Bears klar til pokalfinalen

Pokalfinaledage er festdage, og fest skal der være den 27. januar, når Forum Horsens lægger gulv til den 44. pokalfinale i basketball. Wolfpack og Bakken Bears mødes i slutkampen, hvor førstnævnte kan tage sin første pokaltitel, mens sidstnævnte kan udbygge sin status som rekordmester.

Wolfpack – Bakken Bears, lørdag den 27. januar kl. 17.30, Forum Horsens

Det er to nye finalister i forhold til sæsonen 2016/17, hvor Næstved efter et mirakuløst comeback slog Horsens IC i HICs egen hule. Den finale viste, at en pokalfinale ikke er afgjort før ”buzzeren” har lydt for sidste gang, og kampen skriver sig ind i en lang række dramaer i pokalturneringens historie.

Wolfpack opstod under navnet Copenhagen Wolfpack i 2014 som en overbygning på Falcon og BMS/Herlev. Siden er Glostrup IC kommet til og Falcon gledet ud, og efter en strålende debutsæson med fjerdeplads og efterfølgende to år i 1. division, kom københavnerne tilbage i den bedste række inden starten på denne sæson.

Wolfpack bygger på en kerne af ”egne” spillere og nogle stærke udenlandske profiler. Den erfarne amerikaner Durell Vinson er holdets altoverskyggende profil og ligaens stærkeste rebounder, mens litauiske Edgaras Stanionis har taget den danske Basketliga med storm og virkelig vist sig som en formidabel spiller – blandt andet i pokalsemifinalen, hvor han scorede 16 point i fjerde periode alene.

En af moderklubberne, BMS/Herlev, er Danmarks førende klub indenfor eliteungdomsbasketball, idet klubben var repræsenteret i hele fem ud af otte ungdomspokalfinaler, der blev spillet tidligere i januar måned.

Bakken Bears og Wolfpack mødtes to gange i starten af januar (3. og 6. januar). Siden har Wolfpack blot haft en kamp på programmet, mens Bears, bl.a pga deltagelsen i FIBA Europe Cup, i samme periode har spillet hele fem kampe. Uagtet at Wolfpack har haft længst tid til at fokusere på finalen, blev Wolfpacks enlige kamp efter de indbyrdes opgør spillet onsdag den 24. januar (mod Stevnsgade) – samme dag som Bears spillede mod Tsmoki Minsk.

Wolfpack møder frem til pokalfinalen med nyvunden selvtillid efter en sejr onsdag over Stevnsgade, mens Bakken Bears forhåbentlig er revanchelystne efter nylige nederlag i Basketligaen imod Horsens IC og i FIBA Europe Cup mod Tsmoki Minsk.

Efter pokalfinalen tager Bakken Bears allerede mandag til Montenegro for onsdag at spille imod Mornar Bar. Vinder Bakken Bears den ekstremt svære udekamp, er holdet videre til 1/8-finalerne i FIBA Europe Cup, mens et nederlag vil give holdet en altafgørende kamp for videre kvalifikation den efterfølgende onsdag (7/2) i Ungarn, når Szolnoki Olaj tager imod.

På linket kan du downloade pressemateriale 2018 pokalfinale (pdf-format)

19 maj 2022

Bakken Bears sikrede sig torsdag aften sit 20. DM-guld med en sejr på 77-81...
Sidste år indfandt panikken sig næsten efter 3-0 føring
17 maj 2022

Sidste år indfandt panikken sig næsten efter 3-0 føring

Så sent som for et år siden var Bakken Bears foran 3-0 i kampe...
Sejr giver fire matchbolde
16 maj 2022

Sejr giver fire matchbolde

Bakken Bears bragte sig mandag aften foran 3-0 i kampe med en sejr på...
Anders Sommer er Årets Træner i Basketligaen
16 maj 2022

Anders Sommer er Årets Træner i Basketligaen

Bakken Bears’ Anders Sommer er Årets Træner i Basketligaen I sit første år som...
NEWS ARCHIVE