Presseinfo: Bakken Bears – CEZ Nymburk

Presseinfo: Bakken Bears – CEZ Nymburk

Bakken Bears – CEZ Nymburk (Tjekkiet), tirsdag den 18. oktober kl. 18.15, Vejlby-Risskov Hallen

Specifik information til pressen nederst.

Da Bakken Bears torsdag den 6. oktober vandt over estiske BC Tartu var det ensbetydende med kvalifikation til Basketball Champions League. Den turnering tipper bjørnene i gang tirsdag den 18. oktober, når det tjekkiske storhold CEZ Nymburk kommer på besøg.

Champions League er en ny turnering i basketball. Turneringen er det internationale forbund FIBAs prestigeprojekt, som organisation har investeret knap 100 mio kr. i. Det betyder, at Bears sammen med de øvrige 39 hold i turneringen modtager 100.000 euro som bonus for kvalifikationen til hovedturneringen. Den bonus betyder ikke, at det giver overskud at deltage i turneringen, men det er dog et betragteligt tilskud til udgifterne til afvikling af de i alt 14 kampe i gruppespillet.

De 40 hold i turneringen er nemlig delt i fem grupper med hver otte hold, der spiller alle imod alle, ude og hjemme. Champions League ruller således hver uge fra den kommende uge og ti uger frem, inden en uges julepausen efterfølges af de resterende fire ugers kampe.

CEZ Nymburk er en ganske kompetent modstander! CEZ Nymburk har vundet det tjekkiske mesterskab hvert år siden 2003/04 – altså 13 mesterskaber i træk! Holdet er totalt dominerende i den hjemlige liga, hvor holdet i denne sæson har vundet alle syv kampe med en gennemsnitlig sejrsmargin på godt 35 point! Ligaens øjeblikkelige nummer to, BK Pardubice, blev slået med 18 point (81-63), mens nummer tre, BK Decin, blev slået med 49 (88-39)!

Modsat Bakken Bears, var CEZ Nymburk ikke med i kvalifikationen, men direkte i hovedturneringen. Det er der en årsag til når man ser det tjekkiske holds opstilling. Nymburk har flere tjekkiske landsholdsspillere – den store stjerne hedder Jiri Welsch. Den nu 36-årige Welsch spillede for et årti siden tre sæsoner i NBA inden det blev til fem sæsoner i den bedste spanske række, ACB.

Udover Welsch deltog Petr Benda, Pavel Pumprla og Vojtech Hruban ved EM-slutrunden i 2015 blev nummer 7! Af udlændingene er det kun cubanske Howard Sant-Roos, der er genganger fra sidste sæson. Den store stjerne er den amerikanske guard Bryon Allen, der tidligere har spillet i Italien og Polen. Udover de to, har tjekkerne yderligere tre udenlandske spillere: Eugene Lawrence, Tony Meier og Ekene Ibekwe.

Bears og Nymburk mødtes i sidste sæsons FIBA Europe Cup. Her lykkedes det overraskende Bears at vinde begge opgør (66-64 i Tjekkiet og 82-79 i Aarhus). Der er dog ingen tvivl om at tilføjelsen af Pumprla og især Bryon Allen er en klar forstærkning af det tjekkiske hold.

Tirsdagens kamp spilles i Vejlby-Risskov Hallen, hvor Bakken Bears har fået lov til at spille, selvom hallen ikke lever op til tilskuerkravene, der i Basketball Champions League kræver plads til 4.000 fans. Alle knap 400 kampe i turneringen vises på tv – tirsdagens kamp vises på TV3 Sport 1.

Bemærk venligst, at der umiddelbart efter kampens afslutning afvikles pressemøde, hvor begge coaches og en profil fra hvert hold deltager. Pressemødet afholdes i en del af VIP-faciliteterne.

Bakken Bears kan forvente massivt publikum mod sig
23 apr 2024

Bakken Bears kan forvente massivt publikum mod sig

Torsdag aften kl. 19:15 tager Svendborg Rabbits imod Bakken Bears i Rise Sparekasse Arena...
Bears tager stensikkert første stik i semifinalerne
22 apr 2024

Bears tager stensikkert første stik i semifinalerne

Bakken Bears spillede sig til en stensikker sejr i den første semifinale over Svendborg...
Spotlight med fysisk coach Andreas KC
22 apr 2024

Spotlight med fysisk coach Andreas KC

Hvem er det der holder bjørnene flyvende, specielt når de har et presset kampprogram? Det...
”Kampen kommer til at sætte tonen”: Bakken Bears og Svendborg mødes i semifinalen
19 apr 2024

”Kampen kommer til at sætte tonen”: Bakken Bears og Svendborg mødes i semifinalen

Sæsonens syvende møde mellem Bakken Bears og Svendborg kommer ifølge Bakken Bears’ anfører til...
NEWS ARCHIVE