Ryan Evans: Vi gjorde det vanskeligt for dem

Bakken Bears besejrede onsdag aften det rumænske mandskab fra Steaua Bucuresti på hjemmebanen i Vejlby-Risskov Hallen med en overbevisende sejr på 100-64 i den første gruppespilskamp af dette års FIBA Europe Cup. De danske mestre formåede sidste år at spille sig helt frem til semifinalerne i turneringen, og man håber bestemt at gentage succesen i år, og sejren var første spadestik.

Bakken Bears begyndte kampen i vanlig stil med højt tempo, og det viste sig hurtigt at være for meget for det rumænske mandskab, der ikke kunne rotere med samme kvalitet. Hjemmeholdets amerikanske spiller Ryan Evans spillede en fremragende kamp med 20 point og 10 rebounds. Den 28-årige power forward var dog ikke meget for at tale om sin egen indsats. Han ville hellere rose den kollektive indsats mod Steaua Bucuresti:

“Det var en rigtig holdindsats. Vi begyndte allerede fra begyndelsen med at bevæge bolden rigtig godt, og vi scorede fra mange forskellige vinkler. Hele holdet gjorde en kæmpe forskel, og alle bidragede på hver sin måde. Vi gjorde det meget vanskeligt for dem, og det var umuligt for dem at dække op, når alle vores spillere var farlige. Det var enormt opmuntrende at se fra holdet. Vi vidste, at de havde omkring seks spillere, der ville spille meget, så vi satte et højt tempo fra begyndelsen. Det var planen at spille med højt tempo, fordi vi vidste, at det ville slide dem op gennem kampen. Vi holdt foden på gassen hele kampen og løb dem over ende.”

Ryan Evans er naturligvis glad for sejren, men han insisterer samtidig på, at holdet fortsat skal bygge på, hvis man skal indfri målet om at nå langt i dette års europæiske turnering. Sejren har dog givet tro på tingene:

“Holdet er i en enorm god fysisk forfatning, men vi bliver nødt til at fortsætte med at presse på. Modstanderne i turneringen bliver kun bedre og bedre, desto længere vi kommer. Vi skal fortsætte med at bygge på, men vi fik helt sikkert en masse selvtillid med fra kampen. Det var var rart at se, at de ting vi har arbejdet på også har båret frugt. Vi kan helt sikkert bruge selvtilliden fremadrettet. Sejre giver tro på tingene, og basketball er et mentalt spil. Selvtillid betyder alt i forhold til at præstere optimalt. Det var den perfekte begyndelse på turneringen, og vi ser frem til resten af turneringen.”

Bakken Bears’ næste kamp spilles i Vejlby-Risskov Hallen søndag klokken 14:00 mod ærkerivalerne fra Horsens IC.

Jubilæumsstemte Værløse tildeler Bakken det første nederlag
01 okt 2022

Jubilæumsstemte Værløse tildeler Bakken det første nederlag

Bakken Bears led lørdag sæsonens første nederlag mod et tændt Værløsehold, ansporet af et...
Jubilæumskamp til Værløse en helt speciel opgave for Bakken Bears’ træner
30 sep 2022

Jubilæumskamp til Værløse en helt speciel opgave for Bakken Bears’ træner

Lørdag rejser Bakken Bears til Værløse, hvor der ikke bare er kamp i Basketligaen,...
Sikker sejr over godt kæmpende Academy
28 sep 2022

Sikker sejr over godt kæmpende Academy

Bakken Bears endte med at tage en sikker 30 points sejr, 62-92, over Bears...
Basketball Champions League update
27 sep 2022

Basketball Champions League update

Søndag kvalificerede vi os til gruppespillet i Basketball Champions League og vi er ved...
NEWS ARCHIVE