1/8-finaler i FIBA Europe Cup

20 hold blev sorteret fra i kvalifikationen til FIBA Europe Cup, 16 hold røg ud efter det første gruppespil og otte hold mere ryger ud, når det andet gruppespil er afviklet færdigt på onsdag. De to bedste hold fra de fire puljer kvalificerer sig til playoffs, og hertil støder de otte hold, der er blevet nummer fem og seks i puljerne i Basketball Champions League. De puljer spilles færdigt tirsdag og onsdag.

På nuværende tidspunkt kender vi fem hold i 1/8-finalerne: ESSM Le Portel (Frankrig) og Nizhny Novgorod (Rusland) har taget sig af de to pladser fra gruppe I, det ungarske hold ALBA Fehervar er videre fra gruppe J, hvor ungarske Eris Körmend og tyrkiske Demir Insaat skal kæmpe om den anden plads, mens Bakken Bears som bekendt kvalificeret sig fra gruppe K. Herfra følger så enten Tsmoki Minsk eller Mornar Bar – hviderusserne skal vinde med mindst otte point på hjemmebane for at gå videre. I gruppe L kan alle fire hold gå videre. Donar Groningen, som Bears tabte til i kvalifikationen til Basketball Champions League, og cypriotiske Keravnos, hvor den tidligere Bearsspiller Kenny Barker spiller, har en sejr mere end de to øvrige hold, og slutter puljen imod hhv Belfius Mons (Belgien) og Cluj Napoca (Rumænien). Puljen kan altså ende med, at alle fire hold har tre sejre og tre nederlag i hvilket tilfælde det ser fint ud for Groningen og Mons.

Det er ikke afgjort hvem der kommer til 1/8-finalerne fra Basketball Champions League. Eneste hold, der er sikre på at slutte på en femte- eller sjetteplads er Dinamo Sassari fra Italien, der slutter gruppe A på femtepladsen, mens Unet Holon (med den danske landsholdsguard Chanan Colman), Enisey fra Rusland eller Juventus Utena fra Litauen slutter på sjettepladsen. I de øvrige grupper er der spændende hold i spil til at gå i FIBA Europe Cup – fx de italienske mestre Umana Reyer Venezia, græske AEK Athen og belgiske Oostende ligner gode bud.

1/8-finalerne spilles – ligesom kvart-, semi- og finaler bedst af to kampe. Der er fri lodtrækning mellem alle hold til alle runder, mens hjemmebanefordelen afgøres af resultaterne i FIBA Europe Cups andet gruppespil. Det højst rangerede hold (ud fra antal point og målscore) i det andet gruppespil vil have hjemmebanefordel i returopgøret. Hvis et hold fra FIBA Europe Cup møder et hold fra Basketball Champions League, vil førstnævnte have hjemmebanefordel i returopgøret.

Datoerne for 1/8-finalerne er 7. og 14. marts, mens kvartfinalerne spilles 21. og 28. marts.

 

Noah Churchills defensive aktion sikrer Bakkens sejr i topkampen mod Næstved
28 jan 2023

Noah Churchills defensive aktion sikrer Bakkens sejr i topkampen mod Næstved

Der var drama for alle pengene, da Bakken Bears skulle forsøge at indhente Basketligaens...
Bæredygtig Whiteout i samarbejde med Skousen
26 jan 2023

Bæredygtig Whiteout i samarbejde med Skousen

I samarbejde med Skousen Viby havde tilskuerne i lørdagens kamp mod Svendborg muligheden for...
Topkamp i Basketligaen
26 jan 2023

Topkamp i Basketligaen

Bakken Bears drager mod Sydsjælland lørdag 28. for at spille topkamp i Basketligaen mod...
Spotlight Michael Piloz
25 jan 2023

Spotlight Michael Piloz

Formelt er han sportsdirektør i Bakken Bears. Men derudover kalder vi ham også statistiker,...
NEWS ARCHIVE