Ryan Evans: Vi gjorde det vanskeligt for dem

Bakken Bears besejrede onsdag aften det rumænske mandskab fra Steaua Bucuresti på hjemmebanen i Vejlby-Risskov Hallen med en overbevisende sejr på 100-64 i den første gruppespilskamp af dette års FIBA Europe Cup. De danske mestre formåede sidste år at spille sig helt frem til semifinalerne i turneringen, og man håber bestemt at gentage succesen i år, og sejren var første spadestik.

Bakken Bears begyndte kampen i vanlig stil med højt tempo, og det viste sig hurtigt at være for meget for det rumænske mandskab, der ikke kunne rotere med samme kvalitet. Hjemmeholdets amerikanske spiller Ryan Evans spillede en fremragende kamp med 20 point og 10 rebounds. Den 28-årige power forward var dog ikke meget for at tale om sin egen indsats. Han ville hellere rose den kollektive indsats mod Steaua Bucuresti:

“Det var en rigtig holdindsats. Vi begyndte allerede fra begyndelsen med at bevæge bolden rigtig godt, og vi scorede fra mange forskellige vinkler. Hele holdet gjorde en kæmpe forskel, og alle bidragede på hver sin måde. Vi gjorde det meget vanskeligt for dem, og det var umuligt for dem at dække op, når alle vores spillere var farlige. Det var enormt opmuntrende at se fra holdet. Vi vidste, at de havde omkring seks spillere, der ville spille meget, så vi satte et højt tempo fra begyndelsen. Det var planen at spille med højt tempo, fordi vi vidste, at det ville slide dem op gennem kampen. Vi holdt foden på gassen hele kampen og løb dem over ende.”

Ryan Evans er naturligvis glad for sejren, men han insisterer samtidig på, at holdet fortsat skal bygge på, hvis man skal indfri målet om at nå langt i dette års europæiske turnering. Sejren har dog givet tro på tingene:

“Holdet er i en enorm god fysisk forfatning, men vi bliver nødt til at fortsætte med at presse på. Modstanderne i turneringen bliver kun bedre og bedre, desto længere vi kommer. Vi skal fortsætte med at bygge på, men vi fik helt sikkert en masse selvtillid med fra kampen. Det var var rart at se, at de ting vi har arbejdet på også har båret frugt. Vi kan helt sikkert bruge selvtilliden fremadrettet. Sejre giver tro på tingene, og basketball er et mentalt spil. Selvtillid betyder alt i forhold til at præstere optimalt. Det var den perfekte begyndelse på turneringen, og vi ser frem til resten af turneringen.”

Bakken Bears’ næste kamp spilles i Vejlby-Risskov Hallen søndag klokken 14:00 mod ærkerivalerne fra Horsens IC.

Bears tager stensikkert første stik i semifinalerne
22 apr 2024

Bears tager stensikkert første stik i semifinalerne

Bakken Bears spillede sig til en stensikker sejr i den første semifinale over Svendborg...
Spotlight med fysisk coach Andreas KC
22 apr 2024

Spotlight med fysisk coach Andreas KC

Hvem er det der holder bjørnene flyvende, specielt når de har et presset kampprogram? Det...
”Kampen kommer til at sætte tonen”: Bakken Bears og Svendborg mødes i semifinalen
19 apr 2024

”Kampen kommer til at sætte tonen”: Bakken Bears og Svendborg mødes i semifinalen

Sæsonens syvende møde mellem Bakken Bears og Svendborg kommer ifølge Bakken Bears’ anfører til...
Bakken Bears x Shaping New Tomorrow
19 apr 2024

Bakken Bears x Shaping New Tomorrow

Bears' partnere og venner af huset fyldte torsdag 18. april SHAPING NEW TOMORROWs lokaler...
NEWS ARCHIVE