Bearsanfører indstiller karrieren

Efter at have spillet på allerhøjeste plan i 20 sæsoner, stopper Bakken Bears’ anfører Nicolai Iversen i en alder af 38 år sin aktive karriere. Iversen har vundet otte DM- og fire pokaltitler. Samtidig har Nicolai Iversen i en årrække været anfører for det danske basketballlandshold.

’Jeg er glad og taknemmelig for alle de oplevelser jeg har fået gennem basketball, og ser frem til at se hvad fremtiden udenfor stregerne bringer mig’, siger Nicolai Iversen.

For Bakken Bears og dansk basketball er det en æra, der slutter, når Nicolai Iversen stopper sin karriere. Iversen, der trådte sine første basketballsko i Hjortshøj-Egå Idrætsforening (HEI), spillede 443 kampe for Bears (tredjeflest i Bearshistorien) og scorede 4.322 point (næstflest).

’Nicolai Iversen har haft en karriere, der kun er de færreste forundt og det skyldes især, at Nicolai har været dybt seriøs med sin karriere, og virkelig har passet på sin krop. Hans betydning for Bakken Bears i de seneste syv sæsoner, har været fantastisk’, siger sportsdirektør Michael Piloz.

Efter at have spillet for barndomsklubben HEI i landets næstbedste række, rykkede Iversen til Aabyhøj, hvor det blev til en enkelt sæson, inden han tog til USA for at spille for San Jose City College. I sommeren 2002 kom Iversen tilbage til Aarhus og fik sin debut for Bakken Bears, men efter blot en enkelt sæson her, drog han til Tyskland for at spille for Tübingen med hvem han rykkede op i den bedste tyske række. Herefter blev det til ophold i Spanien, Belgien Tyskland, Tyskland, Ungarn og Schweiz inden han i januar 2007 rykkede tilbage til Bakken Bears, hvor han spillede i halvanden sæson og nåede at vinde både pokaltitel og DM.

Så gik turen til Imola i Italien inden han blev lokket hjem af et storsatsende Svendborg-hold, med hvem han vandt klubbens eneste dansk mesterskab. I sommeren 2011 gik turen tilbage til Aarhus og et tredje ophold hos Bakken Bears.

Iversen har dermed prøvet alt en dansk spiller kan drømme om. Utallige landskampe i en periode på mere end ti år, udlandsophold i mange forskellige lande, danske mesterskaber med to forskellige klubber, blive kåret som årets spiller i Basketligaen (2011), årets forsvarsspiller (2011) og være anfører på et hold, der i denne sæson nåede semifinalen i FIBA Europe Cup – noget et dansk basketballhold aldrig før har opnået. Samtidig har kun to spillere vundet flere DM guld-medaljer end Iversen, der i alt har spillet i 12 DM-finaler.

 

”Kampen kommer til at sætte tonen”: Bakken Bears og Svendborg mødes i semifinalen
19 apr 2024

”Kampen kommer til at sætte tonen”: Bakken Bears og Svendborg mødes i semifinalen

Sæsonens syvende møde mellem Bakken Bears og Svendborg kommer ifølge Bakken Bears’ anfører til...
Bakken Bears x Shaping New Tomorrow
19 apr 2024

Bakken Bears x Shaping New Tomorrow

Bears' partnere og venner af huset fyldte torsdag 18. april SHAPING NEW TOMORROWs lokaler...
PearsPADEL Open 2024
18 apr 2024

PearsPADEL Open 2024

Bakken Bears er egentlig en basketballklub, men vi har også etableret et stort netværk,...
Bakken Bears byder velkommen til BearsEVENT
17 apr 2024

Bakken Bears byder velkommen til BearsEVENT

Bakken Bears er events. Events til kampe, partnerarrangementer, netværksmøder og VIP - med en...
NEWS ARCHIVE