To Bears-spillere melder afbud til landshold

To af Bakken Bears’ profiler, Adama Darboe og Darko Jukic, har meldt afbud til landsholdets kampe i september måneds ’vindue’, hvor Danmark spiller to kampe i pre-kvalifikationen til EM 2021.

Landskampene ligger få dage inden Bakken Bears indleder sæsonen med to vigtige kvalifikationskampe til Basketball Champions League. Hvor landsholdet spiller den 13. og 16. september, rejser Bakken Bears allerede den 19. september til England for at møde Leicester Riders den 20. og 22. september.

Uagtet at spillerne gerne ville spille med det danske landshold, har de valgt at prioritere deres klubhold i en ni dages periode med potentielt set fire kampe og to rejser til hhv. Hviderusland og England.

Sportsdirektør Michael Piloz: ’Det er helt igennem uholdbart, at FIBA har planlagt således, at landsholdsvinduet og kvalifikationen til forbundets største klubturnering ligger så kort tid efter hinanden, at det ikke er seriøst at deltage i begge. Det stiller spillerne i en ugunstig situation, hvor de reelt bliver nødt til at vælge, og det er der bestemt ikke behov for i en tid, hvor landsholdsbasketball er presset af andre klubturneringer. Vi har meget tidligt i forløbet taget kontakt til DBBF for at gøre opmærksom på udfordringen som det danske forbund er uden skyld i, og vi har ligeledes for over et halvt år siden haft dialog med vores landsholdsspillere om problemstillingen.’

Hvordan fungerer Basketball Champions League?
23 sep 2023

Hvordan fungerer Basketball Champions League?

BCL Gruppespillet består af 32 hold, hvoraf de 29 allerede er valgt på baggrund...
Fornyet fokus på ny hjemmebane
22 sep 2023

Fornyet fokus på ny hjemmebane

Vi omstrukturerer i Bakken Bears. Omstruktureringen sikre, at ambitionen om en ny basketballfacilitet bliver realiseret...
Bakken Bears rejser til Tyrkiet med håb om Basketball Champions League
22 sep 2023

Bakken Bears rejser til Tyrkiet med håb om Basketball Champions League

Bakken Bears skal, over tre kampe på fire dage i næste uge i Tyrkiet,...
Bears Spotlight: Head Coach Anders Sommer
22 sep 2023

Bears Spotlight: Head Coach Anders Sommer

Anders Sommer. Navnet er efterhånden ganske velkendt i dansk basketball. Efter at have brugt...
NEWS ARCHIVE