1/8-finaler i FIBA Europe Cup

20 hold blev sorteret fra i kvalifikationen til FIBA Europe Cup, 16 hold røg ud efter det første gruppespil og otte hold mere ryger ud, når det andet gruppespil er afviklet færdigt på onsdag. De to bedste hold fra de fire puljer kvalificerer sig til playoffs, og hertil støder de otte hold, der er blevet nummer fem og seks i puljerne i Basketball Champions League. De puljer spilles færdigt tirsdag og onsdag.

På nuværende tidspunkt kender vi fem hold i 1/8-finalerne: ESSM Le Portel (Frankrig) og Nizhny Novgorod (Rusland) har taget sig af de to pladser fra gruppe I, det ungarske hold ALBA Fehervar er videre fra gruppe J, hvor ungarske Eris Körmend og tyrkiske Demir Insaat skal kæmpe om den anden plads, mens Bakken Bears som bekendt kvalificeret sig fra gruppe K. Herfra følger så enten Tsmoki Minsk eller Mornar Bar – hviderusserne skal vinde med mindst otte point på hjemmebane for at gå videre. I gruppe L kan alle fire hold gå videre. Donar Groningen, som Bears tabte til i kvalifikationen til Basketball Champions League, og cypriotiske Keravnos, hvor den tidligere Bearsspiller Kenny Barker spiller, har en sejr mere end de to øvrige hold, og slutter puljen imod hhv Belfius Mons (Belgien) og Cluj Napoca (Rumænien). Puljen kan altså ende med, at alle fire hold har tre sejre og tre nederlag i hvilket tilfælde det ser fint ud for Groningen og Mons.

Det er ikke afgjort hvem der kommer til 1/8-finalerne fra Basketball Champions League. Eneste hold, der er sikre på at slutte på en femte- eller sjetteplads er Dinamo Sassari fra Italien, der slutter gruppe A på femtepladsen, mens Unet Holon (med den danske landsholdsguard Chanan Colman), Enisey fra Rusland eller Juventus Utena fra Litauen slutter på sjettepladsen. I de øvrige grupper er der spændende hold i spil til at gå i FIBA Europe Cup – fx de italienske mestre Umana Reyer Venezia, græske AEK Athen og belgiske Oostende ligner gode bud.

1/8-finalerne spilles – ligesom kvart-, semi- og finaler bedst af to kampe. Der er fri lodtrækning mellem alle hold til alle runder, mens hjemmebanefordelen afgøres af resultaterne i FIBA Europe Cups andet gruppespil. Det højst rangerede hold (ud fra antal point og målscore) i det andet gruppespil vil have hjemmebanefordel i returopgøret. Hvis et hold fra FIBA Europe Cup møder et hold fra Basketball Champions League, vil førstnævnte have hjemmebanefordel i returopgøret.

Datoerne for 1/8-finalerne er 7. og 14. marts, mens kvartfinalerne spilles 21. og 28. marts.

 

Sikker sejr over godt kæmpende Academy
28 sep 2022

Sikker sejr over godt kæmpende Academy

Bakken Bears endte med at tage en sikker 30 points sejr, 62-92, over Bears...
Basketball Champions League update
27 sep 2022

Basketball Champions League update

Søndag kvalificerede vi os til gruppespillet i Basketball Champions League og vi er ved...
Fra Europa-opgør til udebane på hjemmebane
27 sep 2022

Fra Europa-opgør til udebane på hjemmebane

Søndag spillede Bakken Bears på udebane i Beograd, hvor en sejr sikrede kvalifikation til...
Vi er i Basketball Champions League!
25 sep 2022

Vi er i Basketball Champions League!

Med 13 minutter igen i Beograd, mod lokale FMP Meridian, var Bakken Bears på...
NEWS ARCHIVE