To Bears-spillere melder afbud til landshold

To af Bakken Bears’ profiler, Adama Darboe og Darko Jukic, har meldt afbud til landsholdets kampe i september måneds ’vindue’, hvor Danmark spiller to kampe i pre-kvalifikationen til EM 2021.

Landskampene ligger få dage inden Bakken Bears indleder sæsonen med to vigtige kvalifikationskampe til Basketball Champions League. Hvor landsholdet spiller den 13. og 16. september, rejser Bakken Bears allerede den 19. september til England for at møde Leicester Riders den 20. og 22. september.

Uagtet at spillerne gerne ville spille med det danske landshold, har de valgt at prioritere deres klubhold i en ni dages periode med potentielt set fire kampe og to rejser til hhv. Hviderusland og England.

Sportsdirektør Michael Piloz: ’Det er helt igennem uholdbart, at FIBA har planlagt således, at landsholdsvinduet og kvalifikationen til forbundets største klubturnering ligger så kort tid efter hinanden, at det ikke er seriøst at deltage i begge. Det stiller spillerne i en ugunstig situation, hvor de reelt bliver nødt til at vælge, og det er der bestemt ikke behov for i en tid, hvor landsholdsbasketball er presset af andre klubturneringer. Vi har meget tidligt i forløbet taget kontakt til DBBF for at gøre opmærksom på udfordringen som det danske forbund er uden skyld i, og vi har ligeledes for over et halvt år siden haft dialog med vores landsholdsspillere om problemstillingen.’

Rundt om ligaen: Kan BMS Herlev og Svendborg komme i semifinalerne?
06 feb 2023

Rundt om ligaen: Kan BMS Herlev og Svendborg komme i semifinalerne?

Med den forgangne weekends resultater er top seks i ligaen på plads. BMS Herlev...
Bakken Bears er i pokalfinalen!
04 feb 2023

Bakken Bears er i pokalfinalen!

Med en overbevisende tredje periode, som Bakken Bears vandt med 12-27, fik aarhusianerne hævn...
Bears Padel
03 feb 2023

Bears Padel

I Bakken Bears er vi ikke kun tossede med basketball og netværk! Vi er...
PV skaber igen festen
03 feb 2023

PV skaber igen festen

PV – Kaffe & Cocktails er en af de fedeste barer i Aarhus, og...
NEWS ARCHIVE