Bearsanfører indstiller karrieren

Efter at have spillet på allerhøjeste plan i 20 sæsoner, stopper Bakken Bears’ anfører Nicolai Iversen i en alder af 38 år sin aktive karriere. Iversen har vundet otte DM- og fire pokaltitler. Samtidig har Nicolai Iversen i en årrække været anfører for det danske basketballlandshold.

’Jeg er glad og taknemmelig for alle de oplevelser jeg har fået gennem basketball, og ser frem til at se hvad fremtiden udenfor stregerne bringer mig’, siger Nicolai Iversen.

For Bakken Bears og dansk basketball er det en æra, der slutter, når Nicolai Iversen stopper sin karriere. Iversen, der trådte sine første basketballsko i Hjortshøj-Egå Idrætsforening (HEI), spillede 443 kampe for Bears (tredjeflest i Bearshistorien) og scorede 4.322 point (næstflest).

’Nicolai Iversen har haft en karriere, der kun er de færreste forundt og det skyldes især, at Nicolai har været dybt seriøs med sin karriere, og virkelig har passet på sin krop. Hans betydning for Bakken Bears i de seneste syv sæsoner, har været fantastisk’, siger sportsdirektør Michael Piloz.

Efter at have spillet for barndomsklubben HEI i landets næstbedste række, rykkede Iversen til Aabyhøj, hvor det blev til en enkelt sæson, inden han tog til USA for at spille for San Jose City College. I sommeren 2002 kom Iversen tilbage til Aarhus og fik sin debut for Bakken Bears, men efter blot en enkelt sæson her, drog han til Tyskland for at spille for Tübingen med hvem han rykkede op i den bedste tyske række. Herefter blev det til ophold i Spanien, Belgien Tyskland, Tyskland, Ungarn og Schweiz inden han i januar 2007 rykkede tilbage til Bakken Bears, hvor han spillede i halvanden sæson og nåede at vinde både pokaltitel og DM.

Så gik turen til Imola i Italien inden han blev lokket hjem af et storsatsende Svendborg-hold, med hvem han vandt klubbens eneste dansk mesterskab. I sommeren 2011 gik turen tilbage til Aarhus og et tredje ophold hos Bakken Bears.

Iversen har dermed prøvet alt en dansk spiller kan drømme om. Utallige landskampe i en periode på mere end ti år, udlandsophold i mange forskellige lande, danske mesterskaber med to forskellige klubber, blive kåret som årets spiller i Basketligaen (2011), årets forsvarsspiller (2011) og være anfører på et hold, der i denne sæson nåede semifinalen i FIBA Europe Cup – noget et dansk basketballhold aldrig før har opnået. Samtidig har kun to spillere vundet flere DM guld-medaljer end Iversen, der i alt har spillet i 12 DM-finaler.

 

Topbasket i (u)hyggelige rammer
28 sep 2023

Topbasket i (u)hyggelige rammer

Det er tid til at finde jeres mest skræmmende kostumer frem, når uhyggen sænker...
Nederlag til Norrköping betyder FIBA Europe Cup i denne sæson
27 sep 2023

Nederlag til Norrköping betyder FIBA Europe Cup i denne sæson

Bakken Bears spiller FIBA Europe Cup i sæsonen 2023-24. Det står klart efter et...
Næste forhindring før Champions League er de svenske mestre
26 sep 2023

Næste forhindring før Champions League er de svenske mestre

Efter en flot sejr i første Champions League kvalifikationsrunde imod KB Peja fra Kosovo...
BearsPLUS med stil hos Rosborg Møbler
26 sep 2023

BearsPLUS med stil hos Rosborg Møbler

Tirsdag 26. september var Rosborg Møbler værter for BearsPLUS netværket - og de var...
NEWS ARCHIVE