BAKKEN BEARS HENTER AMERIKANSK POINT GUARD

Bakken Bears har indgået en 1-årig aftale med den amerikanske point guard, Doug Wiggins. Wiggins kommer fra den bedste polske liga (PLK) hvor han spillede for Start Lublin.

Doug Wiggins er 29 år, 183 cm og har spillet tre sæsoner som professionel i Europa. Wiggins spillede i sin første sæson for Vitoria Guimaraes finalerne i den portugisiske liga, hvor Benfica dog var for stor en opgave. Wiggins havde fjerdeflest assists og tredjeflest steals i ligaen i den sæson. Herefter gik turen nordpå – til Salon Vilpas i Finland. Her sluttede Wiggins som nummer to på assistlisten og øverst på listen over flest steals. I den noget stærkere polske liga var den kommende Bears-spiller også på top 10 listerne over flest assists (#8) og steals (#10).

Wiggins spillede collegebasketball for Univeristy of Connecticut og senere Mountain State, der nåede finalen i NAIA-slutspillet. En pause fra basketball afsluttede næsten karrieren inden der altså kom et opkald fra Portugal.

Det er en holdspiller og et forsvarses som Bears hiver til Aarhus: ”Doug Wiggins er en rigtig spændende spiller – vi har fået meget positive efterretninger fra hans tid i Finland og Polen, og han passer i den profil vi har søgt. Vi noterer os naturligvis, at Wiggins er på top 10-lister over steals og assists alle steder han spiller, og det faktum, at han er en spiller, der virkelig kan lægge tryk på i forsvaret har været afgørende for os”, siger sportsdirektør Michael Piloz.

Wiggins kommer til Aarhus i begyndelsen af august.

Se Doug Wiggins’ highlights fra sidste sæson nedenunder.

Sikker sejr over godt kæmpende Academy
28 sep 2022

Sikker sejr over godt kæmpende Academy

Bakken Bears endte med at tage en sikker 30 points sejr, 62-92, over Bears...
Basketball Champions League update
27 sep 2022

Basketball Champions League update

Søndag kvalificerede vi os til gruppespillet i Basketball Champions League og vi er ved...
Fra Europa-opgør til udebane på hjemmebane
27 sep 2022

Fra Europa-opgør til udebane på hjemmebane

Søndag spillede Bakken Bears på udebane i Beograd, hvor en sejr sikrede kvalifikation til...
Vi er i Basketball Champions League!
25 sep 2022

Vi er i Basketball Champions League!

Med 13 minutter igen i Beograd, mod lokale FMP Meridian, var Bakken Bears på...
NEWS ARCHIVE