvem er det der holder bjørnene flyvende, specielt når de har et presset kampprogram? Det...
”Kampen kommer til at sætte tonen”: Bakken Bears og Svendborg mødes i semifinalen
19 apr 2024

”Kampen kommer til at sætte tonen”: Bakken Bears og Svendborg mødes i semifinalen

Sæsonens syvende møde mellem Bakken Bears og Svendborg kommer ifølge Bakken Bears’ anfører til...
Bakken Bears x Shaping New Tomorrow
19 apr 2024

Bakken Bears x Shaping New Tomorrow

Bears' partnere og venner af huset fyldte torsdag 18. april SHAPING NEW TOMORROWs lokaler...
NEWS ARCHIVE