Bears i FIBA Europe Cup

Efter nederlag mod Donar Groningen i Basketball Champions League blev det klart, at Bakken Bears i sæsonen 2017/18 skal deltage i gruppespillet i FIBA Europe Cup. Bakken Bears indtræder i gruppe B, hvor to ud af tre modstandere er klar.

Donar Groningen nåede som ventet ikke Basketball Champions League – men hvor var det tæt på. Efter sejrene over Vytautas og Bakken Bears, stod hollænderne overfor en kæmpestor modstander i spanske Estudiantes. Kamp et i Holland endte 76-76 og returopgøret i Madrid sluttede 65-65 efter en nærmest surrealistisk fjerde periode, der endte 7-7, og hvor Sean Cunningham havde chancen for at skabe hollandsk sensation. I de fem minutters overtid, der fulgte var Estudiantes dog bedst og vandt 77-69.

Bakken Bears indleder FIBA Europe Cup med en tur til Rusland, hvor Avtodor Saratov venter. Det stod klart efter Avtodor mandag aften tabte på Sicilien til italienske Orlandina. Avtodor blev i sidste sæson nummer ni i VTB-ligaen, som tæller de bedste hold fra bl.a. Rusland, Hviderusland, Letland og Estland. I sidste sæson havde Avtodor en kæmpeprofil i Nick Minnerath, der blev topscorer i VTB og i Basketball Champions League. Han er rejst videre til den bedste kinesiske række, men er som profil erstattet af Branden Frazier, der i sin tid i Khimik Yuzhne (Ukraine) voldte Bears store problemer. En anden profil hos Avtodor er Coty Clarke, der er kommet til efter en sæson hos Unics Kazan.

Det er anden gang Bears krydser klinger med et russisk hold. I foråret 2014 blev det til nederlag ude og sejr hjemme mod Ural Ekaterinburg.

Den anden kamp i FIBA Europe Cup-gruppespillet er på hjemmebane imod SL Benfica fra Portugal. Portugiserne missede kvalifikationen til Basketball Champions League med et nederlag mod Lukoil fra Bulgarien. Benfica er forsvarende portugisiske mestre og deltager for fjerde sæson i træk i FIBA Europe Cup. Den største profil hos Benfica er 33-årige Antywane Robinson, der i sidste sæson spillede i Pau-Orthez i Frankrigs bedste række, og som bl.a. har erfaring fra den bedste række i Italien og Tyrkiet. Bears har fire tidligere møder med hold fra Portugal, idet CAB Madeira var modstander i gruppespillet i 2004/05 og 2005/06. Efter sejr på udebane i bjørnenes første europæiske kamp nogensinde, blev det til nederlag i de efterfølgende tre opgør.

Den tredje modstander i gruppespillet er endnu ikke fundet. Onsdag den 4. og onsdag den 11. oktober spiller Nevezis Kedainiai fra Litauen og ARK Larnaca fra Cypern om den sidste plads i gruppespillet. Nevezis slog sig videre fra første runde af kvalifikationen ved at slå Rilski fra Bulgarien. Cyprioterne har fordel af hjemmebane i returopgøret. Bakken Bears har ikke erfaring mod hold fra Cypern, mens det er blevet til to nederlag mod hold fra Litauen, idet Juventus Utena – der i øvrigt mandag aften kvalificerede sig til Basketball Champions League – vandt begge opgør i foråret 2016.

FIBA Europe Cup tippes i gang onsdag den 18. oktober, mens bjørnene spiller første hjemmekamp onsdag den 25. oktober mod Benfica. Gruppespillet indeholder tre hjemme- og tre udekampe og afsluttes onsdag den 6. december.

De to bedste hold fra hver af de otte puljer går videre til andet gruppespil, der starter den 20. december.

Blackout-semifinale #3 med festivalbilletter på spil
26 apr 2024

Blackout-semifinale #3 med festivalbilletter på spil

Mandag 29. april tager Bakken Bears imod Svendborg Rabbits i, hvad der potentielt kan...
Bakken Bears kæmper sig til matchbold
25 apr 2024

Bakken Bears kæmper sig til matchbold

Bakken Bears har matchbold i semifinaleserien mod Svendborg Rabbits efter en arbejdssejr mod et...
Tilmelding til sommer camps er åben
24 apr 2024

Tilmelding til sommer camps er åben

Tilmeldingen til to af sommerens camps er nu åben. Det er den traditionelle Bears...
Bakken Bears kan forvente massivt publikum mod sig
23 apr 2024

Bakken Bears kan forvente massivt publikum mod sig

Torsdag aften kl. 19:15 tager Svendborg Rabbits imod Bakken Bears i Rise Sparekasse Arena...
NEWS ARCHIVE