To Bears-spillere melder afbud til landshold

To af Bakken Bears’ profiler, Adama Darboe og Darko Jukic, har meldt afbud til landsholdets kampe i september måneds ’vindue’, hvor Danmark spiller to kampe i pre-kvalifikationen til EM 2021.

Landskampene ligger få dage inden Bakken Bears indleder sæsonen med to vigtige kvalifikationskampe til Basketball Champions League. Hvor landsholdet spiller den 13. og 16. september, rejser Bakken Bears allerede den 19. september til England for at møde Leicester Riders den 20. og 22. september.

Uagtet at spillerne gerne ville spille med det danske landshold, har de valgt at prioritere deres klubhold i en ni dages periode med potentielt set fire kampe og to rejser til hhv. Hviderusland og England.

Sportsdirektør Michael Piloz: ’Det er helt igennem uholdbart, at FIBA har planlagt således, at landsholdsvinduet og kvalifikationen til forbundets største klubturnering ligger så kort tid efter hinanden, at det ikke er seriøst at deltage i begge. Det stiller spillerne i en ugunstig situation, hvor de reelt bliver nødt til at vælge, og det er der bestemt ikke behov for i en tid, hvor landsholdsbasketball er presset af andre klubturneringer. Vi har meget tidligt i forløbet taget kontakt til DBBF for at gøre opmærksom på udfordringen som det danske forbund er uden skyld i, og vi har ligeledes for over et halvt år siden haft dialog med vores landsholdsspillere om problemstillingen.’

Sidste år indfandt panikken sig næsten efter 3-0 føring
17 maj 2022

Sidste år indfandt panikken sig næsten efter 3-0 føring

Så sent som for et år siden var Bakken Bears foran 3-0 i kampe...
Sejr giver fire matchbolde
16 maj 2022

Sejr giver fire matchbolde

Bakken Bears bragte sig mandag aften foran 3-0 i kampe med en sejr på...
Anders Sommer er Årets Træner i Basketligaen
16 maj 2022

Anders Sommer er Årets Træner i Basketligaen

Bakken Bears’ Anders Sommer er Årets Træner i Basketligaen I sit første år som...
Morten Sahlertz er Årets Holdspiller i Bakken Bears
16 maj 2022

Morten Sahlertz er Årets Holdspiller i Bakken Bears

No surprise: Sahlertz er holdspilleren! Hvert år udnævnes Årets Holdspiller i Bakken Bears. Det er...
NEWS ARCHIVE