Bears henter ny amerikansk spiller

Bakken Bears har indgået en etårig aftale med den amerikanske spiller Tobin Carberry. Carberry kommer fra den finske klub Salon Vilpas, hvor han var en af de dominerende spillere på holdet, der vandt grundspillet og nåede finalen om det finske mesterskab.

Carberry har været på Bears-radaren i et stykke tid: ’Vi har fulgt hans imponerende indtog fra tiden i den islandske liga, og efter den flotte sæson i Finland var vi ikke i tvivl om, at Tobin har noget vi kan bruge. Han har den størrelse vi har ledt efter på guardpladserne, så vi kan fastholde et solidt europæisk udtryk. Samtidig har han fået utrolig pæne skudsmål fra sine tidligere klubber og trænere med på vejen’, siger sportsdirektør Michael Piloz.

Tobin Carberry glæder sig til at komme til Aarhus: ’Først og fremmest er jeg taknemmelig over at få muligheden for at spille for en god organisation med gode fans. Jeg har hørt mange gode ting om klubben. En væsentlig årsag til jeg signede med Bakken Bears er, at jeg elsker den type atmosfære, der var rundt om holdet i sidste sæson. Jeg kommer til holdet med en vinderattitude som skal hjælpe med at holde den atmosfære kørende.’

Tobin Carberrys basketballkarriere er kendetegnet ved, at han har kæmpet sig op efter at have været på et mindre college, og han startede på ingen måde sin professionelle karriere på øverste niveau.

Collegeårene brugte Carberry på Long Island University C.W. Post, der er et lille, men godt 2. divisions-college. Carberry blev kåret som den bedste spiller i sin conference, da collegekarrieren slutter i foråret 2013. På all-time listerne hos LIU C.W. Post er Tobin Carberry nummer ni på listen over flest point (1.316) i collegekarrieren. Det er værd at notere sig, at syv af de otte spillere foran Carberry har haft fire år på LIU C.W. Post-college, mens Tobin selv blot var der i tre år.

I sommeren 2014 startede Carberry sin professionelle karriere i Hottur i den næstbedste række på Island, og her var han totalt dominerende. Som ligaens absolut bedste spiller sikrede han sit hold oprykning til den bedste række, og i den efterfølgende sæson holdt han et imponerende flot niveau som næstmest scorende i ligaen. Herefter gik turen til et andet hold på Island, Thor, hvor han var nummer tre på topscorerlisten, og udover 27,7 point pr. kamp snittede han 10,4 rebounds og 4,6 assists.

Efter tre gode år på Island tog Carberry springet til Salon Vilpas i Finland, hvor han snittede 14,3 point og tog 5,3 rebounds. Hans scoringsprocenter var også imponerende – han skød hele 41,1% fra trepointsdistancen.

Tobin Carberry kommer til Aarhus i den første del af august og er således klar når turneringen tippes i gang i slutningen af september.

Vi er i Basketball Champions League!
25 sep 2022

Vi er i Basketball Champions League!

Med 13 minutter igen i Beograd, mod lokale FMP Meridian, var Bakken Bears på...
Mere end en enkelt kvalifikation på spil
24 sep 2022

Mere end en enkelt kvalifikation på spil

Når Bakken Bears søndag kl. 19 løber på banen i Beograd til kampen mod...
Bakken Bears er én kamp fra drømmeland
23 sep 2022

Bakken Bears er én kamp fra drømmeland

I en dominerende forestilling, med en lille forskrækkelse i tredje periode, spillede Bakken Bears...
Drama sender østrigsk hold i hænderne på Bakken Bears
22 sep 2022

Drama sender østrigsk hold i hænderne på Bakken Bears

Bakken Bears skal møde østrigske Swans Gmunden i fredagens semifinale i kvalifikationen til Basketball...
NEWS ARCHIVE