BAKKEN BEARS HENTER AMERIKANSK POINT GUARD

Bakken Bears har indgået en 1-årig aftale med den amerikanske point guard, Doug Wiggins. Wiggins kommer fra den bedste polske liga (PLK) hvor han spillede for Start Lublin.

Doug Wiggins er 29 år, 183 cm og har spillet tre sæsoner som professionel i Europa. Wiggins spillede i sin første sæson for Vitoria Guimaraes finalerne i den portugisiske liga, hvor Benfica dog var for stor en opgave. Wiggins havde fjerdeflest assists og tredjeflest steals i ligaen i den sæson. Herefter gik turen nordpå – til Salon Vilpas i Finland. Her sluttede Wiggins som nummer to på assistlisten og øverst på listen over flest steals. I den noget stærkere polske liga var den kommende Bears-spiller også på top 10 listerne over flest assists (#8) og steals (#10).

Wiggins spillede collegebasketball for Univeristy of Connecticut og senere Mountain State, der nåede finalen i NAIA-slutspillet. En pause fra basketball afsluttede næsten karrieren inden der altså kom et opkald fra Portugal.

Det er en holdspiller og et forsvarses som Bears hiver til Aarhus: ”Doug Wiggins er en rigtig spændende spiller – vi har fået meget positive efterretninger fra hans tid i Finland og Polen, og han passer i den profil vi har søgt. Vi noterer os naturligvis, at Wiggins er på top 10-lister over steals og assists alle steder han spiller, og det faktum, at han er en spiller, der virkelig kan lægge tryk på i forsvaret har været afgørende for os”, siger sportsdirektør Michael Piloz.

Wiggins kommer til Aarhus i begyndelsen af august.

Se Doug Wiggins’ highlights fra sidste sæson nedenunder.

Noah Churchills defensive aktion sikrer Bakkens sejr i topkampen mod Næstved
28 jan 2023

Noah Churchills defensive aktion sikrer Bakkens sejr i topkampen mod Næstved

Der var drama for alle pengene, da Bakken Bears skulle forsøge at indhente Basketligaens...
Bæredygtig Whiteout i samarbejde med Skousen
26 jan 2023

Bæredygtig Whiteout i samarbejde med Skousen

I samarbejde med Skousen Viby havde tilskuerne i lørdagens kamp mod Svendborg muligheden for...
Topkamp i Basketligaen
26 jan 2023

Topkamp i Basketligaen

Bakken Bears drager mod Sydsjælland lørdag 28. for at spille topkamp i Basketligaen mod...
Spotlight Michael Piloz
25 jan 2023

Spotlight Michael Piloz

Formelt er han sportsdirektør i Bakken Bears. Men derudover kalder vi ham også statistiker,...
NEWS ARCHIVE