Bears klar til pokalfinalen

Pokalfinaledage er festdage, og fest skal der være den 27. januar, når Forum Horsens lægger gulv til den 44. pokalfinale i basketball. Wolfpack og Bakken Bears mødes i slutkampen, hvor førstnævnte kan tage sin første pokaltitel, mens sidstnævnte kan udbygge sin status som rekordmester.

Wolfpack – Bakken Bears, lørdag den 27. januar kl. 17.30, Forum Horsens

Det er to nye finalister i forhold til sæsonen 2016/17, hvor Næstved efter et mirakuløst comeback slog Horsens IC i HICs egen hule. Den finale viste, at en pokalfinale ikke er afgjort før ”buzzeren” har lydt for sidste gang, og kampen skriver sig ind i en lang række dramaer i pokalturneringens historie.

Wolfpack opstod under navnet Copenhagen Wolfpack i 2014 som en overbygning på Falcon og BMS/Herlev. Siden er Glostrup IC kommet til og Falcon gledet ud, og efter en strålende debutsæson med fjerdeplads og efterfølgende to år i 1. division, kom københavnerne tilbage i den bedste række inden starten på denne sæson.

Wolfpack bygger på en kerne af ”egne” spillere og nogle stærke udenlandske profiler. Den erfarne amerikaner Durell Vinson er holdets altoverskyggende profil og ligaens stærkeste rebounder, mens litauiske Edgaras Stanionis har taget den danske Basketliga med storm og virkelig vist sig som en formidabel spiller – blandt andet i pokalsemifinalen, hvor han scorede 16 point i fjerde periode alene.

En af moderklubberne, BMS/Herlev, er Danmarks førende klub indenfor eliteungdomsbasketball, idet klubben var repræsenteret i hele fem ud af otte ungdomspokalfinaler, der blev spillet tidligere i januar måned.

Bakken Bears og Wolfpack mødtes to gange i starten af januar (3. og 6. januar). Siden har Wolfpack blot haft en kamp på programmet, mens Bears, bl.a pga deltagelsen i FIBA Europe Cup, i samme periode har spillet hele fem kampe. Uagtet at Wolfpack har haft længst tid til at fokusere på finalen, blev Wolfpacks enlige kamp efter de indbyrdes opgør spillet onsdag den 24. januar (mod Stevnsgade) – samme dag som Bears spillede mod Tsmoki Minsk.

Wolfpack møder frem til pokalfinalen med nyvunden selvtillid efter en sejr onsdag over Stevnsgade, mens Bakken Bears forhåbentlig er revanchelystne efter nylige nederlag i Basketligaen imod Horsens IC og i FIBA Europe Cup mod Tsmoki Minsk.

Efter pokalfinalen tager Bakken Bears allerede mandag til Montenegro for onsdag at spille imod Mornar Bar. Vinder Bakken Bears den ekstremt svære udekamp, er holdet videre til 1/8-finalerne i FIBA Europe Cup, mens et nederlag vil give holdet en altafgørende kamp for videre kvalifikation den efterfølgende onsdag (7/2) i Ungarn, når Szolnoki Olaj tager imod.

På linket kan du downloade pressemateriale 2018 pokalfinale (pdf-format)

Sikker sejr over godt kæmpende Academy
28 sep 2022

Sikker sejr over godt kæmpende Academy

Bakken Bears endte med at tage en sikker 30 points sejr, 62-92, over Bears...
Basketball Champions League update
27 sep 2022

Basketball Champions League update

Søndag kvalificerede vi os til gruppespillet i Basketball Champions League og vi er ved...
Fra Europa-opgør til udebane på hjemmebane
27 sep 2022

Fra Europa-opgør til udebane på hjemmebane

Søndag spillede Bakken Bears på udebane i Beograd, hvor en sejr sikrede kvalifikation til...
Vi er i Basketball Champions League!
25 sep 2022

Vi er i Basketball Champions League!

Med 13 minutter igen i Beograd, mod lokale FMP Meridian, var Bakken Bears på...
NEWS ARCHIVE