Bearsanfører indstiller karrieren

Efter at have spillet på allerhøjeste plan i 20 sæsoner, stopper Bakken Bears’ anfører Nicolai Iversen i en alder af 38 år sin aktive karriere. Iversen har vundet otte DM- og fire pokaltitler. Samtidig har Nicolai Iversen i en årrække været anfører for det danske basketballlandshold.

’Jeg er glad og taknemmelig for alle de oplevelser jeg har fået gennem basketball, og ser frem til at se hvad fremtiden udenfor stregerne bringer mig’, siger Nicolai Iversen.

For Bakken Bears og dansk basketball er det en æra, der slutter, når Nicolai Iversen stopper sin karriere. Iversen, der trådte sine første basketballsko i Hjortshøj-Egå Idrætsforening (HEI), spillede 443 kampe for Bears (tredjeflest i Bearshistorien) og scorede 4.322 point (næstflest).

’Nicolai Iversen har haft en karriere, der kun er de færreste forundt og det skyldes især, at Nicolai har været dybt seriøs med sin karriere, og virkelig har passet på sin krop. Hans betydning for Bakken Bears i de seneste syv sæsoner, har været fantastisk’, siger sportsdirektør Michael Piloz.

Efter at have spillet for barndomsklubben HEI i landets næstbedste række, rykkede Iversen til Aabyhøj, hvor det blev til en enkelt sæson, inden han tog til USA for at spille for San Jose City College. I sommeren 2002 kom Iversen tilbage til Aarhus og fik sin debut for Bakken Bears, men efter blot en enkelt sæson her, drog han til Tyskland for at spille for Tübingen med hvem han rykkede op i den bedste tyske række. Herefter blev det til ophold i Spanien, Belgien Tyskland, Tyskland, Ungarn og Schweiz inden han i januar 2007 rykkede tilbage til Bakken Bears, hvor han spillede i halvanden sæson og nåede at vinde både pokaltitel og DM.

Så gik turen til Imola i Italien inden han blev lokket hjem af et storsatsende Svendborg-hold, med hvem han vandt klubbens eneste dansk mesterskab. I sommeren 2011 gik turen tilbage til Aarhus og et tredje ophold hos Bakken Bears.

Iversen har dermed prøvet alt en dansk spiller kan drømme om. Utallige landskampe i en periode på mere end ti år, udlandsophold i mange forskellige lande, danske mesterskaber med to forskellige klubber, blive kåret som årets spiller i Basketligaen (2011), årets forsvarsspiller (2011) og være anfører på et hold, der i denne sæson nåede semifinalen i FIBA Europe Cup – noget et dansk basketballhold aldrig før har opnået. Samtidig har kun to spillere vundet flere DM guld-medaljer end Iversen, der i alt har spillet i 12 DM-finaler.

 

Spotlight Gustav Knudsen
08 feb 2023

Spotlight Gustav Knudsen

Dunkeministeren Gustav Knudsen er oprindeligt fra Virum, men flyttede allerede som 16-årig til Spanien,...
Fastelavn i hulen
08 feb 2023

Fastelavn i hulen

Lørdag 11 februar kl.14. starter en hektisk uge for Bakken Bears. Første modstander er...
Students’ Basketball Party ruller sammen med Studenterhus Aarhus
07 feb 2023

Students’ Basketball Party ruller sammen med Studenterhus Aarhus

Studenterhus Aarhus er igen med til at skabe den fedeste studenterfest i Aarhus. Ølbaren...
Rundt om ligaen: Kan BMS Herlev og Svendborg komme i semifinalerne?
06 feb 2023

Rundt om ligaen: Kan BMS Herlev og Svendborg komme i semifinalerne?

Med den forgangne weekends resultater er top seks i ligaen på plads. BMS Herlev...
NEWS ARCHIVE