BAKKEN BEARS HENTER AMERIKANSK POINT GUARD

Bakken Bears har indgået en 1-årig aftale med den amerikanske point guard, Doug Wiggins. Wiggins kommer fra den bedste polske liga (PLK) hvor han spillede for Start Lublin.

Doug Wiggins er 29 år, 183 cm og har spillet tre sæsoner som professionel i Europa. Wiggins spillede i sin første sæson for Vitoria Guimaraes finalerne i den portugisiske liga, hvor Benfica dog var for stor en opgave. Wiggins havde fjerdeflest assists og tredjeflest steals i ligaen i den sæson. Herefter gik turen nordpå – til Salon Vilpas i Finland. Her sluttede Wiggins som nummer to på assistlisten og øverst på listen over flest steals. I den noget stærkere polske liga var den kommende Bears-spiller også på top 10 listerne over flest assists (#8) og steals (#10).

Wiggins spillede collegebasketball for Univeristy of Connecticut og senere Mountain State, der nåede finalen i NAIA-slutspillet. En pause fra basketball afsluttede næsten karrieren inden der altså kom et opkald fra Portugal.

Det er en holdspiller og et forsvarses som Bears hiver til Aarhus: ”Doug Wiggins er en rigtig spændende spiller – vi har fået meget positive efterretninger fra hans tid i Finland og Polen, og han passer i den profil vi har søgt. Vi noterer os naturligvis, at Wiggins er på top 10-lister over steals og assists alle steder han spiller, og det faktum, at han er en spiller, der virkelig kan lægge tryk på i forsvaret har været afgørende for os”, siger sportsdirektør Michael Piloz.

Wiggins kommer til Aarhus i begyndelsen af august.

Se Doug Wiggins’ highlights fra sidste sæson nedenunder.

19 maj 2022

Bakken Bears sikrede sig torsdag aften sit 20. DM-guld med en sejr på 77-81...
Sidste år indfandt panikken sig næsten efter 3-0 føring
17 maj 2022

Sidste år indfandt panikken sig næsten efter 3-0 føring

Så sent som for et år siden var Bakken Bears foran 3-0 i kampe...
Sejr giver fire matchbolde
16 maj 2022

Sejr giver fire matchbolde

Bakken Bears bragte sig mandag aften foran 3-0 i kampe med en sejr på...
Anders Sommer er Årets Træner i Basketligaen
16 maj 2022

Anders Sommer er Årets Træner i Basketligaen

Bakken Bears’ Anders Sommer er Årets Træner i Basketligaen I sit første år som...
NEWS ARCHIVE