Bears klar til pokalfinalen

Pokalfinaledage er festdage, og fest skal der være den 27. januar, når Forum Horsens lægger gulv til den 44. pokalfinale i basketball. Wolfpack og Bakken Bears mødes i slutkampen, hvor førstnævnte kan tage sin første pokaltitel, mens sidstnævnte kan udbygge sin status som rekordmester.

Wolfpack – Bakken Bears, lørdag den 27. januar kl. 17.30, Forum Horsens

Det er to nye finalister i forhold til sæsonen 2016/17, hvor Næstved efter et mirakuløst comeback slog Horsens IC i HICs egen hule. Den finale viste, at en pokalfinale ikke er afgjort før ”buzzeren” har lydt for sidste gang, og kampen skriver sig ind i en lang række dramaer i pokalturneringens historie.

Wolfpack opstod under navnet Copenhagen Wolfpack i 2014 som en overbygning på Falcon og BMS/Herlev. Siden er Glostrup IC kommet til og Falcon gledet ud, og efter en strålende debutsæson med fjerdeplads og efterfølgende to år i 1. division, kom københavnerne tilbage i den bedste række inden starten på denne sæson.

Wolfpack bygger på en kerne af ”egne” spillere og nogle stærke udenlandske profiler. Den erfarne amerikaner Durell Vinson er holdets altoverskyggende profil og ligaens stærkeste rebounder, mens litauiske Edgaras Stanionis har taget den danske Basketliga med storm og virkelig vist sig som en formidabel spiller – blandt andet i pokalsemifinalen, hvor han scorede 16 point i fjerde periode alene.

En af moderklubberne, BMS/Herlev, er Danmarks førende klub indenfor eliteungdomsbasketball, idet klubben var repræsenteret i hele fem ud af otte ungdomspokalfinaler, der blev spillet tidligere i januar måned.

Bakken Bears og Wolfpack mødtes to gange i starten af januar (3. og 6. januar). Siden har Wolfpack blot haft en kamp på programmet, mens Bears, bl.a pga deltagelsen i FIBA Europe Cup, i samme periode har spillet hele fem kampe. Uagtet at Wolfpack har haft længst tid til at fokusere på finalen, blev Wolfpacks enlige kamp efter de indbyrdes opgør spillet onsdag den 24. januar (mod Stevnsgade) – samme dag som Bears spillede mod Tsmoki Minsk.

Wolfpack møder frem til pokalfinalen med nyvunden selvtillid efter en sejr onsdag over Stevnsgade, mens Bakken Bears forhåbentlig er revanchelystne efter nylige nederlag i Basketligaen imod Horsens IC og i FIBA Europe Cup mod Tsmoki Minsk.

Efter pokalfinalen tager Bakken Bears allerede mandag til Montenegro for onsdag at spille imod Mornar Bar. Vinder Bakken Bears den ekstremt svære udekamp, er holdet videre til 1/8-finalerne i FIBA Europe Cup, mens et nederlag vil give holdet en altafgørende kamp for videre kvalifikation den efterfølgende onsdag (7/2) i Ungarn, når Szolnoki Olaj tager imod.

På linket kan du downloade pressemateriale 2018 pokalfinale (pdf-format)

Hvordan fungerer Basketball Champions League?
23 sep 2023

Hvordan fungerer Basketball Champions League?

BCL Gruppespillet består af 32 hold, hvoraf de 29 allerede er valgt på baggrund...
Fornyet fokus på ny hjemmebane
22 sep 2023

Fornyet fokus på ny hjemmebane

Vi omstrukturerer i Bakken Bears. Omstruktureringen sikre, at ambitionen om en ny basketballfacilitet bliver realiseret...
Bakken Bears rejser til Tyrkiet med håb om Basketball Champions League
22 sep 2023

Bakken Bears rejser til Tyrkiet med håb om Basketball Champions League

Bakken Bears skal, over tre kampe på fire dage i næste uge i Tyrkiet,...
Bears Spotlight: Head Coach Anders Sommer
22 sep 2023

Bears Spotlight: Head Coach Anders Sommer

Anders Sommer. Navnet er efterhånden ganske velkendt i dansk basketball. Efter at have brugt...
NEWS ARCHIVE