Steffen Wich runder imponerende milepæl for Bakken Bears

Når Bakken Bears onsdag aften spiller sin sidste kamp i det indledende gruppespil af FIBA Europe Cup, så runder head coach Steffen Wich en imponerende milepæl for de danske mestre. Opgøret mod Z Mobile Prishtina bliver hovedpersonens kamp nummer 500 i spidsen for Danmarks mest vindende basketballklub nogensinde. En bedrift, som ingen tidligere har været i nærheden af. Vi har derfor taget en snak med Steffen Wich om det specielle jubilæum.

”Jeg er naturligvis glad for at nå 500 kampe i spidsen for Bakken Bears, men det er ikke noget, jeg tillægger den store betydning. Det er jo lidt det samme som min alder – det er bare et tal. Det er dog med stor glæde, når jeg tænker tilbage på den rejse, vi har været igennem i fællesskab for at nå de 500 kampe. Det er dét, der er det fede. Det er alle de personlige relationer, jeg har fået, som betyder noget for mig. Jeg har mødt mange mennesker og lært alle i organisationen at kende, og det er netop de relationer, der betyder noget for mig. Det er disse personligheder, der har båret det gennem mange år, og det er dem, der har været med til at skabe og forme den vinderkultur i Bakken Bears, vi ser i dag.”

Det står hurtigt klart i samtalen med Steffen Wich, hvor den udbredte ydmyghed blandt spillerne udspringer fra. Hovedpersonen er ikke meget for at rose sig selv, og jubilaren vil hellere dedikere og takke alle omkring klubben for, at det er lykkedes at stå i spidsen for klubben i 500 kampe.

”Det er holdet, der vinder kampene. Os trænere er bare hjælpere i den proces. Men jeg er enormt stolt af dét, klubben har opnået. Jeg er ikke stolt af, hvad jeg selv af opnået. Det er ikke noget, jeg bruger ret meget krudt på at tænke over, hvis jeg skal være helt ærlig. Jeg lægger derimod stoltheden i at have været med til at forvandle klubben fra at være en forening til at være den professionelle organisation, vi ser i dag. Det er de personlige relationer og rejsen man er igennem som hold, der er vigtig for mig. Det er alle trænere, fysioterapeuter, frivillige, vores kollegaer på kontoret samt tilskuere og sponsorer. Alle har gjort en forskel og bidraget til klubbens imponerende udvikling.”

De personlige triumfer fylder ikke ret meget for den ydmyge head coach, men der er derimod flere oplevelser gennem de mange sæsoner, som hovedpersonen kan se tilbage på med stor glæde:

”Det er naturligvis altid specielt at vinde noget for den første gang som eksempelvis den første DM-titel på hjemmebane. Det er nogle sjove højdepunkter, men det er mere enkelte kampe, der står klarest i erindringen på et personligt plan. Det er enkelte kampe i udlandet som eksempelvis en kamp mod Florida Gators foran 9.000 tilskuere tilbage i 1998. Så er der naturligvis det specielle eventyr sidste år, hvor vi spillede semifinale i Europa mod Avellino. Det skal man stadig nive sig lidt i armen for at forstå. Det er mest sådan nogle oplevelser, der fylder noget for mig. Jeg ejer ikke en eneste guldmedalje. Man kan ikke se på mit hjem, at basketball fylder så meget i mit liv. Det er som sagt de personlige relationer og rejsen man er igennem som hold, der er vigtig for mig.”

Bakken Bears er i indeværende sæson godt på vej mod endnu et europæisk eventyr, hvor holdet indtil videre har gjort rent bord i den europæiske FIBA Europe Cup. De danske mestre er på nuværende tidspunkt rangeret som det bedste hold i turneringen ifølge forbundets egen officielle hjemmeside, og det er tydeligvis noget, der berører cheftræneren:

”Jeg får tårer i øjnene, når jeg ser, at vi bliver rangeret som nummer ét i Europa. Det er jo fuldstændig uvirkeligt og vanvittigt. At være nummer ét på en power ranking i en europæisk turnering er dybt imponerende. Det havde jeg aldrig turde drømme om, da jeg gik og vaskede tøj og lavede mad til spillerne for 15 år siden. Det er dét, jeg mener, når jeg taler om rejsen. Alle i klubben har som sagt været medvirkende til at bringe holdet til denne succes, og det vil jeg gerne takke dem for.”

Bakken Bears vil gerne benytte lejligheden til at takke Steffen Wich for hans personlighed og enorme bidrag til klubben både på og uden for banen. Tiden i klubben har blandt andet kastet 10 mesterskaber af sig, hvilket gør cheftræneren til den mest vindende i Danmark nogensinde. Vi glæder os til de næste 500 kampe!

Terrence Hargrove til Bears
15 jul 2024

Terrence Hargrove til Bears

Bakken Bears har indgået en etårig aftale med Terrence Hargrove. Den 193cm høje forward...
Ung Hadsten-guard i Bearstruppen
14 jul 2024

Ung Hadsten-guard i Bearstruppen

19-årige Filip Ates bliver en del af Bakken Bears-truppen. Den 185 cm høje guard...
NEWS ARCHIVE