EBAA rykker i Basketligaen

Bakken Bears’ farmerhold EBAA (Elite Basketball Akademi Aarhus) er på vej i Basketligaen. Det sker efter en fremragende sæson, hvor holdet nåede semifinalen i pokalturneringen, sluttede som nummer to i grundspillet i 1. division og er nået til finalerne i slutspillet i samme række.

EBAA-holdet blev i skikkelse af klubben Aarhus Bears stiftet for at sikre sammenhængen mellem talentudviklingen og Basketligaen. En klub må nemlig ikke have mere end et hold i landets to bedste rækker, og afstanden mellem niveauet på talenternes hold i 2. division og holdet i Basketligaen blev vurderet til at være for stort. I 2007 blev Aarhus Bears-klubben stiftet, og holdet rykkede straks op i 1. division. Her er resultaterne gradvist blevet forbedret og holdet er nu blandt landets ti bedste hold.

Som følge af en ny struktur i Basketligaen, er det besluttet, at EBAA-holdet rykker op i Basketligaen, som holdet er kvalificeret til.

Det er fortsat intentionen, at EBAA skal være et hold, hvor fokus skal være på talentudvikling kombineret med uddannelse. Dette sker bl.a. i samarbejde med Elite Sports Akademi Aarhus (ESAA).

Henover sommeren vil der blive arbejdet på at lave en særskilt profil og organisation til EBAA-holdet, der stadig skal samarbejde med Bakken Bears og de øvrige basketballklubber i Aarhus om talentudviklingen.

Tilmelding til sommer camps er åben
24 apr 2024

Tilmelding til sommer camps er åben

Tilmeldingen til to af sommerens camps er nu åben. Det er den traditionelle Bears...
Bakken Bears kan forvente massivt publikum mod sig
23 apr 2024

Bakken Bears kan forvente massivt publikum mod sig

Torsdag aften kl. 19:15 tager Svendborg Rabbits imod Bakken Bears i Rise Sparekasse Arena...
Bears tager stensikkert første stik i semifinalerne
22 apr 2024

Bears tager stensikkert første stik i semifinalerne

Bakken Bears spillede sig til en stensikker sejr i den første semifinale over Svendborg...
Spotlight med fysisk coach Andreas KC
22 apr 2024

Spotlight med fysisk coach Andreas KC

Hvem er det der holder bjørnene flyvende, specielt når de har et presset kampprogram? Det...
NEWS ARCHIVE