1/8-finaler i FIBA Europe Cup

20 hold blev sorteret fra i kvalifikationen til FIBA Europe Cup, 16 hold røg ud efter det første gruppespil og otte hold mere ryger ud, når det andet gruppespil er afviklet færdigt på onsdag. De to bedste hold fra de fire puljer kvalificerer sig til playoffs, og hertil støder de otte hold, der er blevet nummer fem og seks i puljerne i Basketball Champions League. De puljer spilles færdigt tirsdag og onsdag.

På nuværende tidspunkt kender vi fem hold i 1/8-finalerne: ESSM Le Portel (Frankrig) og Nizhny Novgorod (Rusland) har taget sig af de to pladser fra gruppe I, det ungarske hold ALBA Fehervar er videre fra gruppe J, hvor ungarske Eris Körmend og tyrkiske Demir Insaat skal kæmpe om den anden plads, mens Bakken Bears som bekendt kvalificeret sig fra gruppe K. Herfra følger så enten Tsmoki Minsk eller Mornar Bar – hviderusserne skal vinde med mindst otte point på hjemmebane for at gå videre. I gruppe L kan alle fire hold gå videre. Donar Groningen, som Bears tabte til i kvalifikationen til Basketball Champions League, og cypriotiske Keravnos, hvor den tidligere Bearsspiller Kenny Barker spiller, har en sejr mere end de to øvrige hold, og slutter puljen imod hhv Belfius Mons (Belgien) og Cluj Napoca (Rumænien). Puljen kan altså ende med, at alle fire hold har tre sejre og tre nederlag i hvilket tilfælde det ser fint ud for Groningen og Mons.

Det er ikke afgjort hvem der kommer til 1/8-finalerne fra Basketball Champions League. Eneste hold, der er sikre på at slutte på en femte- eller sjetteplads er Dinamo Sassari fra Italien, der slutter gruppe A på femtepladsen, mens Unet Holon (med den danske landsholdsguard Chanan Colman), Enisey fra Rusland eller Juventus Utena fra Litauen slutter på sjettepladsen. I de øvrige grupper er der spændende hold i spil til at gå i FIBA Europe Cup – fx de italienske mestre Umana Reyer Venezia, græske AEK Athen og belgiske Oostende ligner gode bud.

1/8-finalerne spilles – ligesom kvart-, semi- og finaler bedst af to kampe. Der er fri lodtrækning mellem alle hold til alle runder, mens hjemmebanefordelen afgøres af resultaterne i FIBA Europe Cups andet gruppespil. Det højst rangerede hold (ud fra antal point og målscore) i det andet gruppespil vil have hjemmebanefordel i returopgøret. Hvis et hold fra FIBA Europe Cup møder et hold fra Basketball Champions League, vil førstnævnte have hjemmebanefordel i returopgøret.

Datoerne for 1/8-finalerne er 7. og 14. marts, mens kvartfinalerne spilles 21. og 28. marts.

 

Hvordan fungerer Basketball Champions League?
23 sep 2023

Hvordan fungerer Basketball Champions League?

BCL Gruppespillet består af 32 hold, hvoraf de 29 allerede er valgt på baggrund...
Fornyet fokus på ny hjemmebane
22 sep 2023

Fornyet fokus på ny hjemmebane

Vi omstrukturerer i Bakken Bears. Omstruktureringen sikre, at ambitionen om en ny basketballfacilitet bliver realiseret...
Bakken Bears rejser til Tyrkiet med håb om Basketball Champions League
22 sep 2023

Bakken Bears rejser til Tyrkiet med håb om Basketball Champions League

Bakken Bears skal, over tre kampe på fire dage i næste uge i Tyrkiet,...
Bears Spotlight: Head Coach Anders Sommer
22 sep 2023

Bears Spotlight: Head Coach Anders Sommer

Anders Sommer. Navnet er efterhånden ganske velkendt i dansk basketball. Efter at have brugt...
NEWS ARCHIVE