Big Chris slår klubrekorden

Verdens længste ‘Natural BornHolmer’, 218 cm høje Chris Christoffersen vil torsdag aften slå klubrekorden i Bakken Bears. Det sker, når han spiller sin kamp nummer 523 for bjørnene for hvem han debuterede i oktober 2004.

Chris Christoffersen kom til Aarhus efter et succesfuldt collegeophold hos University of Oregon og et par sæsoner i Italien, Grækenland og D-league (NBAs udviklingsliga). I første omgang skulle Christoffersen blot træne med indtil en udenlandsk chance bød sig, men aftenen inden afgang til en prøvetræning i Sydeuropa brækkede Big Chris hånden til træning. Herefter blev der indgået en aftale om at bornholmeren skulle spille for Bears indtil klubbens første europæiske deltagelse var overstået, men den aftale blev forlænget til at gælde resten af sæsonen.

Den efterfølgende sæson startede med samme aftale, og da Bears var slået ud af Europa Cup’en gik turen til Finland, hvor han sammen med Lappeenranta nåede semifinalen i selvsamme Europa Cup og senere vandt pokalturneringen og mesterskabet. Senere ophold i Finland og Sverige sluttede med knæskader, og det fik Big Chris til at søge hjem til Danmark.

Kun afbrudt af et sommerophold i Australien har Chris Christoffersen spillet uafbrudt for Bakken Bears siden 2007, og han har deltaget i 80 af Bakken Bears’ 82 europæiske kampe. Bakken Bears har været i DM-finalerne i samtlige 13 sæsoner Christoffersen har spillet i klubben. Det er hidtil blevet til 8 x DM-guld og 4 x DM-sølv. Blot en enkelt spiller (Søren Ege, 14 finaler, 15 medaljer) har været i flere DM-finaler og blot yderligere to (Henrik Norre og Ebbe Salling, 14 medaljer) har vundet flere DM-medaljerne end bornholmeren.

Christoffersen har for længst slået Bears’ rekorderne for flest scorede point (pt 4.574 point) og flest straffekastforsøg (1.689 stk), og torsdag overgår han Jens Jensens total på 522 kampe. De to er de eneste med mere end 500 kampe, mens fire andre har rundet 400 (Nicolai Iversen 438, Søren Ege 431, Mads Sigersted 420, Jonas Buur 402), men sidstnævnte selskab kommer Morten Sahlertz til at blande sig i, når han formentlig allerede mandag jubilerer. Han spiller torsdag sin kamp nummer 399.

Chris vil blive hyldet i forbindelse med næste hjemmekamp – på mandag, når DM-finale 2 spilles i Vejlby-Risskov Hallen.

 

Topbasket i (u)hyggelige rammer
28 sep 2023

Topbasket i (u)hyggelige rammer

Det er tid til at finde jeres mest skræmmende kostumer frem, når uhyggen sænker...
Nederlag til Norrköping betyder FIBA Europe Cup i denne sæson
27 sep 2023

Nederlag til Norrköping betyder FIBA Europe Cup i denne sæson

Bakken Bears spiller FIBA Europe Cup i sæsonen 2023-24. Det står klart efter et...
Næste forhindring før Champions League er de svenske mestre
26 sep 2023

Næste forhindring før Champions League er de svenske mestre

Efter en flot sejr i første Champions League kvalifikationsrunde imod KB Peja fra Kosovo...
BearsPLUS med stil hos Rosborg Møbler
26 sep 2023

BearsPLUS med stil hos Rosborg Møbler

Tirsdag 26. september var Rosborg Møbler værter for BearsPLUS netværket - og de var...
NEWS ARCHIVE