To Bears-spillere melder afbud til landshold

To af Bakken Bears’ profiler, Adama Darboe og Darko Jukic, har meldt afbud til landsholdets kampe i september måneds ’vindue’, hvor Danmark spiller to kampe i pre-kvalifikationen til EM 2021.

Landskampene ligger få dage inden Bakken Bears indleder sæsonen med to vigtige kvalifikationskampe til Basketball Champions League. Hvor landsholdet spiller den 13. og 16. september, rejser Bakken Bears allerede den 19. september til England for at møde Leicester Riders den 20. og 22. september.

Uagtet at spillerne gerne ville spille med det danske landshold, har de valgt at prioritere deres klubhold i en ni dages periode med potentielt set fire kampe og to rejser til hhv. Hviderusland og England.

Sportsdirektør Michael Piloz: ’Det er helt igennem uholdbart, at FIBA har planlagt således, at landsholdsvinduet og kvalifikationen til forbundets største klubturnering ligger så kort tid efter hinanden, at det ikke er seriøst at deltage i begge. Det stiller spillerne i en ugunstig situation, hvor de reelt bliver nødt til at vælge, og det er der bestemt ikke behov for i en tid, hvor landsholdsbasketball er presset af andre klubturneringer. Vi har meget tidligt i forløbet taget kontakt til DBBF for at gøre opmærksom på udfordringen som det danske forbund er uden skyld i, og vi har ligeledes for over et halvt år siden haft dialog med vores landsholdsspillere om problemstillingen.’

Vi er i Basketball Champions League!
25 sep 2022

Vi er i Basketball Champions League!

Med 13 minutter igen i Beograd, mod lokale FMP Meridian, var Bakken Bears på...
Mere end en enkelt kvalifikation på spil
24 sep 2022

Mere end en enkelt kvalifikation på spil

Når Bakken Bears søndag kl. 19 løber på banen i Beograd til kampen mod...
Bakken Bears er én kamp fra drømmeland
23 sep 2022

Bakken Bears er én kamp fra drømmeland

I en dominerende forestilling, med en lille forskrækkelse i tredje periode, spillede Bakken Bears...
Drama sender østrigsk hold i hænderne på Bakken Bears
22 sep 2022

Drama sender østrigsk hold i hænderne på Bakken Bears

Bakken Bears skal møde østrigske Swans Gmunden i fredagens semifinale i kvalifikationen til Basketball...
NEWS ARCHIVE