Overblik: Mulige modstandere i FIBA Europe Cups anden runde

Foreløbigt overblik over mulige modstandere i FIBA Europe Cup

De danske mestre fra Bakken Bears har i indeværende sæson spillet fremragende basketball med flotte resultater til følge. Holdet har sat sig solidt på førstepladsen i Basketligaen, og i FIBA Europe Cups gruppe E sidder aarhusianerne på en foreløbig førsteplads. Onsdag aften skal bjørnene forsøge at konsolidere førstepladsen foran sin direkte konkurrent om titlen som gruppevinder i form af det kosovoske mesterhold fra Z Mobile Prishtina. Bakken Bears vandt det første opgør på hjemmebane i Vejlby-Risskov Hallen med 108-84. Det betyder, at hvis ikke det lykkes danskerne at hive en sejr i land, så kan man tillade sig at tabe med 24 point og forsat sætte sig på gruppens førsteplads. Gruppens placeringer bliver nemlig afgjort på indbyrdes resultater i tilfælde af pointlighed mellem holdene. Bakken Bears har inden opgøret 10 point, og Z Mobile Prishtina står noteret for 9 point.

De danske mestre tager dog ingenting for givet, når de rejser til Kosovo for at spille onsdag aften. Holdet vil forsøge at bevare momentum i turneringen ved at hente endnu en sejr og dermed befæste den potentielt vigtige førsteplads. Som gruppevinder bliver man på papiret sikret et lettere gruppespil i næste runde. Skulle Bakken Bears formå at sikre førstepladsen i gruppen, så bliver holdet til næste gruppespil parret med en enkelt førsteplads fra en anden gruppe og to andenpladser. Bliver man derimod degraderet til andenpladsen i gruppen, så bliver man omvendt parret med to førstepladser og blot en enkelt andenplads. Der er derfor alt muligt grundlag for at gå endegyldigt efter sejren i Kosovo.

Men hvem kan Bakken Bears egentlig møde ud fra de forskellige scenarier? Det var vi kigget nærmere på, og du får hermed de mulige modstandere for de danske mestre i næste rundes gruppespil, som det ser ud nu.

Mulige modstandere som gruppevinder:

Bakken Bears bliver som gruppevinder parret med vinderen af gruppe D. Dette ser på nuværende tidspunkt ud til at blive russiske Avtodor Saratov, der kan sikre sig førstepladsen med en hjemmesejr over gruppens andenplads i form af hollandske New Heroes Den Bosch. Bakken Bears stiftede bekendtskab med netop det russiske mandskab i sidste års udgave FIBA Europe Cups gruppespil. Her tabte danskerne det første opgør på udebane med 76-73, men holdet vandt omvendt hjemmekampen med 97-85. New Heroes Den Bosch kan dog stjæle førstepladsen fra Avtodor Saratov, når de mødes indbyrdes i den sidste kamp, hvis de vinder med mere end fire point.

Aarhusianernes anden modstander skal findes i gruppe A, hvor man trækker andenpladsen. Inden sidste spillerunde ligger s.Oliver Würzburg på andenpladsen. De møder gruppens førsteplads fra ZZ Leiden i den sidste kamp. Hvis tyske Würzburg vinder, så overtager de førstepladsen, fordi de er bedre indbyrdes mod hollandske Leiden. Tyskerne kan dog helt miste sin videre færd i turneringen, hvis man taber til Leiden, og Sakarya BSB samtidig vinder over CSM CSU Oradea. Sakarya er nemlig bedre indbyrdes mod Würzburg. Dermed er intet afgjort i gruppe A, hvor Bakken Bears reelt kan møde tre forskellige modstandere.

Bakken Bears’ tredje og sidste modstander skal findes i gruppe G, hvor man ligeledes trækker en andenplads. Her står det allerede klart, at danskerne møder Kataja Basket fra Finland. Det finske mandskab har gruppens førsteplads uden for rækkevidde, og andenpladsen er heller ikke i fare, eftersom man er bedre indbyrdes med tredjepladsen fra græske Aris. Bakken Bears har på forhånd en smule kendskab til Kataja, eftersom man i 2013 mødte dem to gange og vandt begge.

Mulige modstandere efter andenplads:

Bliver Bakken Bears toer i gruppe E, så bliver man parret med gruppevinderen fra gruppe A, som på nuværende tidspunkt er hollandske ZZ Leiden. De danske mestre mødte hollænderne tilbage til 2013, hvor man vandt og tabte en kamp hver. Førstepladsen i den respektive gruppe kan dog kun gå til enten ZZ Leiden eller s.Oliver Würzburg, og de krydser klinger i det sidste og afgørende opgør. Würzburg er inden kampen ét point efter i stillingen, og det betyder, at de skal vinde kampen for at sætte sig på førstepladsen. Med en sejr til tyskerne vil der være pointlighed mellem de to hold, men fordi Würzburg vil være bedst indbyrdes, så vil de overtage førstepladsen fra Leiden. Det finske mandskab er dog sikre på førstepladsen med en sejr over tyskerne. Der venter et drama i gruppe A’s sidste runde.

Danskernes anden modstander skal findes i gruppe H, hvor man også trækker en gruppevinder. Dette bliver enten ungarske Szolnoki Olaj eller italienske Dinamo Sassari. Begge mandskaber har ni point i gruppen, men ungarerne ligger på førstepladsen, eftersom de er bedre indbyrdes med italienerne. Det betyder, at ungarerne skal sætte point til mod gruppens bundprop fra Leicester Riders i sidste spillerunde, hvis Sassari skal gøre sig forhåbninger om at løbe med titlen som gruppevinder. Det ligner derfor, at Bakken Bears rent hypotetisk trækker Szolnoki Olaj.

Bakken Bears’ tredje og sidste modstander skal findes i gruppe C, hvor man trækker den eneste mulige andenplads. Pinar Karsiyaka fra Tyrkiet ligger inden sidste runde på andenpladsen, men meget kan ændre sig i gruppen. Vinder Donar Groningen sidste kamp hjemme mod Spirou, så sætter de sig som gruppevinder, og Pinar Karsiyaka bliver dermed toer, uanset om de vinder eller taber mod Istanbul BBSK. Pinar er nemlig bedre indbyrdes med Spirou på tredjepladsen. Spirou kan snuppe andenpladsen, hvis man slår Groningen, og Pinar samtidig taber til Istanbul.

De danske mestre fra Bakken Bears har tidligere skiftet bekendtskab med to hold fra denne gruppe. De danske mestre mødte forrige sæson Donar Groningen i Champions League-kvalifikationen, hvor det blev til et exit for danskerne efter at have tabt sammenlagt over to kampe. Man skal dog ikke helt lige så lang tid tilbage for at finde det seneste opgør mod belgiske Spirou. Dem mødte Bakken Bears i dette års Champions League-kvalifikation. Aarhusianerne vandt den første kamp på udebane, men belgierne fik revancheret sig i Vejlby-Risskov Hallen.

Bakken Bears’ modstandere falder endegyldigt på plads onsdag aften, når alle kampe er færdigspillede.

Topbasket i (u)hyggelige rammer
28 sep 2023

Topbasket i (u)hyggelige rammer

Det er tid til at finde jeres mest skræmmende kostumer frem, når uhyggen sænker...
Nederlag til Norrköping betyder FIBA Europe Cup i denne sæson
27 sep 2023

Nederlag til Norrköping betyder FIBA Europe Cup i denne sæson

Bakken Bears spiller FIBA Europe Cup i sæsonen 2023-24. Det står klart efter et...
Næste forhindring før Champions League er de svenske mestre
26 sep 2023

Næste forhindring før Champions League er de svenske mestre

Efter en flot sejr i første Champions League kvalifikationsrunde imod KB Peja fra Kosovo...
BearsPLUS med stil hos Rosborg Møbler
26 sep 2023

BearsPLUS med stil hos Rosborg Møbler

Tirsdag 26. september var Rosborg Møbler værter for BearsPLUS netværket - og de var...
NEWS ARCHIVE